Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 05/03

Οι ταινίες της εβδομάδας
05 Μαρτίου 2020 16:57
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 05/03

Ballad for a Pierced Heart | Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Ο Γιάννης Οικονομίδης (To Μικρό Ψάρι, Σπιρτόκουτο) κάθεται για ακόμη μία φορά στην καρέκλα της σκηνοθεσίας για την αστυνομική μαύρη κωμωδία Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, επεξεργαζόμενος και το σενάριο μαζί με τους Χάρη Λαγκούση και Δημοσθένη Παπαμάρκο, με το επιτελείο των ηθοποιών να αποτελείται από τους: Βασίλη Μπισμπίκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Στάθη Σταμουλακάτο, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Γιαννόπουλο, και τη Λένα Κιτσοπούλου.

Στην κινηματογραφική αυτή μυθοπλασία η εικόνα της Ελληνίδας μάνας έχει την τιμητική της με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, η ερωτική έλξη αλληλοδιαπλέκεται με την απληστία, ο θυμός εναλλάσσεται με το στοιχείο της τρυφερότητας, ενώ οι νεκρές σοροί αυξάνονται και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

 

The Invisible Man | Ο Αόρατος Άνθρωπος

Το horror φιλμ The Invisible Man του Leigh Whannell, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του H. G. Wells και το αντίστοιχο κινηματογραφικό εγχείρημα του 1933, με την σταρ του The Handmaid's Tale, Elisabeth Moss (Us, Light of My Life) να πρωταγωνιστεί εν προκειμένω.

Η ‘Cecilia Kass’ (Moss) λοιπόν, είναι μία γυναίκα η οποία δεν αντέχει άλλο να υπομένει την κακομεταχείρισή της από τον συντρόφό της, έναν ευκατάστατο και αναγνωρισμένο επιστήμονα, τον ‘Adrian Griffin’ (Oliver Jackson-Cohen). Κάποια μέρα το σκάει κρυφά από το σπίτι με την υποστήριξη της αδερφής της (Harriet Dyer), του παιδικού τους φίλου (Aldis Hodge) και της νεαρής κόρης του (Storm Reid). Λίγο αργότερα ο πρώην της αυτοκτονεί, και περιέρχεται στη ‘Cecilia’ ένα σημαντικό μέρος της μεγάλης περιουσίας του. Εκείνη όμως υποψιάζεται ότι ο θάνατός του ενδεχομένως να είναι ψεύτικος. Επιπλέον, τον φόβο της αυτόν ενισχύει ένα πλήθος από ανεξήγητα συμβάντα και περίεργες συμπτώσεις που απειλούν τόσο αυτήν όσο και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους. Η ‘Cecilia’ πιστεύει ότι κάποιος την καταδιώκει ακόμη και αν δεν μπορεί να τον δει.

Παίζουν ακόμη οι Amali Golden, Sam Smith, Anthony Brandon Wong και ο Benedict Hardie.

 

The Way Back | Ο Δρόμος της Επιστροφής

Ο Gavin O'Connor (The Accountant) σκηνοθετεί το δράμα The Way Back της Warner Bros. Pictures, γράφοντας και τους διαλόγους μαζί με τον Brad Ingelsby, ενώ ο Ben Affleck ηγείται του cast.

Κύριος δρώντας της ιστορίας είναι ο ‘Jack’ (Affleck), ένας άνδρας που όταν ήταν έφηβος ξεχώριζε για το ταλέντο του στο μπάσκετ. Αν και τότε του ανοίγονταν εξαιρετικά αξιόλογοι ορίζοντες για να το ακολουθήσει και επαγγελματικά, εντούτοις απροσδόκητα το εγκατέλειψε χωρίς να δικαιολογήσει αυτή του την επιλογή. Πολλά χρόνια μετά, λόγω ενός φρικτού θανάτου που τον συγκλόνισε, κατέφυγε στο αλκοόλ κάτι που οδήγησε και τον γάμο του σε τέλμα. Όταν του γίνεται πρόταση να δουλέψει ως προπονητής στην ομάδα του σχολείου όπου πήγαινε, δέχεται αν και έχει δεύτερες σκέψεις. Καθώς τα παιδιά που προπονεί δείχνουν να είναι πολύ χαρισματικά, και κατακτούν συνεχώς νίκες στο παρκέ του γηπέδου, ο ήρωας βρίσκει την δύναμη και το θάρρος να δει κατάματα τα λάθη που κουβαλάει από παλιά. Συνειδητοποιεί ότι το να επανορθώσει ισοδυναμεί με μία σοβαρή πρόκληση που όμως είναι διατεθειμένος να την δεχτεί.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Al Madrigal, Michaela Watkins, Janina Gavankar, Glynn Turman, Brandon Wilson, Hayes MacArthur και η Rachael Carpani.

 

After the Wedding | Μετά το Γάμο

O Bart Freundlich μας παραδίδει το κοινωνικό δράμα After the Wedding, το remake δηλαδή της ομώνυμης ταινίας που γύρισε η Susanne Bier 2006, ενώ κεντρικό ρόλο πια υποδύονται η νικήτρια Χρυσού Αγαλματιδίου, Julianne Moore (Still Alice) και η υποψήφια για Όσκαρ, Michelle Williams (Manchester by the Sea, My Week with Marilyn, Blue Valentine, Brokeback Mountain).

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα ορφανοτροφείο, στα προάστια της Καλκούτα. Διευθύντρια του ιδρύματος είναι η ‘Isabel’ (Williams) που έχει αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στο να συνδράμει και να περιθάλπει άτομα νεαρής ηλικίας. Ωστόσο, η δυσπραγία που αντιμετωπίζουν έχει αναγκάσει την ηρωίδα να αναζητά απεγνωσμένα οικονομικούς πόρους ώστε να μην κλείσουν οι εγκαταστάσεις αυτού του κέντρου. Έτσι, η γυναίκα μόλις μαθαίνει για κάποιον ευεργέτη που θέλει να προσφέρει μία μεγάλη δωρεά για τον σκοπό τους, ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη ώστε να τον συναντήσει. Πρόκειται για μία πολυεκατομμυριούχο, την ‘Theresa’ (Julianne Moore) την επικεφαλής μίας εταιρείας μέσων που ζει μαζί με τον καλλιτέχνη σύντροφό της, (Billy Crudup) και τα παιδιά τους.

 

The Painted Bird | Το Βαμμένο Πουλί

Το ασπρόμαυρο πολεμικό δράμα The Painted Bird του Václav Marhoul (Mazany Filip, Tobruk), συνιστά την πρώτη ταινία γυρισμένη σε διασλαβική γλώσσα και αφορμάται από το διάσημο μυθιστόρημα του Jerzy Kosiński, με τους Petr Kotlár, Stellan Skarsgård, Harvey Keitel, και τον Barry Pepper.

Η πλοκή εστιάζει σε ένα νεαρό αγόρι εβραϊκών ριζών το οποίο στέλνεται από τους γονείς του σε κάποιους συγγενείς τους στην Ανατολική Ευρώπη, ώστε το παιδί να γλιτώσει από το αντισημιτικό κύμα διώξεων που εξαπέλυσαν οι Ναζί κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η θεία του μικρού αποβιώνει όμως ξαφνικά, και πρέπει πλέον ο ίδιος να φροντίσει τον εαυτό του σε ένα άγριο και επικίνδυνο τοπίο που γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό. Το μίσος, η προκατάληψη, ο φόβος και η βία απλώνονται απ’ άκρη σ’ άκρη, με τον πιτσιρικά να παλεύει για την επιβίωσή του ενώ ακολουθεί τον δικό του δρόμο συναντώντας διάφορα άτομα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Udo Kier (Downsizing, Blade), Jitka Cvancarova (Men in Hope), Julian Sands, Aleksey Kravchenko, και ο Tim Kalkhof.

 

The Warden | Ο Φύλακας

Το δράμα μυστηρίου The Warden του Nima Javidi λαμβάνει χώρα κατά τη δεκαετία του 1960, στο Ιράν. Ένα σωφρονιστικό ίδρυμα εκκενώνεται για ένα σχέδιο επέκτασης του αεροδρομίου. Εκεί ο διοικητής ‘Jahed’ (Navid Mohammadzadeh) και οι φύλακες πρέπει να μεταφέρουν όλους του τρόφιμους στις νέες εγκαταστάσεις. Εντούτοις, θα κινδυνέψουν με απόλυση όταν γίνει αντιληπτό ότι τα ίχνη ενός κρατουμένου (Habib Rezaei) χάθηκαν εντελώς ανεξήγητα.

 

Dark Waters | Σκοτεινά Νερά

Στο δικαστικό θρίλερ-δράμα Dark Waters του Todd Haynes, οι Mario Correa και Matthew Michael Carnahan επεξεργάζονται τα κείμενα αντλώντας υλικό από ένα άρθρο των The New York Times, το “The Lawyer Who Became DuPont's Worst Nightmare” του Nathaniel Rich, με τον Mark Ruffalo να πρωταγωνιστεί.

Το έργο αφορά έναν επιτυχημένο δικηγόρο (Ruffalo) που ειδικεύεται σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα και αναλαμβάνει την εκπροσώπηση δύο αγροτών οι οποίοι κάνουν λόγο για το ότι μία μονάδα της εταιρείας DuPont μολύνει με τοξικά απόβλητα τα νερά του ποταμού που εκβάλλει στην περιοχή. Ξεκινάει λοιπόν, ένας μακρύς δικαστικός αγώνας διάρκειας δέκα πέντε χρόνων που θα αποτελέσει τεράστια πρόκληση για την δουλειά, την οικογένεια και την ασφάλεια του ίδιου του ήρωα.

Συμμετέχουν και οι: Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, William Jackson Harper και η Louisa Krause.

 

Onward | Φύγαμε

Ο Dan Scanlon (Monsters University)  μας παραδίδει την 3D computer-animated ταινία Onward της Pixar Animation Studios, με σεναριογράφους τον ίδιο, τους Jason Headley και Keith Bunin, ενώ πίσω από την παραγωγή βρίσκεται η Kori Rae, και ακούγονται οι φωνές του Chris Pratt (Avengers: Infinity War), του Tom Holland (Spider-Man: Far From Home), της Julia Louis-Dreyfus (Veep), και της Octavia Spencer (The Shape of Water).

Το φιλμ τοποθετείται στα περίχωρα ενός φανταστικού κόσμου, συστήνοντας στο κοινό δύο έφηβα αδέρφια ξωτικά που ξεκινούν μία απίθανη αναζήτηση για να ανακαλύψουν αν υπάρχει ακόμα εκεί έξω έστω και λίγη μαγεία.

Ο Scanlon είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω project είναι εμπνευσμένο από την σχέση του ίδιου με τον αδερφό του, και συμπλήρωσε: «O Chris διαθέτει εξίσου μία μεγάλη καρδιά όπως επίσης και υπέροχο χιούμορ! Ο Tom έχει μία μεταδοτική γοητεία και ειλικρίνεια που σε κάνει να δένεσαι βαθιά με κάθε χαρακτήρα που παίζει». Σημείωσε επιπλέον ότι: «δεν υπάρχει κανείς πιο αστείος από τη Julia, αλλά φέρει επίσης μία ζεστασιά και μία αγαπημένη πλευρά στο χαρακτήρα της».

Ενώ η Rae τόνισε από μεριάς της για το επιτελείο των ηθοποιών του Onward: «Η Octavia μπορεί να κάνει τα πάντα. Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για το βάθος αλλά και για το χιούμορ που δίνει στην ηρωίδα της!».

Εσείς, τί θα δείτε στο σινεμά;