Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 19/5

Αρκετές ταινίες αυτή την εβδομάδα
19 Μαΐου 2022 11:19
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 19/5

Σήμερα είναι Πέμπτη και αυτό σημαίνει ότι στις ελληνικές αίθουσες πρόκειται να παίξουν νέες ταινίες, είτε διάφορες που δεν είχαμε την τύχη να δούμε και κάνουν πρεμιέρα τώρα, είτε εντελώς καινούργιες. Η ταινία που ξεχωρίζει, για σήμερα, όμως, είναι χωρίς αμφιβολία η ελληνική ταινία “Μαγνητικά Πεδία” με πρωταγωνιστές τους Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνη Τσιοτσιόπουλου.


Μαγνητικά Πεδία

Ένα συγκινητικό και τρυφερό road movie με μεγάλη καρδιά, και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της Έλενας Τοπαλίδου και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, η χημεία μεταξύ των οποίων είναι… μαγνητική.

The Outfit (Το Κουστούμι)

Από τον Γκράχαμ Μουρ, τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο της ταινίας «Το Παιχνίδι της Μίμησης» (The Imitation Game) έρχεται το «The Outfit» ένα συναρπαστικό και αριστοτεχνικό θρίλερ στο οποίο ένας έμπειρος ράφτης (τον υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς) πρέπει να φανεί πιο έξυπνος από μια επικίνδυνη ομάδα μαφιόζων, προκειμένου να επιβιώσει σε μια μοιραία νύχτα.

The Electrical Life of Louis Wain

Η ξεχωριστή και αληθινή ιστορία του εκκεντρικού Βρετανού καλλιτέχνη Λούις Γουέιν, του οποίου οι παιχνιδιάρικες και συχνά ψυχεδελικές εικόνες βοήθησαν στο να αλλάξει παντοτινά  η άποψη του κοινού για τις γάτες. Ξεκινώντας από 19ο αιώνα και φθάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1930, ακολουθούμε τις απίστευτες περιπέτειες αυτού του εμπνευσμένου αλλά αφανούς ήρωα, καθώς επιχειρεί να ξεκλειδώσει τα «ηλεκτρικά φορτισμένα» μυστήρια του κόσμου και να κατανοήσει καλύτερα την ίδια τη ζωή του και την βαθιά αγάπη που μοιραζόταν με την σύζυγό του Έμιλυ.

The Protégé  (Κώδικας: Εκδίκηση)

Η Άννα (Μάγκι Κιου) έχει ανελιχθεί στην πιο εξειδικευμένη δολοφόνο στον κόσμο, αφού εκπαιδεύτηκε από τον θρυλικό δολοφόνο Μούντι (Σάμιουελ Τζάκσον) που τη διέσωσε όταν εκείνη ήταν παιδί. Όταν ο Μούντι - ο άντρας που ήταν σαν πατέρας της και της έμαθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για την εμπιστοσύνη και την επιβίωση - σκοτώνεται βάναυσα, η Άννα ορκίζεται εκδίκηση. Καθώς εμπλέκεται με έναν αινιγματικό δολοφόνο (Μάικλ Κίτον) που δεν θα της κρύψει την έλξη του προς εκείνη, η αντιπαράθεση τους γίνεται θανατηφόρα.

Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Firestarter (Πύρινη Οργή)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Memory (Η Μνήμη του Δολοφόνου)

Everything Everywhere All at Once (Τα Πάντα Όλα)

The Northman (Ο Άνθρωπος Απ΄ τον Βορρά)

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Sonic the Hedgehog 2 (Sonic: Η ΤΑΙΝΙΑ 2)

Turning Red (Πάντα στο Κόκκινο)