Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 28/7

Τέσσερις νέες ταινίες
28 Ιουλίου 2022 11:22
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 28/7

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου δεν έχει και πολλές επιλογές για τους ελληνικούς κινηματογράφους, μιας και έχουμε μόλις τέσσερις νέες ταινίες για να δείτε, με τον “Πράκτορα OSS 117” και το "Murina" να ξεχωρίζουν. Ας τα δούμε, όμως, πιο αναλυτικά παρακάτω:

OSS 117: Alerte Rouge en Afrique Noire (Μυστικός Πράκτορας OSS 117: Από την Αφρική με Αγάπη)

O ΟSS 117, είναι ξανά κοντά μας. Σε αυτή την αποστολή – πιο δύσκολη, πιο επικίνδυνη και πιο καυτή από ποτέ! – βρίσκεται στη Αφρική, με σκοπό να προστατέψει έναν πρόεδρο από επαναστάτες, και αναγκάζεται για πρώτη φορά να συνεργαστεί με τον νέο και πολλά υποσχόμενο πράκτορα OSS 1001. Αντικαταστάτης, συνεργάτης ή ανταγωνιστής; Η τρίτη ταινία στις μυστικές περιπέτειες του κατασκόπου OSS 117.

Maison de Retraite (Η Πανσιόν)

Ο Μιλάν, για να γλιτώσει τη φυλακή, πρέπει να εκτελέσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Στην αρχή είναι σκέτη κόλαση, μέχρι που οι συνταξιούχοι οικότροφοι αποφασίζουν να τον… “υιοθετήσουν”. H Πανσιόν. Από 28 Ιουλίου στους κινηματογράφους.

Entre La Vie et La Mort (Στα Άκρα)

O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει έναν άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη των δολοφόνων του.

Murina (Τελευταίο Καλοκαίρι)

Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα στην ανήσυχη έφηβη Γιούλια και τον καταπιεστικό πατέρα της Άντε, όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος, στο σπίτι τους, σε ένα νησάκι της Κροατίας. Καθώς ο Άντε επιχειρεί να κλείσει μία συμφωνία που θα τους αλλάξει τη ζωή, η Γιούλια προσπαθεί να ξεφύγει από την ηρεμία και την απομόνωση, επιζητώντας την παρέα του ισχυρού επισκέπτη, ο οποίος της προσφέρει μία γεύση ελευθερίας, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, όπου ξυπνούν η επιθυμία και η βία.

Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, που κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ των Καννών και βρίσκει τον Μάρτιν Σκορσέζε σε ρόλο executive producer, είναι μια μεθυστική κατάδυση στην καταπίεση, τη γεύση της ελευθερίας και την πρώτη συνειδητοποίηση του πόσο περίπλοκος μπορεί να είναι ο κόσμος των μεγάλων, για μια έφηβη που ανακαλύπτει τον εαυτό της.


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Spencer

Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (Le Trésor du Petit Nicolas)

Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα (Bigfoot Family)

Thor: Love and Thunder

Ooops! The Adventure Continues (Ουπς! 2 Ο Νώε Ξαναέφυγε...)

The Black Phone (Νεκρό Τηλέφωνο)

Lightyear

Jurassic World: Dominion (Jurassic World: Κυριαρχία)

Top Gun: Maverick