Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 13/10

Είστε έτοιμοι για μία νύχτα με τις μάσκες;
13 Οκτωβρίου 2022 11:07
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 13/10

Σκέφτεστε να πάτε σινεμαδάκι απόψε ή μέσα στο Σαββατοκύριακο; Σε αυτό το άρθρο, κάθε Πέμπτη, θα βρίσκετε όλες τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στη χώρα μας. Σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε αρκετές διαφορετικές ταινίες, όπως το μεγάλο φινάλε της σειράς “Halloween”, το Moonage Daydream και άλλα.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

Halloween Ends (Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες)

Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του «Halloween Kills», η Λόρι ζει με την εγγονή της Άλισον, και ολοκληρώνει τη συγγραφή των απομνημονευμάτων της. Ο Μάικλ Μάιερς δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε. Η Λόρι, αφού επέτρεψε στο φάντασμα του Μάικλ να καθορίζει τη ζωή της για τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να απελευθερωθεί από το φόβο και την οργή και να αγκαλιάσει τη ζωή. Έχει υποβληθεί πλέον σε εντατική θεραπεία και έχει χτίσει σιγά σιγά ένα ασφαλές, σταθερό, αγαπημένο σπίτι για τον εαυτό της και την 21χρονη εγγονή της.

See How They Run (Κοίτα τους πως Τρέχουν)

Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Όταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Stoppard (Sam Rockwell) και η πρόθυμη αρχάρια Constable Stalker (Saoirse Ronan) αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Moonage Daydream

Το «Moonage Daydream» ρίχνει φως στη ζωή και την ιδιοφυΐα του Ντέιβιντ Μπόουι, ενός από τους πιο παραγωγικούς και επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας. Με μια καλειδοσκοπική αφήγηση που κάνει σλάλομ μέσα από άφθονο και μεγαλειώδες υλικό που έρχεται στην επιφάνεια για πρώτη φορά, το φιλμ αντλεί από τις συναυλίες, τα studio και τα παρασκήνια, για να παρουσιάσει μια κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους.

The Lost King (Ο Χαμένος Βασιλιάς)

Το 2012, βρέθηκαν τα λείψανα του βασιλιά Ριχάρδου Γ' ανακαλύφθηκαν κάτω από ένα πάρκινγκ στο Λέστερ, τα οποία αγνοούνταν για περισσότερα από 500 χρόνια. Η έρευνα είχε ενορχηστρωθεί από μία ερασιτέχνη ιστορικό, την Φιλίπα Λάνγκλεϊ, της οποίας η αδιάκοπη έρευνα είχε αντιμετωπιστεί με ακατανοησία από τους φίλους και την οικογένειά της και με σκεπτικισμό από ειδικούς και ακαδημαϊκούς. Η ταινία "Ο Χαμένος Βασιλιάς" είναι η επιβεβαιωτική αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αρνήθηκε να την αγνοήσουν και εναντιώθηκε στους πιο επιφανείς ιστορικούς της χώρας, αναγκάζοντάς τους να στοχαστούν εκ νέου για έναν από τους πιο διαβόητους βασιλιάδες στην ιστορία της Αγγλίας.


 

Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Mrs. Harris Goes to Paris (Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι)

The Invitation (Η Πρόσκληση)

Finnick (Πνεύμα Από Σπίτι)

Chickenhare and the Hamster of Darkness (Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους)

Smile (Χαμογέλα)

The Good House (Ο Έρωτας τα Αλλάζει όλα)

The Woman King (Η Γυναίκα Βασιλιάς)

Don’t Worry Darling (Μην Ανησυχείς Αγάπη μου)

Ticket to Paradise (Εισιτήριο για τον Παράδεισο)

DC League of Super-Pets (Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια)

Minions: The Rise of Gru (Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου)