Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 16/01

Οι ταινίες της εβδομάδας
16 Ιανουαρίου 2020 14:34
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 16/01

Little Joe | Το Λουλούδι της Ευτυχίας

Το δράμα Little Joe της Jessica Hausner διαγωνίστηκε το 2018 για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, με την πρωταγωνίστριά του, Emily Beecham να αποσπά το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της αυτή.

Το σενάριο υπογράφει η ίδια η δημιουργός μαζί και με την Géraldine Bajard. Η πλοκή εστιάζει σε μία ανύπαντρη μητέρα και επιστήμονα, την ‘Alice’ (Beecham), η οποία είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο αντικείμενό της να δημιουργεί νέα είδη φυτών για λογαριασμό μίας επιχείρησης. Η ειδικός αυτή έχει φτιάξει ένα πολύ ιδιαίτερο πορφυρό λουλούδι, γενετικά τροποποιημένο, ξεχωριστό όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Αν η εν λόγω ποικιλία διατηρείται σε περιβάλλον με την ιδανική θερμοκρασία, την κατάλληλη φροντίδα και κάποιον να του μιλάει σε καθημερινή βάση, μπορεί να κάνει χαρούμενο όποιον το έχει. Παρά την πολιτική της εταιρείας, η ‘Alice’ παίρνει στο σπίτι μία τέτοια γλάστρα σαν δώρο για τον έφηβο γιο της, ‘Joe’ (Kit Connor). Δίνουν στο φυτό το όνομα «Little Joe», αλλά όσο αυτό μεγαλώνει άλλο τόσο επιβεβαιώνεται η μικρή υποψία της ηρωίδας ότι το δημιούργημά της αυτό μπορεί εν τέλει και να μην είναι τόσο ευεργετικό και αθώο όσο θέλουν να πιστεύουν.

Παίζουν επίσης οι: Ben Whishaw, Kerry Fox, David Wilmot, Phénix Brossard, Leanne Best και ο Andrew Rajan.

 

Bad Boys for Life

Οι ‘Mike’ και ‘Marcus’ επιστρέφουν πιο μάχιμοι από ποτέ στο Bad Boys for Life των Adil El Arbi και Bilall Fallah, το 3ο sequel του διάσημου action κινηματογραφικού franchise, με το δίδυμο Will Smith και Martin Lawrence, αντίστοιχα, να ξαναχτυπούν στους δρόμους του Miami με ένα καινούργιο φιλμ έπειτα από τις δύο πρώτες ταινίες που γνώρισαν τεράστια επιτυχία στο αμερικανικό box office.

Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί υποδύονται και πάλι τους παραπάνω γνώριμους μπάτσους του Μαϊάμι θα μπλέξουν σε νέες περιπέτειες γιατί και ο κόσμος το θέλει αλλά κυρίως γιατί μπορούν! Οι badass ντεντέκτιβ πρέπει να συλλάβουν έναν αμείλικτο εκτελεστή και μεγαλέμπορο ναρκωτικών, τον ‘Armando Armas’, και αναμένονται εκρηκτικά σκηνικά!

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Joe Pantoliano (The Sopranos), Theresa Randle (Spawn), Vanessa Hudgens (The Princess Switch), Alexander Ludwig (The Hunger Games), Charles Melton (Riverdale), Jacob Scipio (Hunter Killer), Paola Nuñez (The Son), και ο DJ Khaled.

 

The Truth | Η Αλήθεια

Το οικογενειακό δράμα The Truth του Hirokazu Kore-eda (Shoplifters, Still Walking) που προβλήθηκε ως ταινία έναρξης στο 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας, συνιστά το πρώτο κινηματογραφικού project του εν λόγω διάσημου σκηνοθέτη που γυρίζεται εκτός Ιαπωνίας και όχι στην μητρική του γλώσσα.

Σε κεντρικό ρόλο βλέπουμε τους: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Ludivine Sagnier και τον Roger Van Hool.

Η πλοκή εστιάζει σε μία μεγάλη Γαλλίδα σταρ της 7ης Τέχνης, την ‘Fabienne’ (Deneuve) η οποία στη δύση πια της καριέρας της, γεύεται τους καρπούς των κόπων της, με τον κόσμο να την αγαπάει και να την θαυμάζει όπως και άλλοτε. Ωστόσο, παρά τα κενά μνήμης που εμφανίζει ορισμένες φορές, εξακολουθεί να παραμένει μία από τις πιο αξιόλογες φυσιογνωμίες του χώρου της που αναλαμβάνει ακόμη δουλειές. Ενώ λοιπόν, ετοιμάζεται να δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά της σε ένα βιβλίο, το παιδί της, η ‘Lumir’ (Binoche) που είναι σεναριογράφος καταφτάνει ξανά στο Παρίσι από την Νέα Υόρκη, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, ‘Hank’  (Hawke) και την μικρή τους, ώστε να είναι παρόντες στην έκδοση του παραπάνω έργου.

Ο ανταγωνισμός που ανέκαθεν υπήρχε ανάμεσα στην ‘Fabienne’ και την ‘Lumir’ αρχίζει να αναζωπυρώνεται και οι δυναμικές της σχέσης μητέρας και κόρης παρουσιάζουν πάλι έντονες διακυμάνσεις. Με αφορμή το επιστημονικής φαντασίας φιλμ όπου έπαιξε πρόσφατα η ‘Fabienne’, η επανασύνδεσή τους γίνεται μέσα σε ένα κλίμα που συνεχώς πυρπολείται από νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της ηλικιωμένης γυναίκας, με τα απρόοπτα να δίνουν και να παίρνουν! Σταδιακά, οι ανοιχτοί λογαριασμοί που είχαν αφήσει, τώρα κλείνουν, όμως ίσως με τον πιο επεισοδιακό τρόπο.

 

Richard Jewell | Η Μπαλάντα Του Ρίτσαρντ Τζούελ

Ο Clint Eastwood κρατάει και πάλι την σκηνοθετική κλακέτα, για το βιογραφικό δράμα Richard Jewell, λειτουργώντας εδώ και ως παραγωγός, ενώ τα κείμενα επεξεργάστηκε ο Billy Ray αντλώντας υλικό από αληθινά συμβάντα και από το άρθρο “American Nightmare: The Ballad of Richard Jewell” της Marie Brenner το οποίο δημοσιεύθηκε στο Vanity Fair.

Ο βασικός άξονας της αφήγησης περιστρέφεται γύρω από τον Richard Jewell (Paul Walter Hauser), έναν φύλακα ο οποίος στις 27 Ιουλίου του 1996 εντόπισε έγκαιρα την βόμβα που επρόκειτο να εκραγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα αποτρέποντας ένα τραγικό χτύπημα. Τις πρώτες μέρες ο Τύπος υμνεί την πράξη του όμως λίγο αργότερα όταν το FBI τον θέτει στην λίστα των υπόπτων για ό,τι έγινε, δεν αργεί η στιγμή που τα μέσα και η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον του.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί: Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm, και η Olivia Wilde.

 

Ága

Το δράμα Ága του Milko Lazarov είναι μία ιδιαίτερη και συγκινητική δουλειά με επίκεντρό της τον άνθρωπο, την φύση αλλά και την επικοινωνία ανάμεσα σε μία οικογένεια.

Μεταφερόμαστε σε χιονισμένες εκτάσεις του Βορρά, όπου ο ‘Nanook’ (Mikhail Aprosimov) και η ‘Sedna’ (Feodosia Ivanova) διαβιούν με βάση τα ήθη και τα έθιμα των προκατόχων τους. Μέσα στην ερημιά εκείνη φαντάζουν σαν οι μόνες εν ζωή υπάρξεις πάνω στον πλανήτη. Παρόλαυτα, μόλις η γυναίκα αρρωστήσει σοβαρά, ο σύζυγός της δεσμεύεται να πραγματοποιήσει μία μακρινή διαδρομή μέχρις ότου ανταμώσει πάλι με την κόρη τους, Ága (Galina Tikhonova) η οποία έχει φύγει από την τούνδρα καιρό τώρα.

 

A White White Day | Μια Λευκή Λευκή Μέρα

To δράμα A White, White Day του Hlynur Pálmason ήταν η επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για την επερχόμενη 92η τελετή των Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Διεθνούς Φιλμ.

Η δράση του εκτυλίσσεται σε μία απομονωμένη πόλη της παραπάνω χώρας όπου εκεί ένας πρώην αστυνομικός, ο ‘Ingimundur’ (Ingvar Sigurdsson) παλεύει να ορθοποδήσει ύστερα από τον θάνατο της συζύγου του (Sara Dögg Ásgeirsdóttir) που είχε μοιραίο τέλος σε αυτοκινητιστικό. Κάποτε περιεργαζόμενος προσωπικά της αντικείμενα του γεννιέται η υποψία ότι η εκλιπούσα ίσως είχε παράλληλο δεσμό με έναν κάτοικο (Hilmir Snær Guðnason) του οικισμού τους και ο ήρωας είναι διατεθειμένος πάση θυσία να εξακριβώσει αν κάτι τέτοιο ευσταθεί.

 

Dolittle | Ντούλιτλ

O Stephen Gaghan επιμελήθηκε το reboot του ομώνυμου franchise πάνω στην φιγούρα που δημιούργησε ο Hugh Lofting, και μας παραδίνει έτσι το φιλμ φαντασίας Dolittle όπου υπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Doug Mand και Dan Gregor, με πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

Το έργο διαδραματίζεται στην Βικτωριανή Αγγλία και εστιάζει στον ‘John Dolittle’ (Downey),  έναν ιδιόρρυθμο, καταξιωμένο γιατρό και κτηνίατρο ο οποίος επτά χρόνια έπειτα από την απώλεια της συντρόφου του, εξακολουθεί να παραμένει στον τόπο αυτοεξορίας που διάλεξε, την έπαυλή του, με μόνη του παρέα τα ζώα που φιλοξενεί εκεί. 

Ωστόσο, όταν η Βασίλισσα Victoria (Jessie Buckley), και φίλη του, αρρωστήσει βαριά, ο ‘Dolittle’ αναγκάζεται να επιχειρήσει ένα δύσκολο μα και απίθανο ταξίδι σε ένα θρυλικό νησί για να βρει μία ειδική φόρμουλα για την θεραπεία της. Κατά την διάρκεια της αποστολής αυτής καλείται να ανακτήσει την ελπίδα και το θάρρος του απέναντι σε αντιξοότητες και απρόβλεπτους εχθρούς, ενώ διαπιστώνει ότι υπάρχουν απίθανα όντα που ούτε καν είχε διανοηθεί.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι:Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, Tom Holland, Craig Robinson, Ralph Fiennes, Selena Gomez και η Marion Cotillard.

Λοιπόν, εσείς τί θα δείτε αυτή την εβδομάδα;