Fool Me Once Review - Τα θετικά και αρνητικά της νέας σειράς μυστηρίου του Netflix!

Μία ακόμη σειρά βασισμένη σε βιβλίο του Harlan Coben
09 Ιανουαρίου 2024 13:58
Fool Me Once Review - Τα θετικά και αρνητικά της νέας σειράς μυστηρίου του Netflix!

Μετά τα εξαιρετικά Safe (2018), The Stranger (2020) και Stay Close (2022), το Fool Me Once (2024) γίνεται η 4η σειρά βασισμένη σε βιβλίο του διάσημου συγγραφέα Harlan Coben που μεταφέρεται στην μικρή οθόνη για λογαριασμό του Netflix. Ο Coben έγινε ευρέως γνωστός από τα συγκεκριμένα βιβλία μυστηρίου, με αποτέλεσμα το 2018 να υπογράψει πενταετή συμφωνία με την συνδρομητική υπηρεσία, επιτρέποντάς της να διασκευάσει 14 από τα μυθιστορήματά του. Περίπλοκα μυστήρια, ιστορίες με σασπένς, δολοφονίες και προδοσίες, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι σε ασυνήθιστες καταστάσεις, είναι μερικά από τα γνώριμα μοτίβα στο σύμπαν του συγγραφέα.

Το Fool Me Once, αποτελείται από οκτώ ωριαία επεισόδια και θα δείτε τους Michelle Keegan, Richard Armitage, Adeel Akhtar, Dino Fetscher, Marcus Garvey, Natalie Anderson, Jade Anouka, Frederick Szkoda, Natalia Kostrzewa, Emmett J Scanlan, Samuel Glyde-Rees και άλλους. Η υπόθεση ακολουθεί την Maya Stern, μία πρώην αξιωματικό του στρατού, καθώς προσπαθεί να βρει τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες του συζύγου αλλά και της αδελφής της. Μία έρευνα που ξεκινάει ως αναζήτηση της αλήθειας και απόδοση δικαιοσύνης, καταλήγει σε ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και σοκαριστικές αποκαλύψεις.

Ο δημιουργός της σειράς, Danny Brocklehurst, εκμεταλλεύεται τα στοιχεία που κάνουν το βιβλίο του Coben να ξεχωρίζει, δίνοντας έτσι στην ιστορία έναν γρήγορο ρυθμό, ιντριγκάρωντας παράλληλα το μυαλό σου, καθώς σε κάθε σκηνή θέτει ερωτήματα και γρίφους που δύσκολα απαντώνται ή λύνονται. Θα πρέπει υπομονετικά να περιμένεις τη χρονική στιγμή που θα έρθουν οι απαντήσεις και οι αποκαλύψεις. Έχει στήσει έναν λαβύρινθο αλληλένδετων γεγονότων που ενώ αισθάνεσαι ότι έχεις καταλάβει το τι μπορεί να συμβαίνει και ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος, η σειρά ανατρέπει τις υποθέσεις σου κάνοντάς σε να αμφισβητείς και πάλι τα πάντα.

Κάθε επεισόδιο ανεβάζει την ένταση, ενώ τα στοιχεία είναι τοποθετημένα με μεγάλη δεξιοτεχνία ώστε να βρίσκεσαι συνεχώς σε μία συναισθηματική κατάσταση εγρήγορσης και αμφιβολίας, καθώς δεν θα είσαι ποτέ σίγουρος, ακόμη και μέχρι το τέλος της ιστορίας, ποιον να εμπιστευτείς. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για να οδηγήσει το μυαλό σου σε συγκεκριμένα μονοπάτια μέχρι να έρθει η στιγμή όπου μία νέα αποκάλυψη θα διαλύσει τις προσδοκίες σου. Το απρόβλεπτο, η χειραγώγηση στα κίνητρα και στις προθέσεις των χαρακτήρων-κλειδιών, το σασπένς που χτίζεται σταδιακά αλλά και η αμφισβήτηση της συνολικής κατεύθυνσης της ιστορίας με σκοπό να αυξήσει τον αντίκτυπο των μεγάλων ανατροπών της πλοκής στην συνέχεια, ανήκουν σίγουρα στα θετικά της σειράς.

Όσο αφορά τα αρνητικά, θα μπορούσαμε να σταθούμε στα σημεία της πλοκής που παρουσιάζουν μία ασυνέπεια. Αν και ο όρος «τρύπα στην πλοκή» χρησιμοποιείται συχνά λανθασμένα από ορισμένους, στην συγκεκριμένη σειρά αν είστε προσεκτικοί, θα βρείτε μερικές αντιφάσεις, αλλά και απροσεξίες στην εξέλιξη των γεγονότων, όπως και σε πράξεις των βασικών χαρακτήρων της ιστορίας που αφαιρούν σε μεγάλο βαθμό τον ρεαλισμό της. Επίσης, για τους θεατές που προτιμούν έναν πιο στοχαστικό ρυθμό σε σειρές και ταινίες, τα ερωτηματικά, οι αποκαλύψεις, οι γρήγορες εναλλαγές σε σκηνές, χαρακτήρες και τοποθεσίες, ίσως τους μπερδέψουν, με αποτέλεσμα να τους πετάξει εκτός συναισθηματικά. Μερικοί, μπορεί να βρουν αυτή την πολυπλοκότητα δύσκολη για να την ακολουθήσουν, ιδιαίτερα αν προτιμούν απλούστερες αφηγήσεις.

Εν προκειμένω, αν και το Fool Me Once μπορεί άνετα να θεωρηθεί μία από τις επιτυχίες του είδους στον μακρύ κατάλογο του Netflix στη συγκεκριμένη κατηγορία, σίγουρα θα βρείτε αδυναμίες και προβληματάκια, τόσο στην πλοκή όσο και στους χαρακτήρες, που μπορεί να σας ξινίσουν. Αξίζει βέβαια να τονίσουμε την ποιότητα στην παραγωγή, στα κοστούμια και στις τοποθεσίες που έχουν επιλεχθεί για τα γυρίσματα της σειράς. Μετά και το φινάλε του τελευταίου επεισοδίου, η νέα σειρά μυστηρίου-θρίλερ του Netflix, μάλλον θα αρέσει στους λάτρεις του είδους. Μπορεί να μην είναι η πιο πρωτότυπη ιστορία, σίγουρα όμως είναι αρκετή για να σας προσφέρει μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Tags: