Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 17/3

Αρκετές ταινίες αυτήν την εβδομάδα
17 Μαρτίου 2022 12:23
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 17/3

Πέμπτη σήμερα και αυτό σημαίνει ότι έχουμε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αρχικά, μετά από αρκετές καθυστερήσεις σήμερα ξεκινάει η νέα ταινία του Michael Bay, το Ambulance με πρωταγωνιστές τους Jake Gyllenhaal και Yahya Abdul-Mateen II. Επίσης, από σήμερα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε στις αίθουσες το Hitman's Wife's Bodyguard, του Patrick Hughes με τον Ryan Reynolds και τον Samuel L. Jackson.


Ας τα δούμε όλα, όμως, αναλυτικά:

Ταξίδι στα Αστέρια

Το 1987 μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να το οδηγήσει σε ένα ταξίδι στα Αστέρια. Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης. Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία που άλλοτε φέρνει κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα....

Lingui (Δεσμοί Γυναικών)

Η One from the Heart παρουσιάζει τη νέα συγκλονιστική δημιουργία του σπουδαίου, πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Μαχαμάτ-Σαλέχ Χαρούν (Abouna, Daratt, The Man Who Cried):

Η Αμίνα μεγαλώνει μόνη της την δεκαπεντάχρονη κόρη της Μαρία. Ο ήδη εύθραυστος κόσμος τους καταρρέει όταν η Αμίνα ανακαλύπτει ότι η κόρη της έχει μείνει έγκυος σε μια χώρα όπου απαγορεύονται οι εκτρώσεις και από τη θρησκεία και από το νόμο. Γύρω τους όμως χτίζεται ένα απρόσμενο δίχτυ προστασίας από την γυναικεία κοινότητα.

Ambulance (Ασθενοφόρο)

Στη διάρκεια μιας ημέρας στους δρόμους του Λος Άνζελες, τρεις ζωές θα αλλάξουν για πάντα. Σε αυτό το ιλιγγιώδες θρίλερ από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μάικλ Μπέι, ένας παρασημοφορημένος βετεράνος, ο Γουίλ, που είναι απελπισμένος να βρει χρήματα ώστε να καλύψει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης της γυναίκας του, ζητά βοήθεια από το ένα πρόσωπο που ξέρει ότι δεν θα έπρεπε - τον θετό του αδερφό, Ντάνι. Πρόκειται για έναν χαρισματικό εγκληματία που θα του κάνει προσφορά για μια δουλειά: τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελες, με λεία 32 εκατομμύρια δολάρια. Με την επιβίωση της συζύγου του να κρίνεται στο νήμα, ο Γουίλ δεν μπορεί να αρνηθεί την προσφορά. Όταν η απόδραση από την τράπεζα πηγαίνει εντυπωσιακά στραβά, τα απελπισμένα ετεροθαλή αδέλφια κλέβουν ένα ασθενοφόρο, στο οποίο επιβαίνει ένας τραυματισμένος αστυνομικός που είναι ετοιμοθάνατος και μια νοσοκόμα. Σε μια καταδίωξη υψηλής ταχύτητας που δεν σταματά ποτέ, ο Γουίλ και ο Ντάνι πρέπει να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να κρατήσουν τους ομήρους ζωντανούς και με κάποιο τρόπο να προσπαθήσουν να μην σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, στην πιο παρανοϊκή απόδραση που έχει συμβεί ποτέ στο Λος Άντζελες.

Mr. Bachmann and His Class (Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του)

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τους σφικτούς δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα σε έναν δάσκαλο δημοτικού και τους μαθητές του. Οι αντισυμβατικές του μέθοδοι έρχονται σε αντίθεση με τις διαπολιτισμικές πραγματικότητες της επαρχιακής βιομηχανικής πόλης στη Γερμανία όπου κατοικεί. Πλέον, στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης του, ο κύριος Μπάχμαν θέλει αυτή η δουλειά που γίνεται στο σχολείο, να βρει απήχηση και στην κοινωνία που περιβάλει αυτά τα παιδιά κι εκτός τάξης.

Hitman's Wife's Bodyguard (Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή)

Το πιο θανάσιμο και παράξενο δίδυμο του κόσμου – ο σωματοφύλακας Μάικλ Μπράις και ο εκτελεστής Ντάριους Κινκέιντ – επιστρέφουν σε μια ακόμα ριψοκίνδυνη αποστολή. Δίχως άδεια και υπό επιτήρηση, ο Μπράις αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση από την ακόμα περισσότερο ασταθή γυναίκα του Ντάριους, την διαβόητη διεθνούς φήμης απατεώνισσα Σόνια Κινκέιντ. Καθώς ο Μπράις οδηγείται εκτός ορίων από τους δύο προστατευόμενους του, οι τρεις τους αναμειγνύονται σε μια παγκόσμια συνομωσία και σύντομα θα βρεθούν ανάμεσα στην Ευρώπη και ένα εκδικητικό και παντοδύναμο εχθρό.

New Order (Νέα Τάξη)

Ένας πλούσιος γάμος της υψηλής κοινωνίας μετατρέπεται απροσδόκητα σε μια ταξική πάλη που οδηγεί σε ένα βίαιο πραξικόπημα.


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

  • Ballad of a White Cow (Η Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας)
  • Turning Red (Πάντα στο Κόκκινο)
  • After Yang (Μετά τον Γιανγκ)
  • Boiling Point (Σημείο Βρασμού)
  • The Batman
  • Cyrano (Συρανό ντε Μπερζεράκ)
  • Cow (Αγελάδα)
  • Blacklight (Ο Μεσάζοντας)
  • Uncharted
  • King Richard (Η Μέθοδος των Γουίλιαμς)
  • Σμύρνη μου Αγαπημένη