Deadpool Facts

Μερικά στοιχεία για τον αγαπημένο "τρελιάρη" ήρωα
25 Φεβρουαρίου 2016 10:42
Deadpool Facts

O Deadpool εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 98 του ‘The Νew Mutants’ το 1991. Δημιουργήθηκε από τον Rob Liefeld και τον Fabian Nicieza, με τον πρώτο να ευθύνεται για την εμφάνιση και τις δυνάμεις του, ενώ τον δεύτερο για την προσωπικότητα του. Ο Nicieza ήταν επίσης εκείνος που του έδωσε την ταυτότητα του Wade Wilson, μιας και ο χαρακτήρας τους έμοιαζε πολύ με έναν άλλο χαρακτήρα της DC με το όνομα ‘Slade’ Wilson.

Εκείνος ο χαρακτήρας ονομαζόταν Deathstroke και βρισκόταν ‘ζωντανός’ για περίπου 11 χρόνια πριν ο Deadpool κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Το αξιοπερίεργο εδώ πέρα από τις ομοιότητες στα ονόματα είναι πως και εκείνος ήταν ένας δολοφόνος με την ικανότητα να γιατρεύεται, με αυξημένα αντανακλαστικά, υπερφυσικές δυνάμεις και αγάπη για τα όπλα και τα σπαθιά των σαμουράι.

Μέχρι το 1997 ο Deadpool ήταν απλώς ένας δολοφόνος με λίγες σαρκαστικές ατάκες, όμως όταν η σειρά κομικ του ξεκίνησε μεταμορφώθηκε σε έναν υπερήρωα με κύριο χαρακτηριστικό τη σάτιρα και τη ‘τρέλα’, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Για αυτό ευθύνεται ο Joe Kelly, ο οποίος αποφάσισε πως ο κόσμος είχε κουραστεί από τους badass ήρωες που είχαν κατακλύσει τα πάντα. Ευθύνεται επίσης για το ότι ο ήρωάς του καταφέρνει να περάσει στην τέταρτη διάσταση πολλές φορές απευθυνόμενος στον αναγνώστη/ θεατή. Δυστυχώς η κυκλοφορία του κόμικ διακόπηκε στο τεύχος 69.

Η ‘τρέλα’ του Deadpool οφείλεται στο γεγονός πως μέσα στον εγκέφαλο του κάνει την εμφάνιση του καρκίνος, ο οποίος χάρη στις υπερφυσικές του δυνάμεις γιατρεύεται. Στο κεφάλι του ‘κατοικούν’ διάφοροι με τις δικές τους φωνές, όπως κάποιοι κακοί της Marvel που ακούν στα ονόματα ‘Doctor Bong’ και ‘Madcap’.

Υπάρχουν πολλές μετεμψυχώσεις του Deadpool κατά καιρούς, παράλληλα σύμπαντα, spin-offs και άλλες ιστορίες. Όλοι εκείνοι οι ‘Deadpools’ συγκεντρώθηκαν στο Deadpool Corps φτιάχνοντας την πιο παλαβή ομάδα υπερηρώων που έχουμε δει. Με μέλη όπως την Wandra Wilson, την Lady Deadpool από μια παράλληλη Γη, το Dogpool (ένα κανίς), τον Championpool, τον KidPool και τον Headpool που είναι ένα…κεφάλι του Wade Wilson από το Marvel Zombies σύμπαν το οποίο φορά ένα καπέλο με έλικες.

Όσο ‘τρελιάρης’ κι αν είναι ο Deadpool φαίνεται πως τα πηγαίνει εξαιρετικά με το άλλο φύλλο. Έτσι, θα τον δούμε να έχει συνάψει σχέσεις με πάρα πολλές ‘κυρίες’ όπως την Domino, τη Siren , την Psylocke και την Copycat, άλλα ακόμα και με την Θάνατο. Πρόσφατα μάλιστα παντρεύτηκε την Shiklah, την βασίλισσα των απέθαντων. Ο ίδιος ο Δράκουλας τον προσέλαβε για να του φέρει την Shiklah όμως την ερωτεύτηκε και παντρεύτηκαν.