Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 2/6

Πρεμιέρα για το “Men” της A24
02 Ιουνίου 2022 12:42
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 2/6

Ο Ιούνιος έχει μπει για τα καλά πλέον και σήμερα Πέμπτη 2 του μήνα, έχουμε νέες ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Αρχικά, από σήμερα μπορείτε να απολαύσετε στις αίθουσες το “Men” του Alex Garland, σκηνοθέτη του “Ex Machina”.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

Men

Ο Alex Garland (Από Μηχανής, Αφανισμός) παρουσιάζει ένα ακόμα αριστοτεχνικό δείγμα υπαρξιακού τρόμου και σκηνοθετεί την υποψήφια για Όσκαρ Τζέσι Μπάκλεϊ (The Lost Daughter) και τον εξαιρετικό Ρόρι Κινίαρ (Το Παιχνίδι της Μίμησης) σε πολλαπλούς ρόλους. Το ανατρεπτικό και μοναδικό όραμα του δημιουργού υπογράφει μία συμβολική, αιχμηρή, ανατριχιαστική και πυρετώδη ταινία με παραισθητική κλιμάκωση και θέτει ερωτήματα για τα απαρχαιωμένα στερεότυπα που ταλανίζουν τον πολιτισμό μας μέχρι σήμερα.

Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ (Τζέσι Μπάκλεϊ) αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Όμως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

L'Événement / Happening (Το Γεγονός)

Η ιστορία του παράτολμου αγώνα μιας νεαρής γυναίκας να ορίσει τη ζωή της μετατρέπεται στο συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο «Γεγονός». Μια ταινία που έρχεται για να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματήσουμε να πολεμάμε για το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου για αυτοδιάθεση και ελευθερία.

18

Σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσους είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ένας συμμαθητής τους που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

Elcano & Magellan: The First Voyage Around the World

Η ιστορία των 2 ατρόμητων θαλασσοπόρων πρώτη φορά σε κινούμενα σχέδια. Βίρα τις άγκυρες για μια από τις συναρπαστικότερες περιπέτειες όλων των εποχών! Οι ατρόμητοι θαλασσοπόροι, ο πασίγνωστος Μαγγελάνος που ξεκίνησε το ταξίδι και ο λιγότερο γνωστός Ελκάνο που το ολοκλήρωσε, αποδεικνύοντας πως η Γη είναι στρογγυλή. Μια εντυπωσιακή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που μας ψυχαγωγεί ουσιαστικά, μαθαίνοντας μας παράλληλα την ιστορία των δύο τολμηρών ανδρών που κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, αψηφώντας τις φουρτούνες, τους λιμούς και τις επιθέσεις από εχθρικές φυλές, κατόρθωσαν να αλλάξουν για πάντα την Ιστορία!


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Top Gun: Maverick

Μαγνητικά Πεδία

The Protégé / Κώδικας: Εκδίκηση

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Sonic the Hedgehog 2 (Sonic: Η ΤΑΙΝΙΑ 2)

Turning Red (Πάντα στο Κόκκινο)

The Bad Guys

100% Wolf