Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 12 /12

Οι ταινίες της εβδομάδας
12 Δεκεμβρίου 2019 17:58
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 12 /12

The Two Popes | Οι Δύο Πάπες

Στο βιογραφικό δράμα The Two Popes του Netflix την σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο υποψήφιος για Χρυσό Αγαλματίδιο, Fernando Meirelles (City of God), με σεναριογράφο τον Anthony McCarten, σε κεντρικούς ρόλους βλέπουμε τον βραβευμένο από την Ακαδημία, Sir Anthony Hopkins, και τον Jonathan Pryce.

Το εν λόγω φιλμ που έχει αποσπάσει τρία βραβεία κοινού στα Φεστιβάλ Mill Valley Film Festival, Hamptons International Film Festival και το Middleburg Film Festival, εμπνέεται από αληθινά γεγονότα εστιάζοντας σε μία καθοριστικής σημασίας καμπή στην ιστορία του Καθολικισμού.

Η πλοκή εκτυλίσσεται με φόντο το Βατικανό, όπου ο κάπως πιο προοδευτικός Καρδινάλιος Bergoglio (Jonathan Pryce), ανήσυχος με την διεύθυνση της Καθολικής Εκκλησίας το 2012 ζητάει από τον συντηρητικό Πάπα Βενέδικτο (Anthony Hopkins) να συναντηθούν, προτείνοντάς του να αποσυρθεί.

Ως απάντηση εισπράττει την οργισμένη αντίδραση του τότε θρησκευτικού ηγέτη της Ρώμης ο οποίος βλέπει ότι ο υποψήφιος διάδοχός του (σήμερα πια γνωστός ως ο Πάπας Φραγκίσκος) έχει στα χέρια του στοιχεία που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την μέχρι τώρα πορεία του και να συνταράξουν το ποίμνιό του. Ξεκινάει λοιπόν, μία αθέατη σύγκρουση μεταξύ των δύο αυτών διαφορετικών ανθρώπων, με την αναπόφευκτη σύγκριση ανάμεσα στο έργο που έχει προσφέρει ο καθένας να οδηγεί σε μία μάχη για το ποιος τελικά θα τεθεί υπεύθυνος για το μέλλον του Καθολικισμού.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Juan Minujín, Sidney Cole, Thomas D Williams και ο Federico Torre. 

 

Midway | Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

Στο πολεμικό δράμα-θρίλερ Midway του Roland Emmerich, πρωταγωνιστούν οι Woody Harrelson, Jake Weber, Luke Evans, Mandy Moore, Patrick Wilson, Brennan Brown, Ed Skrein, Aaron Eckhart και ο Nick Jonas.

Το εν λόγω project το σενάριο του οποίου επεξεργάστηκε ο Wes Tooke, εμπνέεται από την ναυμαχία του Midway η οποία διεξήχθη επί Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα στον αμερικανικό και ιαπωνικό στόλο ανακόπτοντας την ακάθεκτη επεκτατική πορεία των Ιαπώνων στον Ειρηνικό.

 

La Belle Époque | Ραντεβού στο Belle Epoque

O Nicolas Bedos μας παραδίδει το ρομαντικό δράμα La Belle Époque, με τον Daniel Auteuil να ηγείται του επιτελείου των ηθοποιών, υποδυόμενος έναν άνδρα που γυρίζει πίσω στο παρελθόν για να αναβιώσει ένα γεγονός-καταλύτη που καθόρισε το υπόλοιπο της πορείας του και να επανεκτιμήσει όλα όσα αξίζουν στ’ αλήθεια. Εμφανίζονται επιπρόσθετα οι Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi, Denis Podalydès και ο Michaël Cohen.

 

Black Christmas | Μαύρα Χριστούγεννα

Στο horror φιλμ Black Christmas της Sophia Takal που επιμελήθηκε και τα κείμενα μαζί με την April Wolfe, παίζουν οι Cary Elwes, Imogen Poots, και η Brittany O'Grady.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πιο μοντέρνο remake της ομώνυμης καναδικής ταινίας του 1974. Ειδικότερα, σημείο αναφοράς είναι εν προκειμένω η πανεπιστημιακή κοινότητα του Hawthorne College που έχει αρχίσει να μπαίνει στον πυρετό των προετοιμασιών για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Εντούτοις, ένας κατά συρροή δολοφόνος σκοπεύει να δώσει μακάβρια τροπή σε αυτές τις γιορτές, σκοτώνοντας μία προς μία τις κοπέλες της εκάστοτε φοιτητικής αδελφότητας. Ωστόσο, οι νεαρές ένοικοι των κοιτώνων αποφασίζουν να προστατέψουν τον εαυτό τους και τις φίλες τους απαντώντας και εκείνες με βία απέναντι στον διώκτη τους.

Συμμετέχουν ακόμη οι: Aleyse Shannon, Simon Mead, Lily Donoghue, και ο Caleb Eberhardt.

 

Τσάρλι

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης σκηνοθετεί και ενορχηστρώνει την δράση του έγχρωμου, βωβού κωμικού φιλμ Τσάρλι, με ένα πλήθος γνωστών ονομάτων να έχει επιστρατευτεί στην περίπτωση αυτήν, όπως οι: Γιώργος Κοψιδάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Αγοραστή Αρβανίτη, Δημήτρης Παπανικολάου, Σπύρος Παππάς, Μαριάννα Τουντασάκη, Νίκος Φιλημέγκας κ.ά.

Ο ‘Τσάρλι’ ταξιδεύει από τα περασμένα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Πετάει στα σύννεφα και είναι ένας αθεράπευτα ρομαντικός, ένα ανήσυχο πνεύμα που τριγυρίζει απ’ άκρη σ’ άκρη και βρίσκει πάντα την ομορφιά σε κάθε τι. Ενώ λοιπόν, ξαποσταίνει σε ένα παγκάκι και διαβάζει μία εφημερίδα, εντοπίζει ξαφνικά ένα μήνυμα που απευθύνεται στον ίδιο. Αν επιτύχει σε πέντε προκλήσεις, τότε θα καταφέρει να αποκτήσει ένα πολύτιμο θησαυρό. Χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινά να ακολουθεί τα βήματα της δοκιμασίας που του έχει ανατεθεί και μπαίνει σε μία απίθανη περιπέτεια!

 

Ζίζοτεκ

Ο Βαρδής Μαρινάκης σκηνοθετεί μία τρυφερή μυθοπλασία, το Ζίζοτεκ, με τους Αύγουστο Λάμπρου-Νεγρεπόντη, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Πηνελόπη Τσιλίκα, και τον Νίκο Γεωργάκη να συγκροτούν το cast.

O κύριος άξονας της υπόθεσης εστιάζει σε ένα 9χρονο αγόρι, που κάνει ό,τι μπορεί για να διαχειριστεί την κατάθλιψη της μητέρας του ώσπου κάποτε εκείνη τον αφήνει εν μέσω ενός πανηγυριού στη Βόρεια Ελλάδα. Το παιδί πανικόβλητο την αναζητά όμως μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες καταφεύγει σε ένα μικρό σπιτάκι στο δάσος, ένα μέρος όπου ζει ένας μοναχικός και αινιγματικός άνδρας. Και από τη στιγμή που θα γνωριστούν μία απίστευτη φιλία χτίζεται ανάμεσά τους, με τον έναν να βρίσκει σταδιακά στον άλλον την ζεστασιά μίας αληθινής οικογένειας.

Για ποιό απ’ όλα κλείσατε για αυτήν την εβδομάδα;