Έκτακτη Ανακοίνωση: Οι Unboxholics μεγαλώνουν!

“Go ahead make my day”
04 Ιανουαρίου 2016 19:50
Έκτακτη Ανακοίνωση: Οι Unboxholics μεγαλώνουν!

Επειδή δεν θέλω να σπαταλάω τον πολύτιμο χρόνο σας με “επίσημες” ανακοινώσεις και βαρετές τυπικούρες, θα σας διηγηθώ την ιστορία που οδήγησε σε όλον αυτόν το σαματά όπως ακριβώς συνέβη. Τις προάλλες, σε ένα από αυτά τα “καθημερινά” απογεύματα στο βαρετό μου σπίτι, με τα βαρετά έπιπλα και τους βαρετούς τοίχους, -όπου όλα μοιάζουν με αντίγραφο ενός αντίγραφου που θα έλεγε και ένας φίλος-, “καταπολεμούσα” την εσωτερική και εξωτερική μου βαρεμάρα, διαβάζοντας Roald Dahl. Όλα κυλούσαν με μια προβλεπόμενη, απολαυστική ηρεμία ώσπου ξαφνικά βλέπω μια κλήση στο Skype από τον Αθανάσιο Καρπά, γνωστό στον πολύ κόσμο και ως “μπουρί” ή “καπνοδόχος”. Σηκώνομαι, λοιπόν, βαριεστημένα να απαντήσω με το χαρακτηριστικό ξινισμένο ύφος που φυλάω για αυτές τις περιπτώσεις και μετά από τα γνωστά βαρετά εισαγωγικά, ακολουθεί ο παρακάτω φορτισμένος διάλογος.

- Γιώργο, νομίζω πως πρέπει να αρχίσουμε να καλύπτουμε στο site ταινίες και σειρές. (αιφνιδιάζομαι)

- Ξέχασέ το Σάκη, εδώ είναι Unboxholics. Υπάρχουν μόνο δύο θεματολογίες στο site και δεν μοιράζονται την εξουσία, το ξέρεις, τα έχουμε ξαναπεί.

- Ειλικρινά αγαπητέ μου, δεν δίνω δεκάρα. Εξάλλου, έχω στο μυαλό μου κάτι... Ένα σχέδιο. Ίσως τους κάνουμε μια πρόταση που δεν μπορούν να αρνηθούν.

- Ξέρω ‘γω, ρε Σάκη... Και αν...

- Έχουμε Θέμη, Καρατζά, Κούλη και τόσους άλλους... (εκτεταμένη σιωπή)

- Ναι... Δεν έχεις άδικο. Και στην τελική, αν κάτι πάει στραβά, θα έχουμε πάντα τα βιντεοπαιχνίδια.

- Ακριβώς. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Η δύναμη είναι μαζί μας, σε αυτό. Γνωρίζω ανθρώπους... Ανθρώπους που έχουν δει πράγματα που δεν θα πίστευες.

- Ο τελευταίος που το είπε αυτό, δεν είχε και την ευτυχέστερη κατάληξη, το θυμάσαι έτσι;

- Όπως είπες, θα έχουμε πάντα τα βιντεοπαιχνίδια.  

Εντάξει, ο διάλογος μπορεί και να μην εκτυλίχτηκε ακριβώς έτσι και θυμάμαι σαν όνειρο κάποια στιγμή να ψελλίζω “η φρίκη, η φρίκη...” και ο Σάκης να λέει “εγώ είμαι αυτός που χτυπάει” χωρίς κάποιον προφανή λόγο αλλά δεν έχει και πολλή σημασία. Ούτε αυτή η αποτυχημένη απόπειρα για σαχλό “σινεφιλικό” χιούμορ έχει. Το πραγματικά σημαντικό είναι πως η 7η τέχνη εισβάλλει στους Unboxholics. Γιατί το κάνουμε αυτό; Πολύ απλά γιατί αγαπάμε τον κινηματογράφο και θέλουμε να μοιραστούμε αυτήν την αγάπη με όλους εσάς. Ξέρουμε ότι τον αγαπάτε και εσείς, το αισθανόμαστε, το βιώνουμε καθημερινά στο forum και στα social media. Αποφασίσαμε λοιπόν να προσθέσουμε μια υποενότητα στην ύλη μας για θέματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Εννοείται πως αυτό το εγχείρημα δεν πρόκειται να επηρεάσει την παραδοσιακή μας ύλη. Τα επίκεντρα των Unboxholics ήταν, είναι και θα είναι τα βιντεοπαιχνίδια και η τεχνολογία, ωστόσο, πολλές φορές είναι τόσο κοντινά και αλληλένδετα τα κοινά και η κουλτούρα των τριών που δεν θεωρούμε πως κάποιο νέο ή άρθρο για σινεμά θα φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου στο site. Φυσικά, το ύφος και η προσέγγιση θα παραμείνουν όπως τα γνωρίζετε: χαλαρά και άμεσα ενώ όποτε εκφέρουμε προσωπική άποψη, θα είναι μια ακόμα άποψη με λειψή βαρύτητα από κάποιον που αγαπάει το μέσο και τίποτα παραπάνω. Μια άποψη που ευελπιστεί πάνω απ’ όλα να εγείρει μια συζήτηση γύρω από το θέμα της και όχι να παρουσιαστεί ως απόλυτη αλήθεια. 

 

Δεν είμαστε επαγγελματίες, ούτε σκοπεύουμε να το παίξουμε, ερασιτέχνες είμαστε, με την αυθεντική, ετυμολογική σημασία της λέξης. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν,  όλα αυτά, δε σημαίνουν πως από αύριο θα αρχίσουμε τα δοκίμια πάνω στον Tarkovsky ή τις αναλύσεις πάνω στη φιλμογραφία του Bergmann. Ούτε άποψη για όλες τις καινούργιες ταινίες της εβδομάδας θα έχουμε. Δεν θέλουμε να γίνουμε κινηματογραφικό site. Υπάρχουν πολλά τέτοια εκεί έξω. Εμείς θέλουμε απλά, αφενός να σας ενημερώνουμε και αφετέρου να δημιουργήσουμε έναν χώρο που να συζητάμε για όλα αυτά που αγαπάμε ή δεν αγαπάμε στις ταινίες και τις σειρές. Μπορείτε λοιπόν για αρχή, να περιμένετε από εμάς επαρκή κάλυψη της pop και εμπορικής πλευράς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που θα στέκεται με φυσικότητα μέσα στα ενδιαφέροντα των Unboxholics, σε συνδυασμό με κάποια περιστασιακά αρθράκια-έκπληξη που ετοιμάζονται από κάποιους που...δεν τολμάμε να ξεστομίσουμε ακόμα. Αυτά. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε ιδέα. Η αποκλειστική φιλοδοξία μας αυτή τη στιγμή είναι, όπως έλεγε και ο Bogart, όλο αυτό να “είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας”. Τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα, θα τα αφήσουμε στον Mel Brooks. Εξάλλου ο κινηματογράφος πάντα τα “έλεγε” καλύτερα.

Έτσι, λοιπόν, από σήμερα, στην κεντρική σελίδα του Unboxholics.com θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα κινηματογραφικά νέα, καθώς και οτιδήποτε "παίζει" σε ξένη τηλεοπτική σειρά. Επιπροσθέτως, κάθε πρώτη του μήνα θα ενημερώνεστε για τις νέες κυκλοφορίες ταινιών και σειρών, ενώ εβδομαδιαίως θα διαβάζετε τουλάχιστον ένα σχετικό άρθρο/ αφιερώμα. Η ομάδα, αναμενόμενα, στελεχώθηκε από νέα μέλη τα οποία θα γνωρίσετε με τον καιρό. Πιστέψτε με, θα τους λατρέψετε!