Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 02/01

Οι ταινίες της εβδομάδας
02 Ιανουαρίου 2020 18:03
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 02/01

Jumanji: The Next Level | Jumanji: Η Επόμενη Πίστα

H περιπέτεια Jumanji: The Next Level του Jake Kasdan συνιστά το 4ο κεφάλαιο στο διάσημο κινηματογραφικό franchise, με τους Scott Rosenberg και Jeff Pinkner να υπογράφουν εδώ το σενάριο, ενώ οι Dwayne Johnson (Rampage), Jack Black (The House with a Clock in its Walls), Kevin Hart (The Secret Life of Pets 2) και η Karen Gillan (Avengers: Infinity War) επανέρχονται δριμύτεροι στο κύριο cast.

Η υπόθεση εστιάζει φυσικά στην γνώριμη παρέα ηρώων που επιστρέφουν για να ζήσουν καινούργια σκηνικά με δύσκολες δοκιμασίες αλλά και με πολλά ευτράπελα. Θα ξαναβρεθούν στο ‘Jumanji’ για να σώσουν έναν δικό τους που κινδυνεύει ενώ θα διαπιστώσουν ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε που έφυγαν! Οι παίχτες θα πρέπει πια να διασχίσουν ερήμους και να ανέβουν ακόμη και σε χιονισμένες βουνοκορφές, μέρη και περάσματα που δεν είχαν καν φανταστεί ότι υπήρχαν σαν πίστες, και όλα αυτά προκειμένου να γλιτώσουν και να βγάλουν ζωντανοί το παιχνίδι μέχρι τέλους.

Παίζουν επιπλέον οι: Alex Wolff (Hereditary), Madison Iseman (Goosebumps 2: Haunted Halloween), Ser’Darius Blain (Charmed), Morgan Turner (Wonderstruck), Nick Jonas (Chaos Walking), Rhys Darby (A Series of Unfortunate Events), και ο Colin Hanks (King Kong). Στις φρέσκιες αφίξεις συγκαταλέγονται οι: Danny DeVito (Dumbo), Awkwafina (Crazy Rich Asians), Danny Glover (Sorry to Bother You) και η Dania Ramirez (Tell Me A Story).

 

J'Accuse | Κατηγορώ...!

Ο Roman Polanski (The Pianist, Chinatown, Rosemary's Baby) με το δράμα-θρίλερ εποχής J'Accuse που απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας, μας παραδίδει μία διαφορετική εκδοχή της Υπόθεσης Dreyfus. Συγκεκριμένα αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα του Robert Harris που διασκεύασε και το σενάριο, ο Polanski μας εξιστορεί πώς συνέβησαν τα πράγματα από την μεριά του ατόμου που συνέβαλε στην σύλληψη του λοχαγού Dreyfus πριν έρθει στο φως η αλήθεια.

Εν έτει 1894, ο Γάλλος λοχαγός Alfred Dreyfus (Louis Garrel) αντιμετωπίζει κατηγορίες εσχάτης προδοσίας. Του επιβάλλεται λοιπόν, ως ισόβια κάθειρξη η φυλάκιση στο Νησί του Διαβόλου αφού υποτίθεται ότι ήταν δάκτυλος της Γερμανίας σύμφωνα με το άνδρα που τον παγίδεψε. Ανάμεσα στους κατήγορούς του είναι και ο Georges Picquart (Jean Dujardin) ο οποίος παίρνει προαγωγή ως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, αλλά λίγο αργότερα διαπιστώνει ότι εξακολουθούν να διαρρέουν στον εχθρό απόρρητες πληροφορίες. Ο ήρωας διακινδυνεύσει την θέση του, την τιμήα και την ζωή του, παλεύοντας επί δέκα χρόνια να απελευθερώσει τον άνθρωπο που καταδικάστηκε άδικα και να ξεσκεπάσει το σκοτεινό παρασκήνιο της απάτης και της διαφθοράς που τον έμπλεξε σε μία τερατώδη συνομωσία.

 

…Για Πάντα

Ο Γιάννης Παπαδάκος σκηνοθετεί το ρομαντικό δράμα …Για Πάντα με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη και Κατερίνα Γερονικολού να ερμηνεύουν κεντρικό ρόλο εν προκειμένω.

Η όλη πλοκή εστιάζει στον Πέτρο, έναν καταξιωμένο σεφ και λάτρη των βινυλίων που του αρέσει να περνάει καλά διασκεδάζοντας με φίλους σε εξόδους και δεν έχει στο μυαλό του μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Η Ζωή από την άλλη, είναι μία νέα γυναίκα με μία ρομαντική αντίληψη για τον έρωτα. Ασχολείται με την ραπτική και φτιάχνει παιδικά κοστούμια. Αυτοί οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι κατά τύχη συναντιούνται σε ένα βιβλιοπωλείο, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και αρχίζουν να νιώθουν δυνατά συναισθήματα ο ένας για τον άλλο. Μπορούν άραγε να αναθεωρήσουν όσα πίστευαν μέχρι πρότινος για τον εαυτό τους και ανατροφοδοτήσουν ένα ειδύλλιο που ίσως αλλάξει το υπόλοιπο της ζωής τους;

Συμμετέχουν ακόμη οι: Όλγα Δαμάνη, Χάρης Μαυρουδής, Ευγενία Σαμαρά κ.α.

Καλή χρονιά! Σας ευχόμαστε ένα δημιουργικό 2020 με υγεία πάνω απ’ όλα!...