Αναλύουμε καρέ-καρέ το νέο trailer του Game of Thrones

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της έκτης σεζόν
09 Μαρτίου 2016 14:29
Αναλύουμε καρέ-καρέ το νέο trailer του Game of Thrones

Ελάτε παραδεχτείτε το. Το trailer της έκτης σεζόν σας άφησε αποσβολωμένους και αμφιβάλλω αν υπήρχε κάποιος που αγαπάει το Game of Thrones και το είδε μόνο μία φορά. Η αγαπημένη μας σειρά επιστρέφει, είναι τόσο κοντά, αλλά το hype είναι τόσο μεγάλο που η αναμονή για τον Απρίλιο είναι βασανιστική. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναλύσουμε καρέ-καρέ το νέο trailer, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του που τόσο περίτεχνα οι δημιουργοί έκρυψαν σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα. Αν είστε fan της σειράς, θα ανοίξετε το στόμα και θα σηκώσετε τα φρύδια, σας το εγγυώμαι. ΦΥΣΙΚΑ και θα υπάρξουν SPOILERS, ενώ θα αναφέρω και μερικά από τα βιβλία οπότε αν δε θέλετε να μάθετε τι πιστεύουμε πως θα συμβεί, σταματήστε εδώ το διάβασμα. Πριν να περάσουμε στα ενδότερα, δείτε ακόμη μία φορά το καταπληκτικό trailer.

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ SPOILERS

Το trailer ξεκινάει με την ερώτηση που βασανίζει το μυαλό όλων: Είναι ο Jon Snow πραγματικά νεκρός;

Αυτό φαίνεται να θέλει να πιστέψετε το HBO, φέρνοντας τη λήψη πάνω από το άψυχο πτώμα του, ενώ ακούγεται η μελαγχολική φωνή του Davos να αναφέρει πως “Έφυγε”. Αν μέναμε μόνο με αυτή τη σκηνή θα λέγαμε πως τελειώσαμε με τον Jon Snow, αλλά περιμένετε, έχει κι άλλο πιο μετά.

Το πλοίο που πλησιάζει το King’s Landing έχει το οικόσημο του Οίκου Martell. Προφανώς πρόκειται για τον Jamie Lannister ο οποίος επιστρέφει από το Dorne με το πτώμα της κόρης του Myrcella.

Να σας πω την αλήθεια πίστευα πως η Myrcella δεν ήταν νεκρή, καθώς υπάρχει αντίδοτο στο δηλητήριο που της χορηγήθηκε από την Ellaria. Ο Doran Martell ο οποίος ήταν μαζί τους στο καράβι, πίστευα πως θα χορηγήσει το αντίδοτο και θα σωθεί. Οι σκηνές του trailer όμως μαρτυρούν το αντίθετο, αφού Jamie και Cersei φαίνονται απαρηγόρητοι, με τον Jamie να υπόσχεται στην Cersei πως “ότι μας πήραν θα το πάρουμε πίσω και με το παραπάνω”.

Έπειτα έχουμε τον Davos να στέκεται πάνω από μια νεκρική πυρά, η οποία μπορούμε να υποθέσουμε πως προορίζεται για το σώμα του Jon, πριν αυτός να μετατραπεί σε White Walker.

Μιλώντας για πυρά, ένας γδαρμένος άντρας, η αγαπημένη εικόνα του Οίκου Bolton καίγεται μπροστά σε μια σειρά παραταγμένων στρατιωτών. Φαίνεται πως οι Boltons θα συμμετέχουν σε μια ακόμα μεγάλη μάχη.

Κανείς εκ των Ramsey και Roose δε φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος, έστω και μετά τη μεγάλη νίκη έναντι του Stannis.

Η Melisandre περνάει μια κρίση πίστης. “Η μεγάλη νίκη που είδα στις φλόγες…όλα ήταν ψέμματα”. Θα δούμε άραγε την Melisandre να εγκαταλείπει την πίστη της στον Azor Ahai μετά το θάνατο του Stannis, ή θα αναζητήσει ένα νέο μαχητή για τον Κόκκινο Θεό της; Να σημειώσω πως κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το αν ο Stannis είναι πραγματικά νεκρός, αφού βλέπουμε στην 5η σεζόν το σπαθί της Brienne να κατεβαίνει πάνω του, αλλά δε βλέπουμε ποτέ το τραύμα ή το πτώμα.

Ο Jorah και ο Daario συνεχίζουν την αναζήτηση της Khaleesi και ο Jorah βρίσκει το δαχτυλίδι που η Daenerys είχε ρίξει επίτηδες λίγο πριν την περικυκλώσει το Khalasar στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Η Daenerys εμφανίζεται ταλαιπωρημένη, και περπατά ανάμεσα από χιλιάδες Dothraki. Η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε στην Ισπανία και είχε πάνω από 1.200 κομπάρσους. Κοιτώντας ψηλά, βλέπει το τεράστιο άγαλμα ενός αλόγου, γεγονός που μας υποδεικνύει πως βρίσκονται σε περιοχή των Dothraki και πιθανότερο στην Vaes Dothrak, την κοιτίδα του πολιτισμού των Dothraki.

Ο High Sparrow λέει σε έναν άντρα ντυμένο με την πανοπλία της Βασιλικής Φρουράς (ίσως τον Jamie;) πως “Κάθε ένας από εμάς είναι φτωχός και αδύναμος, παρόλα αυτά, μπορούμε να ανατρέψουμε μια αυτοκρατορία”.

Η συγκέντρωση των Ironborn. Στα βιβλία ένα μεγάλο μέρος της παράδοσης των Ironborn όταν υπάρχει κάποια διαμάχη για το θρόνο, είναι το Kingsmoot, μία συγκέντρωση όπου αυτοί που αξιώνουν το θρόνο μπορούν να καλέσουν τους Ironborn να τους ακολουθήσουν εξηγώντας τους λόγους. Φαίνεται πως θα δούμε αυτή την παράδοση και στη σειρά, καθώς ο θρόνος έχει μείνει κενός μετά τον ξαφνικό θάνατο του Balon Greyjoy και την απαγωγή και ευνουχισμό του νόμιμου διαδόχου του θρόνου, Theon.

Η Sansa εμφανίζεται με γούνα Βορείων, ενώ ο Tyrion κρατάει ένα πυρσό στα σκοτάδια. Η φωνή του Tyrion ηχεί και στις δύο σκηνές, σαν να απευθύνεται ο Tyrion στη Sansa λέγοντας πως πλέον “βρίσκεσαι στο Μεγάλο Παιχνίδι”, αλλά προφανώς απευθύνεται σε κάποιον άλλο, αφού βρίσκεται στην άλλη πλευρά του κόσμου, στο Meereen.

Από το trailer δε θα μπορούσε να λείπει και ο τεράστιος - πλέον - δράκος της Daenerys, Drogon.

Και πάμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές του trailer. Ο Lancel Lannister, ξάδερφος της Cersei και πλέον φανατικός Σπουργίτης, λέει στην Cersei να διατάξει τον “άντρα” που την πλαισιώνει να παραμερίσει, αλλιώς θα υπάρξει βία από την πλευρά των Σπουργιτιών.

Αρκετά κακή ιδέα, αφού ο “άντρας” είναι ο Ser Robert Strong, δηλαδή ο αναστημένος ως τέρας του Frankenstein, Gregor Clegane ή αλλιώς το Βουνό. Η καλύτερη ατάκα του trailer πάει στη Cersei, δηλώνοντας γεμάτη αυτοπεποίθηση “Επιλέγω τη βία”.

Και από την πιο ενδιαφέρουσα πάμε στην πιο σημαντική σκηνή. Οι έξι άντρες που υψώνουν τα σπαθιά τους μπορεί να μη σας προκαλούν εντύπωση, αλλά κοιτάξτε καλύτερα. Δείτε συγκεκριμένα εκείνον μπροστά αριστερά. Προσέξτε τα μαλλιά του, το μούσι, τη δερμάτινη πανοπλία. Σας θυμίζει κάποιον;

Μήπως τον Ned Stark;

Εντάξει ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όχι δεν πρόκειται να δούμε αναστημένο τον Ned Stark. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια όμως στα βιβλία του Game of Thrones είναι ο Πύργος της Απόλαυσης ή Tower of Joy και φαίνεται πως η σειρά επιτέλους θα δείξει αυτό το κομμάτι. Μιλάμε για την εποχή της επανάστασης του Robert Baratheon έναντι των Targaryen. Ο Ned Stark, σύμμαχος του Robert, πάει νότια στο Tower of Joy για να σώσει την αδερφή του, Lyanna. Ο ίδιος πιστεύει πως η αδερφή του βρίσκεται σε κίνδυνο, δε γνωρίζει όμως πως είναι ερωτευμένη με τον Rheagar Targaryen, ο οποίος σκοτώνεται την ίδια περίοδο από τα χέρια του Robert. Μόλις φτάνει στον Πύργο, μάχεται έναντι των βασιλικών φρουρών (οι οποίοι δεν είχαν καμία δουλειά εκεί, εκτός κι αν υπήρχε κάποιο βασιλικό μέλος να προστατεύσουν) και έπειτα βρίσκει την ετοιμοθάνατη αδερφή του σε ένα κρεβάτι γεμάτο αίματα, η οποία του ζητάει να της υποσχεθεί κάτι. Τα αίματα στο κρεβάτι ποτέ δε διευκρινίζεται από που προέρχονται, μόνο πως είναι δικά της. Από τα συμφραζόμενα του βιβλίου καταλαβαίνουμε πως πρόκεται για αίματα γέννας. Το επόμενο που γνωρίζουμε είναι πως - ο αξιοπρεπής και αξιότιμος κατά τα άλλα - Ned γυρνάει με ένα “μπάσταρδο” στην αγκαλιά του και ζητάει από την Katelyn να το μεγαλώσει σαν δικό της παιδί και να μην κάνει ερωτήσεις. Η καταγωγή του Jon Snow είναι μία από τις μεγαλύτερες θεωρίες στον κόσμο του Game of Thrones και φαίνεται πως φέτος στη σειρά, θα έχουμε κάποιου είδους επιβεβαίωσης πως ο Jon Snow είναι τελικά όχι μόνο Jon Stark, αλλά έχει και βασιλικό Targaryen αίμα. Η σκηνή γυρίστηκε στο Castillo de Zafra στην Guadalajara της Ισπανίας.

Ο Βασιλιάς Tommen και οι Βασιλικοί Φρουροί περπατούν στην αίθουσα του θρόνου προς την Cersei και τον Robert Strong, με αμφίβολο το συναίσθημα της χαράς για αυτή την οικογενειακή συνένωση.

Βλέπουμε άλογα και αυτόματα υποθέτουμε Dothraki, αλλά αν προσέξετε καλύτερα το περιβάλλον και τα δόρατα, μιλάμε για μια στρατιωτική δύναμη του Westeros. Οι φήμες έχουν οργιάσει για μια  τεράστια σύγκρουση στην έκτη σεζόν και μάλλον μιλάμε για σύγκρουση μεταξύ των Βορείων και των Boltons.

Διακρίνεται απλά ένας στόλος σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ίσως να είναι οι Ironborn.

Η συνάδελφος της Arya στο House of Black and White τη χτυπάει στο πρόσωπο. Είναι η ιέρεια του ναού; Είναι ο Jaqen; Είναι πολλά τα πιθανά πρόσωπα για να είμαστε σίγουροι.

Η μία και μοναδική σύντομη εμφάνιση του Littlefinger ο οποίος περπατά στο δάσος του Winterfell.

Η Cersei μπορεί να ελευθερώθηκε, αλλά η Margaery βρίσκεται ακόμα αιχμάλωτη των Σπουργιτιών.

Ένας μυστηριώδης καβαλάρης χτυπά με ένα πύρινο όπλο έναν wildling χωρίς να μας δίνονται άλλες πληροφορίες για τα πρόσωπα ή το λόγο.

Άλλη μια επιβεβαίωση της επικής μεγάλης μάχης που θα έχουμε. Οι τοξότες που εκτελούν μια ομοβροντία, φορούν πανοπλίες όμοιες με αυτές των στρατιωτών των Stark και γενικότερα των Βορείων.

Μια μεγάλη έκρηξη σε ένα κτίριο με αρχιτεκτονική του Meereen υποδεικνύει πως τα προβλήματα στην πόλη δεν έχουν λυθεί.

Μια φευγαλέα σκηνή με τον Theon έξω από τα τείχη του Winterfell, περικυκλωμένος από στρατιώτες (των Bolton υποθέτω), μας προϊδεάζουν για την κατάληξη της περιπετειώδους απόδρασης του ίδιου και της Sansa που είδαμε στο τέλος της 5ης σεζόν.

Μία παραδοσιακή Ironborn βάφτιση. Η γρήγορη σκηνή δε μας επιτρέπει να δούμε για ποιον πρόκειται. Μοιάζει με τον Theon, ο Theon είναι όμως ήδη βαπτισμένος υπό τον Πνιγμένο Θεό. Ίσως να πρόκειται για τον Euron Greyjoy, ενός εκ των αδελφών του Balon, ο οποίος παίζει μεγάλο ρόλο στην ιστορία του Kingsmoot.

Γυρνάμε στο Winterfell όπου βλέπουμε την Brienne να σκοτώνει τους στρατιώτες που περικύκλωσαν τον Theon νωρίτερα. Άραγε θα δραπετεύσουν μαζί; Είναι μαζί τους η Sansa την οποία έχει ορκιστεί να προστατεύσει;

Ένα μυστηριώδες γυναικείο χέρι δίπλα στη φωτιά. Οι φήμες κάνουν λόγο για μια ακόμα Κόκκινη Ιέρεια η οποία εμφανίζεται στο Meereen για να μιλήσει στον Tyrion και τον Varys για την Daenerys. Μπορεί βέβαια να πρόκειται και για το χέρι της ίδιας της Daenerys, αφού μας έχει ήδη δείξει πως δεν καίγεται. Μάλιστα το δαχτυλίδι στο δάχτυλό της μου θυμίζει αυτό που βρήκε ο Jorah παραπάνω.

Ένα πλάνο του Οίκου του Άσπρου και του Μαύρου. Καμία έκπληξη εδώ.

Και εδώ γίνονται ενδιαφέροντα τα πράγματα. Η Melisandre γδύνεται. Και όταν γδύνεται η Melisandre, ακολουθεί μαγεία. Εμφανίζεται το χέρι της πάνω στο κεφάλι του άψυχου Jon Snow, αν και δεν είναι σίγουρο αν οι δύο σκηνές συνδέονται χρονικά ή απλά “ράφτηκαν” μαζί για το trailer. Άραγε θα τον αναστήσει όπως όλοι πιστεύουν;

Η Arya πηδάει από ένα παράθυρο στο Braavos, σκηνή η οποία πρέπει να είναι μέρος ενός κυνηγητού μεταξύ αυτής και της ιέρειας του ναού.

Ο στρατός του Οίκου Bolton φαίνεται πως έχει περικυκλώσει τους Wildlings, προφανώς κατά την προαναφερθείσα μεγάλη μάχη. Δε γνωρίζουμε ακόμα αν οι Wildlings είναι ξεχωριστός στρατός ή τάχθηκαν στο πλευρό των Βορείων.

Ένα παθιασμένο φιλί μεταξύ δύο κυριών, δύσκολο να καταλάβουμε για ποιες πρόκειται. Ίσως η μία να είναι η Yara Greyjoy.

Άλλη μια σκηνή με έναν Ironborn που μοιάζει στον Theon, αλλά πρόκειται πάλι για τον αδερφό του Balon, Euron Greyjoy. Ίσως να είναι η σκηνή του θανάτου για τον Balon, αφού τα βιβλία τον θέλουν να πέφτει μυστηριωδώς από μια γέφυρα στο Pyke.

Πίσω στη μάχη του Tower of Joy, με τον Ned να αποφεύγει τα σπαθιά ενός πολεμιστή με πανοπλία. Προσέξτε πως ο στρατιώτης που κρατάει δύο σπαθιά, έχει το οικόσημο των Targaryen με τον τρικέφαλο δράκο στο στήθος του. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πια πως θα έχουμε ένα flashback με τον Ned Stark και τα περιστατικά του Tower of Joy.

Πάμε βήμα-βήμα εδώ για τη μεγάλη αποκάλυψη. Ο Tormund κοιτάει έκπληκτος τα άλογα που έρχονται καταπάνω του. Αν προσέξετε όμως τις ασπίδες των Bolton πίσω του, καταλαβαίνουμε πως όντως υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των Boltons και των Wildlings. Την κατάλληλη στιγμή όμως…

BOOM! Πείτε μου ότι ο άνδρας πάνω στο άσπρο άλογο δε μοιάζει στον Kit Harington (Jon Snow). Εντάξει είναι μακρινό πλάνο, είναι θολό, αλλά ο Harington είχε θεαθεί στο Saintfield της Βόρειας Ισλανδίας, τοποθεσία όπου έχει γυριστεί μια τεράστια μάχη της 6ης σεζόν. Θα γυρίσει ο Jon Snow λοιπόν στον κόσμο των ζωντανών και μάλιστα ως Jon Stark πλέον; Για να δούμε…

Εντωμεταξύ ο Υψηλός Σπουργίτης δίνει το χέρι του στην αιχμάλωτη Margaery, καθώς υπάρχουν φήμες πως για να γλιτώσει, η Margaery τάσσεται στο πλευρό του High Sparrow και της στρατιάς των Σπουργιτιών.

Μια σύντομη ματιά στην τυφλή Arya.

Φωτογραφίες από αυτή τη σκηνή κυκλοφορούν εδώ και καιρό και δείχνουν τα Σπουργίτια να περικυκλώνεται από στρατιώτες στα σκαλιά του Sept of Balor στο King’s Landing. Η στρατιώτες πιθανώς να είναι των Tyrell, με επικεφαλής τον Jamie Lannister σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν την Margaery. Μάλλον εδώ η Margaery θα ανακοινώσει την αλλαγή της πίστης της, όπως είδαμε σε προηγούμενη σκηνή.

Η Sansa τρέχει μέσα στο δάσος, μάλλον για να ξεφύγει από τους στρατιώτες που περικύκλωσαν τον Theon.

Σε αυτή την τρομακτική σκηνή βλέπουμε τον Bran (ο οποίος έχει πλέον μεγαλώσει αρκετά μετά από 2 χρόνια) να συναντά αναπάντεχα τον Night King. Το γεγονός πως στέκεται στα δυο του πόδια με κάνει να πιστεύω πως είναι ένα από τα οράματά του.

Η ατάκα που ίσως να φτάνει αυτή της Cersei στο trailer. Ο Davos λέει “Ποτέ δεν ήμουν καλός μαχητής. Συγγνώμη γι’ αυτό που πρόκειται να δεις”. Έπειτα ξεθηκώνει το σπαθί του Jon, το Longclaw, έτοιμος για μάχη. Μερικοί μπορεί να νομίσουν πως είναι έτοιμος να καρφώσει το άψυχο κορμί του Jon Snow που φαίνεται στο πλάνο, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Davos ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον Jon από τη Νυχτερινή Φρουρά, η οποία προφανώς θα θέλει να κάψει το σώμα του Jon Snow πριν αυτό γίνει White Walker. Γιατί όμως να κάνει κάτι τέτοιο αν δεν ελπίζει στο μαγικό χέρι της Melisandre; Ακόμα ένα στοιχείο λοιπόν πως ο Jon Snow θα ζήσει, έστω και μετά τις παραπλανητικές δηλώσεις του Kit Harington πως γύρισε “απλά μερικές σκηνές ως νεκρός”.

Η προσπάθεια του Davos να υπερασπιστεί το πτώμα του Jon φαίνεται και από αυτή τη σκηνή νωρίτερα, όπου άντρες της Night Watch προσπαθούν να σπάσουν με ένα τσεκούρι μια πόρτα, ενώ ο Ser Alliser Thorne διακρίνεται στο βάθος. Προφανώς πρόκειται για την πόρτα του δωματίου που βρίσκεται ο Davos με το πτώμα του Jon.

Προσέξατε τίποτα άλλο στο trailer; Έχετε μήπως κάποια εναλλακτική εξήγηση για κάποια από τις σκηνές που παρακολουθήσαμε; Πείτε μου στα σχόλια.

 

Πηγή: Gizmodo