Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 19/12

Οι ταινίες της εβδομάδας
19 Δεκεμβρίου 2019 15:04
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 19/12

Star Wars The Rise Of The Skywalker | Star Wars: Skywalker Η Άνοδος

O J.J.Abrams επανέρχεται δριμύτερος με το Star Wars: The Rise of Skywalker, σε παραγωγή της Lucasfilm για να μας εξιστορήσει με σεναριογράφο τον Chris Terrio, το φινάλε της sequel τριλογίας του πασίγνωστου franchise του Star Wars.

Το φιλμ αυτό συνιστά το τελευταίο κεφάλαιο μετά το The Force Awakens (2015) και το The Last Jedi (2017), και εδώ πια θα λάβει χώρα ένας αμείλικτος πόλεμος για την ελευθερία, και θα ξεχωρίσουν οι ήρωες από τους αχρείους.

Τα εναπομείναντα μέλη της Αντίστασης καλούνται να αναμετρηθούν για ακόμη μία φορά με τις δυνάμεις του Πρώτου Τάγματος, ενώ συνεχίζεται εντός τους η σκληρή μάχη που δίνουν με φαντάσματα του παρελθόντος και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η σύγκρουση ανάμεσα στους Jedi και τους Sith φτάνει στο αποκορύφωμά της και πλέον μέσα από κρίσιμα γεγονότα θα καθοριστούν οι τύχες ενός γαλαξία, πολύ πολύ μακριά.

Στο cast βλέπουμε τους: Carrie Fisher,Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong'o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Ian McDiarmid, και τον Billy Dee Williams.

After the Wedding | Μετά το Γάμο

O Bart Freundlich μας παραδίδει το κοινωνικό δράμα After the Wedding, το remake δηλαδή της ομώνυμης ταινίας που γύρισε η Susanne Bier 2006, ενώ εν προκειμένω κεντρικό ρόλο υποδύονται η νικήτρια Χρυσού Αγαλματιδίου, Julianne Moore (Still Alice) και η υποψήφια για Όσκαρ, Michelle Williams (Manchester by the Sea, My Week with Marilyn, Blue Valentine, Brokeback Mountain).

Η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα ορφανοτροφείο, στα προάστια της Καλκούτα. Διευθύντρια του ιδρύματος είναι η ‘Isabel’ (Williams) που έχει αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στο να συνδράμει και να περιθάλπει άτομα νεαρής ηλικίας. Ωστόσο, η δυσπραγία που αντιμετωπίζουν έχει αναγκάσει την ηρωίδα να αναζητά απεγνωσμένα οικονομικούς πόρους ώστε να μην κλείσουν οι εγκαταστάσεις αυτού του κέντρου. Έτσι, η γυναίκα μόλις μαθαίνει για κάποιον ευεργέτη που θέλει να προσφέρει μία μεγάλη δωρεά για τον σκοπό τους, ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη ώστε να τον συναντήσει. Πρόκειται για μία πολυεκατομμυριούχο, την ‘Theresa’ (Julianne Moore) την επικεφαλής μίας εταιρείας μέσων που ζει μαζί με τον καλλιτέχνη σύντροφό της, (Billy Crudup) και τα παιδιά τους.

Εμφανίζονται οι: Azhy Robertson, Abby Quinn, και ο Will Chase.

Ευτυχία

Το βιογραφικό-μουσικό δράμα εποχής Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή επικεντρώνεται στην καταξιωμένη Ελληνίδα στιχουργό του λαϊκού ρεπερτορίου, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου από την φυγή με τα δύο της παιδιά και την μητέρα της από το Αϊδίνι και την εγκατάστασή της στην Ελλάδα, τα πρώτα καλλιτεχνικά της βήματα, τις συνθέσεις, την έμπνευση, τα πάθη, και τις προκλήσεις που βρέθηκαν στο διάβα της καθώς και τις σπουδαίες συνεργασίες της από τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι.

Το επιτελείο των ηθοποιών απαρτίζουν οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, και η Κατερίνα Διδασκάλου.

The Field Guild To Evil | Το Εγχειρίδιο του Κακού

Στο ατμοσφαιρικό φιλμ τρόμου The Field Guild To Evil που προβλήθηκε στο περσινό Φεστιβάλ SXSW την τιμητική της έχουν οκτώ επιμέρους ανατριχιαστικές φολκλόρ διηγήσεις, μεστές σε επιρροές αστικών μεταφυσικών μύθων και ανάλογων λαϊκών παραδόσεων από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Το εν λόγω εγχείρημα επιμελήθηκαν οι παραγωγοί Tim League και Ant Timpson που είχαν ανάλογο πόστο και στις ταινίες The ABCs of Death. Μάλιστα, ο Timpson δήλωσε χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Προσεγγίζουμε την δημιουργία ενός τέτοιου project ως fans. Εν πρώτοις και πιο πολύ (σκεφτήκαμε) τί θέλουμε να δούμε. Έτσι, συγκεντρώσαμε μία ομάδα σκηνοθετών για τους οποίους νιώσαμε ότι είναι ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές του horror είδους στον πλανήτη».

Τα φώτα τους μάλιστα, έδωσαν ανερχόμενα ονόματα στον χώρο της σκηνοθεσίας που έχουν παραδώσει κατά καιρούς κάποια πολύ αξιόλογα δείγματα δουλειάς σε ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Veronika Franz και Severin Fiala (Goodnight Mommy) από την Αυστρία, ο Peter Strickland (The Duke of Burgundy) από την Αγγλία και η Agnieszka Smoczynska από την Πολωνία (The Lure), αλλά και ορισμένοι άλλοι από Γερμανία, Ελλάδα, Νορβηγία, Ινδία, Τουρκία, και Η.Π.Α.

A Tale of Three Sisters | Kız Kardeşler 

Το κοινωνικό δράμα A Tale of Three Sisters της Emin Alper, το οποίο επιλέχθηκε να διαγωνιστεί για την Χρυσή Άρκτο στο 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου, μας αφηγείται μία βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τρεις αδερφές που αφότου περνούν από διάφορες ανάδοχες οικογένειες, πηγαίνουν τελικά να ζήσουν στο χωριό του πατέρα τους στην Ανατολία και να γνωρίσουν καλύτερα τί τους ενώνει με εκείνο το μέρος. Παίζουν οι: Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir και ο Müfit Kayacan.

Playmobil: The Movie | Playmobil: Η Ταινία

Η animated μυθοπλασία Playmobil: The Movie του Lino DiSalvo ζωντανεύει το σύμπαν των Playmobil, με τους Blaise Hemingway, Greg Erb και Jason Oremland να υπογράφουν τα κείμενα σε αυτό το project της On Animation Studios, με τους Anya Taylor-Joy, Jim Gaffigan, Gabriel Bateman, Adam Lambert, Kenan Thompson, Meghan Trainor και τον Daniel Radcliffe να δανείζουν τις φωνές τους.

Η υπόθεση εστιάζει σε ένα κορίτσι, την ‘Marla’ η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ίδια και τον αδερφό της να βγουν από τον πολύχρωμο μαγευτικό κόσμο των Playmobil όπου βυθίστηκαν εντελώς ανεξήγητα και πασχίζουν να γλιτώσουν από τον Emperor Maximus που θέλει να επιβάλλει την κυριαρχία του και να αιχμαλωτίσει όσους δεν την αναγνωρίζουν. Η κοπέλα θα προσπαθήσει με την πολύτιμη βοήθεια ανέλπιστων φίλων να προστατέψει τον αδερφό της και να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς σπίτι τους, μαθαίνοντας πως μπορούν να τα καταφέρουν σε ό,τι τολμήσουν, αρκεί να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους.

Αλήθεια, εσείς τί θα δείτε σήμερα;