Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 26/12

Οι ταινίες της εβδομάδας
26 Δεκεμβρίου 2019 15:26
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 26/12

Bombshell | Βόμβα

Ο Jay Roach μας παραδίδει το βιογραφικό δράμα Bombshell, με τον Charles Randolph να αναλαμβάνει ως σεναριογράφος, ενώ το βασικό cast απαρτίζουν οι βραβευμένες από την Ακαδημία, Charlize Theron (Monster) και Nicole Kidman (The Hours), και η υποψήφια για Χρυσό Αγαλματίδιο, Margot Robbie (I,Tonya).

Η ταινία αντλεί υλικό από μία αληθινή ιστορία, αυτήν των Megyn Kelly (Theron), Gretchen Carlson (Kidman) και της Kayla Pospisil (Robbie), τριών γυναικών που εργάζονταν στο Fox News. Κάποτε οι ίδιες διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη στάση του διευθυντή του δικτύου, του Roger Ailes (John Lithgow) ο οποίος όλες τις εργαζόμενες εκεί τις μεταχειρίζεται με μία άκρως προκλητική και φαλλοκρατική λογική. Οι τρεις αυτές υπάλληλοι θα συνεργαστούν για να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους και να τον φέρουν προ των ευθυνών του.

Παίζουν επιπλέον οι: Kate McKinnon, Connie Britton, Mark Duplass, Rob Delaney, Malcolm McDowell, και η νικήτρια Όσκαρ, Allison Janney (I,Tonya).

 

Spies In Disguise | Mετα-Μορφωμένοι Πράκτορες

Με την μυθοπλασία κινουμένων σχεδίων Spies in Disguise, οι Nick Bruno και Troy Quane προχωρούν στη πρώτη τους σκηνοθετική δουλειά, με βάση το αντίστοιχο μικρού μήκους animated φιλμ Pigeon: Impossible (2009) του Lucas Martell.

Εν προκειμένω, ακούγονται ο υποψήφιος για Όσκαρ, Will Smith (The Pursuit of Happyness, Ali) και ο Tom Holland (Spider-Man movies, Avengers films), με τους: Ben Mendelsohn, Karen Gillan, Rashida Jones, DJ Khaled και τον Masi Oka να συμπληρώνουν το υπόλοιπο cast.

Εδώ την τιμητική του έχει ένας από τους πιο ικανούς κατασκόπους του πλανήτη, ο ‘Lance Sterling’ (Will Smith) και ο επιστήμονας ‘Walter Beckett’ (Tom Holland), δύο άτομα η μέρα με τη νύχτα! Ο πρώτος είναι ένας άνθρωπος κομψός, και εξωστρεφής που κερδίζει την συμπάθεια και την προσοχή όποιου προσεγγίσει. Ο δεύτερος είναι ένας πιο συνεσταλμένος άνδρας, μία σύγχρονη διάνοια που ναι μεν δεν κάνει εύκολα παρέες αλλά κανείς δεν τον ανταγωνίζεται στην ευστροφία και την ευρηματικότητα! Οι εφευρέσεις του αξιοποιούνται από τον ‘Lance’ στις διάφορες αποστολές που αναλαμβάνει. Εντούτοις, παρά τις διαφορές τους, θα κληθούν να δώσουν τα χέρια και να συνδυάσουν τα ταλέντα τους για χάρη μίας πολύ επισφαλούς κατάστασης που απειλεί να φέρει τον όλεθρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

And Then We Danced | Και Μετά Χορέψαμε

Το ρομαντικό δράμα And Then We Danced του Levan Akin, που πραγματοποίησε ένα πέρασμα και από το φετινό Φεστιβάλ των Καννών, αποτέλεσε επίσημη πρόταση της Σουηδίας για να συμμετάσχει στην κατηγορία Καλύτερου Διεθνούς Φιλμ στην 92η τελετή των βραβείων της Ακαδημίας.

Η πλοκή εστιάζει στον ‘Merab’ (Levan Gelbakhiani) έναν ταλαντούχο χορευτή μπαλέτου ο οποίος από μικρό παιδί είχε όνειρο ζωής να διεκδικήσει μία θέση στην εθνική ομάδα χορού της πατρίδας του, Γεωργίας. Πλέον είναι πολύ κοντά στο να υλοποιηθεί αυτό που ανέκαθεν λαχταρούσε και με την συνοδεία της συναδέλφου του, ‘Mary’ (Ana Javakhishvili) είναι μία ανάσα πριν το σημαντικό αυτό γεγονός. Όλα αυτά ώσπου στο προσκήνιο μπαίνει ο ‘Irakli’ (Bachi Valishvili), ένας εξίσου δυνατός χορευτής, που γίνεται ο πιο μεγάλος ανταγωνιστής του και ταυτόχρονα η πιο κρυφή του επιθυμία.

Χρόνια πολλά σε όλους!!! Καλές προβολές και Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε!!!