Streamline - Review

Streamline - Review

15 Νοεμβρίου 2016 13:11
Ένα ξέφρενο παιδικό πάρτι

«Αγαπημένε συμμαθητή, σε προσκαλώ στο πάρτυ για τα γενέθλια μου που θα γίνει το Σάββατο στον παιδότοπο της γειτονιάς. Φόρεσε το καπελάκι σου, βάλε τα καλά σου, και έλα να περάσουμε καλά μέχρι τελικής πτώσεως.»

Παίζοντας το Streamline ταξίδεψα στο παρελθόν πηγαίνοντας καλεσμένη σε ένα παιδικό πάρτι. Θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχει στον παιδότοπο, να σκαρφαλώνει στα πάντα με κάθε δυνατό τρόπο, και βλέποντας τον χώρο όπως μέσα στο παιχνίδι να πλέκω στο μυαλό μου σκηνικά. Τη μια ήταν εμπορικό κέντρο, την άλλη ήταν πάρκο ή ότι άλλο μπορούσε να φανταστεί ένα παιδικό μυαλό, και το παιχνίδι συνεχίζονταν για ώρες… Το βράδυ ήμουν εξουθενωμένη. Τόσο, που κοιμόμουν στο αμάξι μέχρι να γυρίσω σπίτι. Αυτό ήταν. Μετά από κάποιους μήνες πάλι, στα γενέθλια ενός άλλου συμμαθητή.

Το παιχνίδι για το οποίο γίνεται λόγος, είναι ένα platforming multiplayer τρίτου προσώπου στο οποίο κάνεις parkour μαζεύοντας πόντους, προσπαθώντας την ίδια στιγμή να γλυτώσεις από επιθέσεις άλλων σε εσένα, αλλά να προσπαθήσεις να επιτεθείς και εσύ σε άλλους ακινητοποιώντας τους, για να μπορέσεις να μαζέψεις όσο περισσότερους πόντους μπορείς. Βέβαια έχεις τη δυνατότητα να είσαι και ο κυνηγός, αυτός που δεν μαζεύει πόντους, αλλά τους παίρνει χτυπώντας και βγάζοντας από το παιχνίδι τους άλλους. Τρέχεις, πηδάς, σκύβεις και σκαρφαλώνεις τοίχους σε μια πληθώρα διαφορετικών πολύχρωμων πιστών . Ακούγεται ενδιαφέρον έτσι;

Θυμάσαι μικρός που πηδούσες από καναπέ σε καναπέ γιατί το πάτωμα ήταν λάβα; Ακριβώς αυτό… καθώς και ένα σωρό ακόμη in-game modes (πάγος, διπλοί πόντοι, αφαίρεση πόντων, slow κ.α) που αλλάζουν ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, υπάρχουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κάνοντάς το δυσκολότερο και αισθητά πιο ενδιαφέρον. Κάτι που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση, είναι ότι οι αλλαγές που θα ακολουθήσουν καθορίζονται από τους ίδιους τους παίκτες στην αρχή του παιχνιδιού και όχι τυχαία. Ακόμη, το παιχνίδι έχει μια ιδιαίτερη ενσωμάτωση με το Twitch, την πλατφόρμα στην οποία γίνονται live streams με παιχνίδια.

Αυτό το κάνει εύκολο για live streaming από τους broadcasters, αλλά και ενδιαφέρον για όσους παρακολουθούν οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τα προαναφερθέντα in-game modes, χαρακτηριστικό που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Επιπλέον, στο τέλος του κάθε match κερδίζεις δωράκια με τα οποία αργότερα μπορείς να στολίσεις και να εξατομικεύσεις έτσι, τον χαρακτήρα σου.

Η πίστες μέχρι στιγμής είναι 5 με μια 6η να αναμένεται σύντομα. Είναι όμορφα και δημιουργικά σχεδιασμένες, πολυεπίπεδες και οι επιλογές από μονοπάτια πόντων που μπορείς να ακολουθήσεις όσο τρέχεις, αμέτρητες. Μπορείς να σκαρφαλώσεις οπουδήποτε με πλήρη ελευθερία σε έναν ρυθμό παιχνιδιού τόσο γρήγορο όσο θεωρώ ότι αρμόζει σε ένα multiplayer παιχνίδι με τέτοιο gameplay.

Τα επίπεδα δυσκολίας είναι χαμηλά, αφού το παιχνίδι είναι πολύ πιο απλοϊκό και ευκολότερο σε σχέση με το πόσο δείχνει σε βίντεο και περιγραφές. Ένα παράπονό μου, αφορά το aim-assist. Πολλές φορές ένιωθα, είτε παίζοντας ως κυνηγός ότι ήταν πολύ εύκολο να πετύχω τους άλλους, είτε ότι οι άλλοι επιτίθονταν σε εμένα με τέτοια ευκολία από το πουθενά,  που να με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί  το aim-assist είναι τόσο υψηλό. Και εδώ να σημειώσουμε ότι σας μιλά άνθρωπος που γενικά δεν φημίζεται για την ευστοχία του στα παιχνίδια. Το  ίδιο το παιχνίδι ξεκίνησε υποχρεώνοντας με να κάνω εγγραφή στο twitch, πλασάροντας τον εαυτό του ως ένα από τα πιο εύκολα και διασκεδαστικά παιχνίδια για live streaming, κάτι που δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα σαν κίνηση. Παράπονα μεγάλα από το παιχνίδι δεν έχω, ούτε θέλω να πιαστώ από μικροπράγματα και να γκρινιάξω.

Έπαιξα μερικές πολύ ευχάριστες ώρες σε μια beta version εξαιρετικά αξιόλογη χωρίς bugs και προβλήματα, με το παιχνίδι να τρέχει άνετα. Το gameplay  του είναι απλά καλό αλλά λίγο ελλειπτικό, αφού έχοντας ασχοληθεί με παιχνίδια που επιστρατεύουν κινήσεις του parkour θα ήθελα μια γκάμα κινησιολογίας σαφώς μεγαλύτερη. Τουλάχιστον μερικές κινήσεις παραπάνω από το βασικό τρέξιμο, άλμα, διπλό άλμα, και λοιπά. Αυτή η έλλειψη, κάνει τον τεχνικό τομέα αυτόματα λιγότερο δημιουργικό στα δικά μου μάτια, αφήνοντάς με, να ζητάω από το παιχνίδι το κάτι παραπάνω. Η μουσική που παίζει, είναι επίσης καλή αλλά αδιάφορη. Ταιριάζει στο παιχνίδι, αλλά θα σας εμπιστευτώ με απόλυτη ειλικρίνεια ότι την χαμήλωσα πολύ γιατί με κούρασε γρήγορα. Όλα τα παραπάνω χαμηλώνουν την τελική εμπειρία αλλά δεν αποτέλεσαν σε καμία περίπτωση εμπόδια για εμένα, έτσι ώστε  να σταματήσω να απολαμβάνω το παιχνίδι.

Καταλήγοντας, το Streamline κοστίζει €19,99 στο Steam, και όπως πάντα το ζύγισμα το αφήνω σε εσάς, κατανοώντας όμως, ότι θα υπάρξουν σίγουρα μερικοί οι οποίοι θα παραπονεθούν ότι δεν αξίζει τα χρήματά του. Πέρασα καλά, ευχαριστήθηκα τις ώρες της ενασχόλησης μου μαζί του, αν και θεωρώ ότι όπως σε κάθε παιδότοπο, παίζοντας με παρέα θα ήταν το ιδανικό. Μια συμβουλή λοιπόν, εάν ενδιαφέρεστε, μαζέψτε καλή παρέα και περιμένετε τις εκπτώσεις.

Συνοψίζοντας : Το Streamline μέχρι στιγμής είναι ικανό να προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης χωρίς όμως να έχει εξαντλήσει τα περιθώρια βελτιστοποίησής του. Δεν γνωρίζω εάν οφείλεται στο ότι βρίσκεται σε early access ή όχι, αλλά πιστεύω ότι με μερικές αλλαγές κυρίως στον τομέα των animations, το παιχνίδι θα θεωρηθεί ένα πολύ αξιόλογο και δημιουργικό platform parkour.
Box Art
Tested on : PC
Developer : Proletariat Inc.
Publisher : Proletariat Inc.
Available for : PC
Release date : 2016-10-01