Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 05 /12

Οι ταινίες της εβδομάδας
05 Δεκεμβρίου 2019 19:05
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 05 /12

Knives Out | Στα Μαχαίρια

Στο νεονουάρ θρίλερ-μαύρη κωμωδία Knives Out του Rian Johnson (Looper, Star Wars: The Last Jedi), που έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα φιλόδοξο πέρασμα από το φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο, ο Daniel Craig μπαίνει στον ρόλο ενός δαιμόνιου ντετέκτιβ και ανάβει φωτιές ενώ παλεύει να ξετρυπώσει έναν πανούργο δολοφόνο.

Μεταξύ άλλων, εμφανίζεται ένα εκλεκτό cast ηθοποιών όπως οι: Daniel Craig (Spectre), Chris Evans (Avengers: Endgame), Jamie Lee Curtis (Halloween, A Fish Called Wanda, True Lies), ο υποψήφιος από την Ακαδημία, Michael Shannon (The Shape of Water), η Ana de Armas (Blade Runner 2049, War Dogs), Toni Collette (Hereditary, Unbelievable), Lakeith Stanfield (Get Out, Sorry to Bother You, Atlanta), Don Johnson, Katherine Langford, Jaeden Martell, και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Christopher Plummer (Beginners).

Ο παραπάνω διάσημος δημιουργός, που λειτουργεί εδώ και ως παραγωγός μαζί με τον συνεργάτη του, Ram Bergman, ανέκαθεν γοητευόταν από το μυστήριο τέτοιων ιστοριών και ειδικότερα εκείνων της Agatha Christie. Επί μία δεκαετία λοιπόν, επεξεργαζόταν στο μυαλό του ένα αντίστοιχο εγχείρημα που τελικά βρήκε τον δρόμο του προς την μεγάλη οθόνη.

Στην ταινία αυτή, ο Craig και ο Stanfield ενσαρκώνουν δύο ντετέκτιβ, που ξεκινούν έρευνα για την διαλεύκανση του φόνου ενός λαμπρού συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, του ‘Harlan Thrombey’ (Plummer), η σορός του οποίου θα βρεθεί εντός της πολυτελούς του έπαυλης την ημέρα των 85ων γενεθλίων του. Ο θάνατος του ευκατάστατου αυτού ηλικιωμένου και πατριαρχικής φιγούρας μίας πολύ ιδιόρρυθμης και γεμάτης εντάσεις οικογένειας ανοίγει τον φάκελο μίας περίπλοκης υπόθεσης. Καθένα από τα μέλη του στενού κύκλου των συγγενών του εκλιπόντα θεωρείται πια ύποπτο για το συμβάν, και ο επιθεωρητής ‘Benoit Blanc’ (Craig) θα μπει σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μέχρις ότου εντοπίσει τον δράστη.

 

21 Bridges | 21 Γέφυρες

Στο θρίλερ δράσης και μυστηρίου 21 Bridges του Brian Kirk, με σεναριογράφους τους Matthew Carnahan και Adam Mervis, ο σταρ του Black Panther, Chadwick Boseman, βάζει προσωπικό στοίχημα με τον χρόνο και τη δικαιοσύνη και σκοπεύει να το κερδίσει πάση θυσία.

Οι δημιουργοί Anthony και Joe Russo (Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War, Captain America: Civil War, Captain America: The Winter Soldier) λειτουργούν ως παραγωγοί μαζί με τους Logan Coles και Gigi Pritzker.

Η δράση του έργου εκτυλίσσεται στην Νέα Υόρκη και εστιάζει σε έναν ντεντέκτιβ, τον ‘Andre Davis’ (Boseman) ο οποίος θα αποκλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς την πόλη έτσι ώστε να εντοπίσει και να συλλάβει μία συμμορία δολοφόνων οι οποίοι σκοτώνουν αστυνομικούς.

Παίζουν ακόμη οι: J. K. Simmons, Sienna Miller, Taylor Kitsch, Stephan James, και ο Keith David.

 

Spider in the Web | Δίκτυο Κατασκόπων

Στο κατασκοπευτικό θρίλερ Spider in the Web την σκηνοθεσία υπογράφει ο Eran Riklis ενώ το σενάριό του επιμελήθηκαν οι Gidon Maron και Emmanuel Naccache, με τον Ben Kingsley να βρίσκεται στη δίνη μίας τεράστιας συνωμοσίας και να πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο άξονας του φιλμ περιστρέφεται γύρω από έναν νέο πράκτορα που αναλαμβάνει να ακολουθήσει έναν βετεράνο συνάδελφό του, του οποίου οι κινήσεις τελευταία έχουν γίνει πολύ αμφιλεγόμενες. Η εμπλοκή του σε ένα καίριο ζήτημα ασφάλειας τον καθιστά ύποπτο και θα σημάνει συναγερμό ακόμη και σε επίπεδο  διεθνούς απειλής.

Πέρα από τον Kingsley, συμμετέχουν οι Monica Bellucci, Itay Tiran, Itzik Cohen, και ο Filip Peeters.

 

Queen of Hearts | Η Βασίλισσα της Καρδιάς

Η May el-Toukhy μας παραδίδει το κοινωνικό αισθηματικό δράμα Queen of Hearts, το οποίο αποτελεί την επίσημη πρόταση της Δανίας για την επερχόμενη 92η διοργάνωση των Βραβείων της Ακαδημίας στην κατηγορία Καλύτερου Διεθνούς Φιλμ, με τους Trine Dyrholm, Gustav Lindh, και τον Magnus Krepper να έχουν κεντρικές ερμηνείες.

Το βασικό concept αφορά μία έμπειρη και καταξιωμένη δικηγόρος ρισκάρει να χάσει τις ισορροπίες στη δουλειά και στο σπίτι της, όταν αποπλανεί τον έφηβο γιο του συντρόφου της, μία απόφαση που θα την οδηγήσει σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

 

The Golden Glove | Το Χρυσό Γάντι

Το αστυνομικό δράμα The Golden Glove του Fatih Akin, που επιλέχθηκε να διαγωνιστεί για την Χρυσή Άρκτο στο 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου, συνιστά διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Heinz Strunk, με σημείο αναφοράς έναν κατά συρροή δολοφόνο, του Fritz Honka (Jonas Dassler) ο οποίος έδρασε στο Αμβούργο το α’ μισό του 1970.

Η εγκληματική αυτή προσωπικότητα δολοφόνησε πέντε γυναίκες, κρύβοντας τα μέλη του σώματός τους στο διαμέρισμά του.

Στο project βλέπουμε ακόμη τους: Adam Bousdoukos, Margarethe Tiesel, Katja Studt, Dirk Böhling και τον Hark Bohm.

 

Les Garçons Sauvages | Τα Άγρια Αγόρια

Το δράμα φαντασίας και μυστηρίου Les Garçons Sauvages του Bertrand Mandico μας μεταφέρει αρχές του 20ου αιώνα στο νησί La Réunion. Πέντε νέα αγόρια (Pauline Lorillard, Vimala Pons, Diane Rouxel, Anaël Snoek, Mathilde Warnier) από εύπορους οίκους κάνουν μία ειδεχθή πράξη. Για να τους κάνει να το  μετανιώσουν πικρά, ο Ολλανδός καπετάνιος (Sam Louwyck) του σκάφους, τους επιβιβάζει στο στοιχειωμένο πλοίο του και ανοίγονται στο πέλαγος για πιάσουν λιμάνι στον προαναφερθέντα προορισμό. Μέχρι να φτάσουν εκεί θα υποφέρουν από την τυραννική συμπεριφορά του κυβερνήτη και θα σχεδιάσουν ανταρσία.

 

Lillian | Λίλιαν

Ο Andreas Horvath σκηνοθετεί ένα συγκινητικό δράμα, με μούσα του την Patrycja Planik που υποδύεται μία μετανάστρια ρωσικών καταβολών η οποία ζει στη Νέα Υόρκη. Κάποια μέρα αφότου λήγει η βίζα της, και χωρίς να έχει άλλη εναλλακτική θα θελήσει να πραγματοποιήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι επιστροφής στη γενέτειρά της, μεταβαίνοντας στην Αλάσκα και από εκεί στη Ρωσία.

 

Delegacioni | Η Αντιπροσωπεία

Το δράμα εποχής Delegacioni του Bujar Alimani προχωρά σε μία αναδρομή στη νεότερη ιστορία της Αλβανίας, εν έτει 1990, με μία αποστολή Ευρωπαίων διπλωματών να σπεύδουν στα Τίρανα για να ερευνήσουν διάφορες υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κομμουνιστική αρχή. Τότε ένας πολιτικός κρατούμενος της κυβέρνησης επιχειρεί μία απόδραση από το κελί όπου κρατείται αιχμάλωτος με σκοπό να ανταμώσει τον πληρεξούσιο της ομάδας αυτής των δυτικών. Κύριους ρόλους έχουν εδώ οι: Viktor Zhusti, Xhevdet Ferri, Ndriçim Xhepa, και ο Richard Sammel.

 

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles | Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες

Η βιογραφική μυθοπλασία κινουμένων σχεδίων Buñuel in the Labyrinth of the Turtles του Salvador Simó φέρει μία αλλιώτικη σουρεαλιστική αύρα που σε δικό του κείμενο και του Eligio R. Montero δίνει πνοή στο κόμικ μυθιστόρημα του “Buñuel en el laberinto de las tortugas” του Fermín Solís, με ορόσημο την ταινία Land Without Bread (1933) του περίφημου δημιουργού στον χώρο της 7ης Τέχνης, Luis Buñuel. Εν προκειμένω, ακούγονται οι φωνές των Jorge Usón, Fernando Ramos, και του Luis Enrique de Tomás.

 

Playing with Fire | Παίζοντας με τη Φωτιά

Ο Andy Fickman ενορχηστρώνει την δράση της οικογενειακής κωμωδίας Playing with Fire, με σεναριογράφους τους Dan Ewen και Matt Lieberman, και με τους John Cena, Keegan-Michael Key, Tyler Mane και τον John Leguizamo να έρχονται να σβήσουν τις φωτιές που ανάβουν τρία ατίθασα πιτσιρίκια!

Οι εν λόγω ηθοποιοί υποδύονται μία ομάδα πυροσβεστών οι οποίοι καταφτάνουν για να σώσουν τρία άτακτα παιδιά  (Brianna Hildebrand, Christian Convery και Finley Rose Slater) από ένα σοβαρό ατύχημα με φωτιά, όμως ούτε καν φαντάζονταν ότι θα έβρισκαν τον δάσκαλό τους από τους μικρούς αυτούς μπελάδες που είναι πιο απρόβλεπτοι και από πυρκαγιά!

Τί έχετε στο νου σας να παρακολουθήσετε αυτή τη βδομάδα;