You Season 4 Review - Η πολυαγαπημένη σειρά επιστρέφει με πολλές αλλαγές και ανατροπές

Μία ματιά στη 4η σεζόν του You
17 Μαρτίου 2023 14:43
You Season 4 Review - Η πολυαγαπημένη σειρά επιστρέφει με πολλές αλλαγές και ανατροπές

Μετά από τις έντονες στιγμές που ζήσαμε στο φινάλε της προηγούμενης σεζόν, το You επιστρέφει με αρκετές αλλαγές τόσο στο ύφος όσο και στα πρόσωπα. Αυτό που είχε ξεκινήσει ως ένα σκοτεινό θρίλερ, τώρα στρέφει την προσοχή του αλλού και μας παραδίδει μία ιστορία μυστήριου με έντονα τα στοιχεία whodunnit.

Η συγκεκριμένη απόφαση, αν και καλοδεχούμενη, ίσως αποξενώσει εκείνο το μέρος του κοινού που είχε συνηθίσει να αγαπάει μία σειρά που παρουσίαζε το πιο αγωνιώδες πρόσωπό της, στο πλαίσιο ενός τολμηρού ψυχολογικού θρίλερ, η οποία ταυτόχρονα χωρίς διάθεση διδακτισμού, μας έδειχνε απροκάλυπτα το αρρωστημένο, διαστρεβλωμένο κομμάτι της αγάπης, σχολιάζοντας με εύστοχο τρόπο κοινωνικά ζητήματα.

Το You, λειτουργούσε σχεδόν αβίαστα ως μία ιστορία προειδοποίησης, προκαλώντας προβληματισμούς και ερωτήματα για τα όρια της αγάπης, την επικίνδυνη ελευθερία που μπορούν να σου δώσουν τα social media, αλλά και για το πόσο εύκολο είναι τελικά να ξεφύγουν τα πράγματα όταν βρεθούμε σε μία άκρως περίεργη και τοξική σχέση.

Απευθύνονταν σε όλους και όλοι μας ήταν πολύ εύκολο να ταυτιστούμε με τους κεντρικούς χαρακτήρες της ιστορίας, ενώ η θεματολογία της ήταν ξεκάθαρη από τα πρώτα επεισόδια, ενώ οι σταδιακές αποκαλύψεις έκαναν τη σειρά ενδιαφέρουσα, τρομακτική αλλά και ανθρώπινη, έστω και μέσα από τις υπερβολές της.

Η 4η σεζόν τώρα, απομακρύνεται ελαφρώς από αυτά που είχαμε συνηθίσει. Η συν-δημιουργός της σειράς Sera Gamble επιστρέφει ως showrunner, ο Penn Badgley επιστρέφει ως Joe Goldberg και η Tati Gabrielle επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως Marienne Bellamy, με τους Charlotte Ritchie, Tilly Keeper, Amy-Leigh Hickman, Ed Speleers και Lukas Gage να συμμετέχουν στο κύριο cast.

Τα υπόλοιπα μέλη του είναι οι: Niccy Lin, Aidan Cheng, Stephen Hagan, Ben Wiggins, Eve Austin, Ozioma Whenu, Dario Coates, Sean Pertwee, Brad Alexander, Alison Pargeter και Adam James. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022, κυρίως στο Λονδίνο, και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, ενώ η σεζόν χωρίστηκε σε δύο μέρη, με το πρώτο μέρος να κάνει πρεμιέρα στις 9 Φεβρουαρίου 2023 και το δεύτερο μέρος να γίνεται διαθέσιμο στις 9 Μαρτίου 2023.

Η επίσημη σύνοψη της 4ης σεζόν αναφέρει τα εξής: Ο Joe Goldberg, είναι πλέον καθηγητής με το όνομα Jonathan Moore, ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο και παρά τις προσπάθειες να ξεπεράσει το παρελθόν του, αυτό δεν τον αφήνει σε ησυχία. Σαν καθηγητής πλέον βρίσκει την τέλεια κρυψώνα: "έναν κύκλο προνομιούχων κόπανων", όπως ακούγεται να λέει στο επίσημο trailer. Φαίνεται όμως να παλεύει με τον δαίμονα μέσα του και του λείπει να έχει κάποια εκεί έξω να παρακολουθεί.

Μετά την αλλαγή ταυτότητας, ο λατρεμένος serial killer της Αμερικής μετακομίζει στο Λονδίνο λοιπόν, προσπαθώντας να αφήσει πίσω του το ματωμένο παρελθόν του. Τα πράγματα βέβαια δε θα πάνε έτσι όπως τα έχει σχεδιάσει.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω στο κείμενο, οι σεναριογράφοι του You, αποφασίζουν να αλλάξουν δραστικά το ύφος της σειράς, χωρίς βέβαια να ξεχνούν ότι πρόκειται ακόμα για ένα ψυχολογικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά κυρίως στο σκοτεινό, τοξικό μυαλό του πρωταγωνιστή του. Ο Penn Badgley, γνωρίζει καλά τον χαρακτήρα που υποδύεται και μας παραδίδει μία ακόμη εξαιρετική παράσταση ενός επικινδύνου και γοητευτικού άνδρα.

Εν κατακλείδι, το δεύτερο και τελευταίο μέρος του You, συνεχίζει να κινείται σε παρόμοια επίπεδα με τις προηγούμενες σεζόν, κυρίως μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, ωστόσο, υπάρχουν αλλαγές και τροποποιήσεις στο ύφος της, ικανές να ξενίσουν αρκετούς από τους fans της σειράς. Ηθελημένα δεν ανοίγουμε την κουβέντα και δεν αποκαλύπτουμε ποιες ακριβώς είναι αυτές οι αλλαγές για να αποφύγουμε τυχόν σημαντικές αποκαλύψεις της πλοκής με αποτέλεσμα να χαλάσουμε την εμπειρία σας.

Το σημαντικό είναι ότι, παρά τις υπερβολές, οι οποίες μάλιστα κάποιες φορές ξεπερνούσαν και κάθε λογική, οι συγγραφείς διαχειρίζονται με έξυπνο τρόπο την πλοκή, κλείνοντας κάθε επεισόδιο με ένα cliffhanger το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον σου σε τέτοιο βαθμό που σε αναγκάζει να θες να πατήσεις play για να παρακολουθήσεις και το επόμενο.

Μετά λοιπόν και την επική ανατροπή στο φινάλε της 4ης σεζόν, νομίζω πως όλοι μας περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για τον ερχομό της επόμενης, ώστε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η σειρά.