Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 20/02

Οι ταινίες της εβδομάδας
20 Φεβρουαρίου 2020 15:19
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 20/02

The Call Of The Wild | Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης

H live-action CGI-animated ταινία The Call of the Wild του Chris Sanders, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Jack London, εκδοθέν το 1903, αλλά και στο αντίστοιχο φιλμ του 1935, με τον Michael Green να αναλαμβάνει εδώ ως σεναριογράφος, με τον Harrison Ford να αναλαμβάνει κεντρική ερμηνεία.

Η μυθοπλασία αυτή αφορά τον ‘Buck’, ένα σκυλί διασταύρωσης Αγίου Βερνάρδου/ Σκωτσέζικου Κόλεϊ το οποίο θα κλέψουν μακριά από την Santa Clara, της California και θα το πουλήσουν σε μεταφορείς εμπορευμάτων στο Yukon την περίοδο του Πυρετού του Χρυσού, τη δεκαετία του 1890. Ο τετραπέρατος αυτός τετράποδος ήρωας θα γνωρίσει έναν καλό φίλο (Ford) και μαζί θα εξορμήσουν σ’ εκείνα τα μέρη για μία αλησμόνητη περιπέτεια στην Αλάσκα.

Συμμετέχουν επίσης στο cast οι: Karen Gillan, Dan Stevens, Karen Gillan, Omar Sy, Colin Woodell, Scott MacDonald, Cara Gee, και ο Bradley Whitford.

 

The Aeronauts | Οι Αεροναύτες

Στο βιογραφικό φιλμ-περιπέτεια εποχής The Aeronauts του Tom Harper (Peaky Blinders, War & Peace), ο βραβευμένος με Χρυσό Αγαλματίδιο, Eddie Redmayne (The Theory of Everything) και η Felicity Jones (Rogue One: A Star Wars Story) να συναντιούνται και πάλι ως ζευγάρι στο κινηματογραφικό πλατό μετά την Θεωρία των Πάντων.

Το σενάριο του project αυτού του Amazon Studios επεξεργάστηκε ο Jack Thorne (Wonder, How I Live Now), ενώ τις διαδικασίες παραγωγής επιβλέπουν ο David Hoberman και ο Todd Lieberman της Mandeville Films.

Οι παραπάνω δημοφιλείς ηθοποιοί ενσαρκώνουν δύο φυσιογνωμίες που υποτίθεται έγραψαν μαζί ιστορία, την Amelia Wren (Jones), την χειρίστρια ενός αερόστατου, και τον επιστήμονα James Glaisher (Redmayne), οι οποίοι εν έτει 1862 πραγματοποίησαν κάτι ακατόρθωτο για την εποχή τους, ένα ταξίδι σε ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας με αερόστατο. Οι δύο αυτοί πρωτοπόροι φιλοδόξησαν να προχωρήσουν σε ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα και έμειναν στην Ιστορία, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα του συγκεκριμένου πεδίου.

 

Sonic the Hedgehog | Sonic Η Ταινία

To live-action φιλμ Sonic the Hedgehog εμπνέεται από το αντίστοιχο διάσημο βιντεοπαιχνίδι της Sega, ενώ εδώ την πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα κάνει ο Jeff Fowler, με τους Pat Casey και Josh Miller να έχουν επιμεληθεί το σενάριο.

Το κύριο cast περιλαμβάνει τους James Marsden, Jim Carrey, και τον Ben Schwartz ο οποίος δανείζει την φωνή του στον ήρωα του video game. Ο σκανδαλιάρης μπλε αυτός σκαντζόχοιρος συμμαχεί με τον σερίφη μίας μικρής πόλης, τον ‘Tom Wachowski’ (James Marsden) για να σταματήσουν τα καταστροφικά σχέδια του πανούργου ‘Dr. Robotnik’ (Carrey) που θέλει να πιάσει τον ‘Sonic’, να τον καταστήσει πειραματόζωό του και να κατακτήσει τον πλανήτη.

Στο επιτελείο των ηθοποιών ανήκουν επιπλέον οι: Tika Sumpter, Neal McDonough, Adam Pally, Leanne Lapp, Debs Howard, Michael Hogan, Shannon Chan-Kent και η Lisa Chandler.

 

Defunct | Απόστρατος

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής ενορχηστρώνει την δράση του κοινωνικού δράματος Απόστρατος, με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Σαράντη.

Η πλοκή εστιάζει στον ‘Άρη Νικολόπουλο’, έναν 30χρονο από τη Γλυφάδα που διευθύνει μία επιχείρηση εισαγωγών μηχανών εσπρέσο η οποία όμως δεν πάει καλά. Ο ήρωας «αποστρατεύεται» στην κατοικία του ένδοξου παππού Αριστείδη στον Παπάγου. Το απόθεμα σε μηχανές εσπρέσο μαζεύεται σε στοίβες στο παλιό γραφείο του απόστρατου στρατιωτικού καθώς ο εγγονός συναντιέται και πάλι με παιδικούς του φίλους που είχε σε εκείνη τη γειτονιά όπου παραμένουν μέχρι σήμερα, ενώ γνωρίζει και έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, περιέργως κομμουνιστή. Ο απολιτίκ νεαρός μέσα σε εκείνο το σπίτι αναγνωρίζει ότι υπάρχει ακόμη ο απόηχος από τα ηρωικά μεγαλεία του προκατόχου του, και του βγαίνει ότι πρέπει να σταθεί αντάξιος του ονόματος που φέρει. Ωστόσο, όσο έρχεται πιο κοντά στον θρύλο που ακούγεται για τον παππού Αριστείδη, τόσο πιο διαφορετική φαντάζει η ιστορία.

Παίζουν επιπλέον οι: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Άκης Σακελλαρίου, και η Ξένια Καλογεροπούλου.

 

Ema | Έμα

Ο Pablo Larraín μας παρουσιάζει το δράμα Ema, με τους Guillermo Calderón και Alejandro Moreno να υπογράφουν τα κείμενα και τους Santiago Cabrera, Mariana Di Girolamo, και Josefina Fiebelkorn να ηγούνται του cast.

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό και επώδυνο γεγονός που θα αλλάξει για πάντα το δέσιμό τους, ένα ζευγάρι παλεύει να ξεπεράσει το τραύμα που τους έχει αφήσει. Η γυναίκα που ασχολείται με τον χορό πασχίζει να ορθοποδήσει, και είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της γι’ αυτό. 

 

Into the Labyrinth | Στο Λαβύρινθο

Στο δράμα μυστηρίου Into the Labyrinth του Donato Carrisi εμφανίζονται οι Dustin Hoffman, Toni Servillo, και η Valentina Bellè.

Η υπόθεση αφορά τη ‘Samantha’, ένα κορίτσι που είχε απαχθεί, και το οποίο θα ξαναβρεθεί μετά από δέκα πέντε χρόνια, σε κατάσταση σοκ έπειτα από τον παρά τη θέλησή της εγκλεισμό της. Στο νοσοκομείο όπου ξυπνάει, δίπλα της βρίσκεται ο ‘Dr. Green’, ένας ειδικός αναλυτής της ανθρώπινης συμπεριφοράς ο οποίος βοηθάει θύματα ανάλογων περιπτώσεων να επαναφέρουν στον νου τους στοιχεία για τους ενόχους. Στην εξίσωση αυτήν προστίθεται και ο ιδιωτικός ερευνητής ‘Genko’ που επίσης αναζητά τον δράστη.

 

Honeyland | Honeyland: Στη Γη του Άγριου Μελιού

Οι Tamara Kotevska και Ljubomir Stefanov μας παραδίνουν το ντοκιμαντέρ Honeyland. Ο βασικός του άξονας περιστρέφεται γύρω από τη Hatidze Muratova, την τελευταία μίας γενιάς γυναικών-μελισσοκόμων που μαζί με την γηραιά μητέρα της ζει σε μία απόμερη ορεινή τοποθεσία των Βαλκανίων, σε μία επαρχία με σχεδόν ανύπαρκτο οδικό δίκτυο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό. Η Hatidze βιοπορίζεται παράγοντας μικρές ποσότητες άγριου μελιού που πουλάει στην πόλη που βρίσκεται εγγύτερα σε αυτούς, τέσσερις ώρες με τα πόδια.

Τί θα δείτε αυτήν την εβδομάδα;