Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 06/02

Οι ταινίες της εβδομάδας
06 Φεβρουαρίου 2020 15:02
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 06/02

Little Women | Μικρές Κυρίες

Το ρομαντικό δράμα ενηλικίωσης Little Women της Greta Gerwig (Lady Bird) συνιστά κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού λογοτεχνικού έργου “Μικρές Κυρίες” της Loisa May Alcott.

Το cast συγκροτούν η Saoirse Ronan (Mary Queen of Scots, Lovely Bones, Hanna) ως η ‘Jo March’, η Emma Watson (Harry Potter movies, Beauty and the Beast) ως η ‘Meg March’, o Timothee Chalamet (Call Me By Your Name, Hot Summer Nights, Hostiles) ως ο ‘Laurie Laurence’, η Florence Pugh (Midsommar, The Little Drummer Girl, King Lear) ως η ‘Amy March’, η Laura Dern (Marriage Story, Twin Peaks, Jurassic Park), η Meryl Streep και ο James Norton.

Η εν λόγω μυθοπλασία εποχής που εκτυλίσσεται στην μετεμφυλιακή Αμερική, αφορά τις αδερφές ‘Jo’, ‘Meg’, ‘Amy’, και την ‘Beth’ και την προσπάθεια της οικογένειας αυτής να προσαρμοστεί στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί μετά τον πόλεμο και να κάνουν ό,τι μπορούν για να τα βγάλουν πέρα. Οι νεαρές αυτές δεσποινίδες βαδίζουν σιγά σιγά προς την ενηλικίωσή τους και θα πρέπει να αναμετρηθούν με τις αντίστοιχες προκλήσεις που ξεπροβάλλουν μπροστά τους, να μάθουν καλύτερα ποιες είναι, και να γευτούν συναισθήματα που ποτέ πριν δεν είχαν ξανανιώσει.

 

Light of My Life | Φως στο Σκοτάδι

Στο θρίλερ-δράμα Light of My Life στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Casey Affleck, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, καθώς επίσης ηγείται του επιτελείου των ηθοποιών.

Ο διάσημος ηθοποιός εν προκειμένω υποδύεται έναν πατέρα ο οποίος καλείται να προστατέψει την κόρη του (Anna Pniowsky) μεταμφιέζοντάς την σε αγόρι αφότου μία επιδημία αφανίζει σχεδόν την πλειονότητα του γυναικείου πληθυσμού. Καθώς παλεύουν να επιβιώσουν με τα ισχύοντα πλέον δεδομένα, ο μεταξύ τους δεσμός θα δοκιμαστεί όπως άλλωστε και η αντίληψη τους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα.

Στο εν λόγω φιλμ που έκανε ένα επιτυχημένο πέρασμα από το περσινό Φεστιβάλ του Βερολίνου, παίζουν ακόμη οι Elisabeth Moss και Tom Bower.

 

Invisible Life | Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο

To δράμα εποχής Invisible Life του Karim Aïnouz εμπνέεται από το βιβλίο “A Vida Invisível de Eurídice Gusmão της Martha Batalha, και σε σενάριο του Murilo Hauser μας αφηγείται το χρονικό της σχέσης δύο αδερφών, της ‘Guida’ (Julia Stockler) και της ‘Eurídice’ (Carol Duarte) με φόντο το Rio de Janeiro της δεκαετίας του ’50. Οι δύο γυναίκες ενωμένες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα απέναντι στις πιέσεις και την κλειστόμυαλη λογική μίας ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Οι δρόμοι τους όμως χωρίζουν, παρά το ότι είναι πολύ δεμένες μεταξύ τους. Η πρώτη που είναι ανύπαντρη μητέρα καλείται να αναθρέψει με τις δικές της δυνάμεις το παιδί της, ενώ η δεύτερη αναγκάζεται να κάνει έναν γάμο που δεν θέλει αφήνοντας πίσω της την αγάπη της για το πιάνο. Κάθε μια τους, εύχεται και ελπίζει για την άλλη να έχει πραγματοποιήσει το όνειρό της κι ας μεσολαβούν τόσα χιλιόμετρα μεταξύ τους. Η σπουδαιότερη ανταμοιβή που φαντάζονται είναι ότι έστω μία από αυτές κατάφερε να βρει αυτό που την πληροί κόντρα στο ρεύμα του καιρού τους.

 

Birds Of Prey and The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn | Αρπακτικά Πτηνά Και Η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση Της Χαρλεϊ Κουιν

Η action περιπέτεια Birds Of Prey and The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn φέρει την υπογραφή της Cathy Yan (Dead Pigs) όπου η ‘Harley Quinn’ και η παρέα της δεσμεύονται να φέρουν τα πάνω κάτω στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος!

Η υποψήφια για Χρυσό Αγαλματίδιο, Margot Robbie (I,Tonya) γίνεται η παραπάνω ομώνυμη αντιήρωας της DC όπως εμφανίστηκε και στο Suicide Squad. Το σενάριο του φιλμ επεξεργάστηκε η Christina Hodson (Bumblebee). Και έχουν κάθε λόγο να τρέμουν… Έρχεται το χάος στις γειτονιές τους!

Η αφρόκρεμα των παρανόμων έχει συγκεντρωθεί και είναι γένους θηλυκού. Όποιοι τα βάλουν μαζί τους, θα το μετανιώσουν!

Παίζουν επιπλέον ο Chris Messina ως ο ‘Victor Zsasz’, ο Ewan McGregor ως ο ‘Black Mask’, η Mary Elizabeth Winstead ως η ‘Huntress’, η Jurnee Smollett-Bell ως η ‘Black Canary’, η Ella Jay Basco ως η ‘Cassandra Cain’, και η Rosie Perez ως ‘Renee Montoya’.

 

Monos | Οι Μόνος

Η σοκαριστική αντιπολεμική αλληγορία Monos του Alejandro Landes ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Alexis Dos Santos, προβλήθηκε στο περσινό Sundance Film Festival ξεχωρίζοντας και ως το Καλύτερο Δραματικό Φιλμ του Παγκόσμιου Σινεμά, με τους Julianne Nicholson και Moisés Arias να ηγούνται του cast εν προκειμένω. Τα τεκταινόμενά του σημειώνονται στην απομακρυσμένη κορυφή ενός βουνού, κάπου στην Λατινική Αμερική, με επίκεντρο μία ομάδα ατίθασων εφήβων με όπλα. Η σύνθεση αυτού το γκρουπ δεν αποδίδεται σε κάποιον υπέρτατο σκοπό πέρα από αυτόν της μεταμόρφωσής τους σε αμείλικτους μαχητές.

Μάλιστα, έχουν δώσει στους εαυτούς τους ψευδώνυμα όπως ‘Rambo’ (Sofia Buenaventura), ‘Smurf’ (Deiby Rueda), ‘ Lady’ (Karen Quintero), ‘Bigfoot’ (Moisés Arias), ‘Wolf’ (Julian Giraldo) και ‘Boom-Boom’ (Esneider Castro), και σκληραγωγούνται υποβαλλόμενοι σε μία κοπιαστική πολεμική εκπαίδευση ενώ έχουν υπό την επίβλεψή τους την Αμερικανίδα όμηρο (Nicholson) της μυστικής δύναμης “The Organization” και μία αγελάδα γαλακτοπαραγωγής. Εξαιτίας μίας ενέδρας, τα παιδιά οδηγούνται στην ζούγκλα και η παρέα διασκορπίζεται. Καλούνται λοιπόν, βρουν έναν τρόπο να επιζήσουν αλλά και να επανενωθούν σε ένα ενιαίο σύνολο. Αλλά τί συμβαίνει ότι τα πάντα συνηγορούν στο να βυθιστεί η αποστολή τους στο απόλυτο χάος;

 

Winona

Το δράμα Winona του The Boy/Αλέξανδρου Βούλγαρη θυμίζει εξόρμηση σε μία απομονωμένη, γραφική ακτή, με τέσσερις κοπέλες να χαίρονται με το φως του ήλιου, το κολύμπι και το δροσερό αεράκι ώσπου στο τέλος της ημέρας ζυγίζουν τις ιστορίες που μοιράστηκαν οι οποίες έχουν κάτι το μυστηριώδες, ένα αλλιώτικο αίνιγμα.

Πρωταγωνιστούν οι: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά, Κλειώ Κτενά.

Επιλέξατε για ποιό από τα παραπάνω θα πάτε σινεμά;