Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 26/5

Ο Maverick επέστρεψε!
26 Μαΐου 2022 08:23
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 26/5

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι και η τελευταία Πέμπτη του Μαΐου επιφυλάσσει μία τεράστια πρεμιέρα. Ναι, ύστερα από αρκετά χρόνια αναμονής, ο Tom Cruise επιστρέφει ως Maverick στο Top Gun: Maverick, το οποίο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα σήμερα σε όλους τους κινηματογράφους της Ελλάδας. Έχοντας παραμείνει στο βαθμό του σμηναγού λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του, ο Pete επιστρέφει σε νέες περιπέτειες που κόβουν την ανάσα!

Ωστόσο, τρεις ακόμη ταινίες έρχονται στους κινηματογράφους από σήμερα, οπότε, ας τις δούμε αναλυτικά.

Top Gun: Maverick

Μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους κορυφαίους αεροπόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ο Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί που ανήκει, πιέζοντας τα όριά του ως θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγοντας την προαγωγή, κάτι που θα τον γείωνε. Όταν βρίσκει τον εαυτό του να εκπαιδεύει ένα απόσπασμα αποφοίτων Top Gun για μια εξειδικευμένη αποστολή που δεν έχει δει ποτέ κανένας ζωντανός πιλότος, ο Maverick συναντά τον υπολοχαγό Bradley Bradshaw (Miles Teller), με το διακριτικό κλήσης: «Rooster», που είναι ο γιος του αείμνηστου φίλου του Maverick, αξιωματικός αναχαίτισης ραντάρ, υπολοχαγός Nick Bradshaw, γνωστός και ως «Goose». Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον και τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Maverick παρασύρεται σε μια αντιπαράθεση με τους δικούς του βαθύτερους φόβους, με αποκορύφωμα μια αποστολή που απαιτεί την απόλυτη θυσία από εκείνους που θα επιλεγούν να το πετάξουν.

Μαζί με τον Cruise παίζουν οι: Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis με τους Ed Harris και Val Kilmer.

Miracol (Το Θαύμα)

Η Χριστίνα, μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της νεαρής καλόγριας όμως. δεν αποδίδει καρπούς – δεν βρίσκει τον άνθρωπο που ψάχνει. Καθώς επιστρέφει άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα της επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη.

Ένας αστυνομικός επιθεωρητής ερευνά την τύχη της Χριστίνας, ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής της σε ολόκληρη την πόλη. Ο αποφασισμένος αστυνομικός θα ανακαλύψει θαυμαστά πράγματα – κυριολεκτικά.

Ίκαρος και Δαίδαλος

Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ίκαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά. Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του,  ο Ίκαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο. Όμως, η μοίρα παίρνει άλλη τροπή όταν ο Θησέας φτάνει στην Κρήτη και ο Μινώταυρος οδηγείται στον μυστικό λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Θα μπορέσει ο Ίκαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας γραμμένης από τους θεούς;

Ο αρχαίος μύθος του αγοριού που πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο ζωντανεύει για πρώτη φόρα στην μεγάλη οθόνη, σε μια μοναδική διασκευή για τους μικρούς λάτρεις της ελληνικής μυθολογίας.

Ouistreham (Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους)

Η Μαριάν είναι μία  πολύ γνωστή αρθρογράφος που μετακομίζει στη Βόρεια Γαλλία προκειμένου να κάνει μία έρευνα για το νέο της βιβλίο με θέμα την εργασιακή ανασφάλεια. Χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, προσλαμβάνεται σαν καθαρίστρια  μαζί με μια ομάδα γυναικών. Σε αυτόν τον καινούριο ρόλο βιώνει από πρώτο χέρι την  οικονομική αστάθεια και την  κοινωνική «αορατότητα» . Ταυτόχρονα όμως ανακαλύπτει την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη και τους ισχυρούς δεσμούς που δένουν  αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν στο παρασκήνιο.

Μια ταινία του  Emmanuel Carrère, με τους: Juliette Binoche, Hélène Lambert, Léa Carne, Emily Madeleine, Patricia Prieur, Evelyne Porée και Didier Pupin.


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Μαγνητικά Πεδία

The Protégé / Κώδικας: Εκδίκηση

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Sonic the Hedgehog 2 (Sonic: Η ΤΑΙΝΙΑ 2)

Turning Red (Πάντα στο Κόκκινο)

The Bad Guys

100% Wolf