Servant Season 4: Με άγριες διαθέσεις ξεκινά το φινάλε – Ep. 1 Review

Η πιο ιδιαίτερη θρίλερ σειρά της Apple TV οδεύει σε ένα φινάλε για γερά νεύρα
20 Ιανουαρίου 2023 10:07
Servant Season 4: Με άγριες διαθέσεις ξεκινά το φινάλε – Ep. 1 Review

Τα βάσανα των Turners δεν έχουν τελειωμό! Τι άλλο θα κάνει πια αυτό το ζευγάρι για το παιδί τους; Και τι άλλο πρόκειται να πάθουν από τη στιγμή που έβαλαν τη Leanne στο σπίτι τους; Η οριστική απάντηση θα δοθεί στα επερχόμενα τελευταία επεισόδια του Servant, δια χειρός Tony Basgallop και M. Night Shyamalan. Το Servant με όλες του τις ιδιαιτερότητες, την μοναδικότητά του αλλά και την στήριξη της Apple έφτασε αισίως στην 4η σεζόν του όπου και αναμένεται να κλείσει την ιστορία του.

Θα ξεκινήσω με ένα disclaimer πριν πάω στο κυρίως πιάτο, καθώς έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ιστορία δεν γίνεται να μην αναφερθώ σε πιθανά spoilers. Επομένως, όσοι θέλετε μια spoiler-free άποψη για το Servant πατήστε εδώ. Τυπικά να αναφέρω ότι παίζουν οι: Toby Kebbell, Neil Tiger Free, Lauren Ambrose και Rupert Grint

Τώρα, στα της 4ης σεζόν, το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε με πολύ άγριες διαθέσεις και αυτό ίσως να είναι δείγμα πως θα χτίσει πάνω σε αυτή την υψηλή ένταση. Άλλωστε είχαμε αρκετό χτίσιμο αυτές τις σεζόν, οπότε είναι λογικό το φινάλε να ανεβάσει τέτοιους ρυθμούς.

Το επεισόδιο με τίτλο «Pidgeon” ήταν μια 30λεπτη ταχυπαλμία αφού εκτυλίσσεται -από τις σπάνιες φορές- εκτός του σπιτιού των Turners με τη Leanne να ετοιμάζεται να υποδεχθεί πίσω την Dorothy και τον Sean στο σπίτι.

Και κάπου εκεί, λίγο μετά τις ετοιμασίες που πραγματοποιεί με στοργικότητα η Leanne στο σπίτι, το επεισόδιο παίρνει μια τροπή θρίλερ, αφού οι απόκοσμες δυνάμεις της Church πλησιάζουν στο κατώφλι της και την απειλούν. Αυτός ο υπερφυσικός τρόμος μετουσιώνεται και πάλι με παράξενα σκηνικά και άτομα που ξεπροβάλλουν θέλοντας την Leanne “να επιστρέψει πίσω". Μάλλον από εκεί που ανήκει, ένα μέρος για το οποίο δε γνωρίζουμε πλήρως την προέλευσή της. Μόνο υπόνοιες πως πρόκειται για μια οντότητα με θεϊκού επιπέδου δυνάμεις, ικανή να προκαλεί θαύματα είτε καλά είτε κακά και όλα εξαρτώνται από την… διάθεσή της. Τουλάχιστον, ότι έχουμε μάθει γι' αυτήν προέρχεται από τους εχθρούς της και όσους θέλει να αποφύγει και να απομακρυνθεί.

Όλο αυτό το μυστήριο μοιάζει πως θα λυθεί στην 4η σεζόν εφόσον ξεκινήσαμε με αυτούς τους ρυθμούς. Το κυριότερο όμως είναι πως είδαμε την Leanne πιο ευάλωτη από ποτέ σε μια εκπληκτικά γυρισμένη σεκάνς μέσα σε ένα αυτοκίνητο, όπου είδαμε την οπτική του τρόμου, μέσα από τα δικά της μάτια. Αρχίζει και τα χάνει εντελώς μήπως η Leanne, όπως η Dorothy τις προηγούμενες σεζόν; Σα να υπάρχει ένας παραλληλισμός μεταξύ τους.

Αυτή την απρόβλεπτη φύση της την έχουν πάρει χαμπάρι και οι Turners πλέον που της γυρνούν την πλάτη, ύστερα από το μοιραίο λάθος που έκανε στο φινάλε της 3ης σεζόν και το ατύχημα της Ντόροθι. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε τη Leanne μάλλον να ενδίδει στην σκοτεινή της πλευρά, με συνέπειες που θα προκαλέσουν βιβλικές καταστροφές, όπως αφήνει το κλείσιμο του πρώτου επεισόδιο.

Κάτι που θέλω να πω κλείνοντας -για ακόμη μια φορά- είναι πως το Servant δεν ακούγεται όσο του αξίζει δυστυχώς. Φταίει και το ότι βρίσκεται σε μια streaming υπηρεσία που επίσης δεν χαίρει αναγνώρισης και τα μάτια είναι στραμμένα περισσότερο στα Netflix, Disney Plus, Amazon και HBO.

Είναι μια προσεγμένη σειρά από την φωτογραφία, τη σκηνοθεσία μέχρι και τη μουσική της, με απρόσμενα καλές ερμηνείες, τίμια παραγωγή και ένα μυστήριο που ακόμα «καίει» χωρίς φτηνά τεχνάσματα. Αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές κείμενο χωρίς να το έχετε παρακολουθήσει, δώστε στο Servant τη μια ευκαιρία που του αξίζει.