Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 28 /11

Οι ταινίες της εβδομάδας
28 Νοεμβρίου 2019 20:15
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 28 /11

Motherless Brooklyn | Οι Σκιές του Μπρούκλιν

Ο Edward Norton με το αστυνομικό θρίλερ-δράμα περιόδου Motherless Brooklyn κρατάει για ακόμη μία φορά την σκηνοθετική κλακέτα ύστερα από σχεδόν είκοσι χρόνια, ενώ ο Bruce Willis και η Gugu Mbatha-Raw να τον πλαισιώνουν υποκριτικά.

Το εν λόγω noir φιλμ είναι μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος (εκδ. 1999) του Jonathan Lethem στη μεγάλη οθόνη. Ο Norton ωστόσο, διάλεξε τα τεκταινόμενα του project αντί να διαδραματίζονται κατά την δεκαετία του ’90 να τοποθετούνται χρονικά γύρω στο ’50 στην Νέα Υόρκη. Βασικός ήρωας εδώ είναι ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ ‘Lionel Essrog’ (Norton) ο οποίος πασχίζει να ελέγξει τα φωνητικά και κινητικά τικ που εμφανίζει κάθε τόσο εξαιτίας του Συνδρόμου Tourette.

Παράλληλα, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει μία υπόθεση-πρόκληση, την δολοφονία του μέντορά του, ‘Frank Minna’ (Willis) και να βρει πώς το τραγικό αυτό συμβάν συνδέεται με μία αινιγματική και γοητευτική γυναίκα, την ‘Laura Rose’(Mbatha-Raw). Μάλιστα, για αυτήν ο ‘Essrog’ από την αρχή υποψιάζεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην όλη εξέλιξη, και κάτι τέτοιο φαίνεται να τον ιντριγκάρει ακόμη πιο πολύ.

Παίζουν επίσης οι: Willem Dafoe, Alec Baldwin, Leslie Mann, Bobby Cannavale, Fisher Stevens, και η Cherry Jones.

 

Marriage Story | Ιστορία Γάμου

Το σύγχρονο δράμα-κωμωδία Marriage Story του υποψήφιου από την Ακαδημία, Noah Baumbach συνιστά ένα ρεαλιστικό και συνάμα συγκινητικό έργο για τους οικογενειακούς δεσμούς αλλά και αυτούς που αναπτύσσονται ανάμεσα σε ένα ανδρόγυνο.

Στην περίπτωση αυτή η όλη αφήγηση αφορά τον ‘Charlie’ (Driver), έναν θεατρικό σκηνοθέτη και την σύντροφό του, ‘Nicole’ (Johansson) που είναι ηθοποιός. Το πρώην αυτό ανδρόγυνο παλεύει να διαχειριστεί ένα άσχημο διαζύγιο το οποίο εξωθεί τον καθέναν τους στα άκρα. Και οι δύο έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες προκλήσεις και σκεπτόμενοι τον γιο τους πρέπει να γεφυρώσουν διάφορα χάσματα επικοινωνίας που προκύπτουν, αλλά και τις συνακόλουθες δυναμικές που διαμορφώνονται σε ένα σπιτικό, καθοριστικές για την ενότητα των μελών του.

 

Frozen II | Ψυχρά κι Ανάποδα II

H animated μυθοπλασία Frozen 2 των νικητών Χρυσού Αγαλματιδίου, Jennifer Lee και Chris Buck, φέρνει πίσω τους Elsa, η Anna, και τον Olaf σε νέες περιπέτειες!  Πάμε να τους ακολουθήσουμε;!

Οι παραπάνω δημιουργοί επιστρατεύτηκαν για το πολυαναμενόμενο αυτό sequel του απίθανου ομώνυμου franchise κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures που μπήκε στις καρδιές μικρών και μεγάλων το 2013.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς και η ‘Elsa’ γεννήθηκε με μαγικές δυνάμεις; Στο πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας είδαμε την ηρωίδα να προσπαθεί να βρει απαντήσεις με τους Anna, Kristoff, Olaf και Sven να στέκονται στο πλευρό της. Πλέον, όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουν ακόμη ένα επικίνδυνο αλλά και συναρπαστικό ταξίδι, όπου η ‘Elsa’ θα αγωνιστεί να τιθασεύσει το χάρισμά της και να βοηθήσει τους αγαπημένους της σε μία άλλη τεράστια πρόκληση!

Ακούγονται οι φωνές των: Idina Menzel, Kristen Bell (The Good Place), Jonathan Groff και του Josh Gad (Murder on the Orient Express), ενώ την μουσική επιμέλεια του soundtrack έχουν αναλάβει οι βραβευμένοι από την Ακαδημία, συνθέτες Kristen Anderson-Lopez και Robert Lopez.

Νέες αφίξεις στο επιτελείο των ηθοποιών αποτελούν αυτές των Sterling K. Brown (This is Us) και Evan Rachel Wood (Westworld).

 

Η Συγχώρεση | Roubaix, une lumière

Ο Arnaud Desplechin μας παραδίδει το αστυνομικό-κοινωνικό δράμα Roubaix, une lumière υπογράφοντας και το σενάριο μαζί με τον Mosco Boucault, με πρωταγωνιστές τους Roschdy Zem, Léa Seydoux, και την Sara Forestier. Η πλοκή εκτυλίσσεται στην βόρεια Γαλλία σε μία μικρή επαρχιακή πόλη όπου ένας επιθεωρητής προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα φρικτό έγκλημα με θύμα μία γυναίκα.

 

Φαντασία

Στο αισθηματικό-μουσικό δράμα περιόδου Φαντασία του Αλέξη Καρδαρά (Γκίνες, Η Ληστεία) με φόντο το ’90, ανατρέχει κανείς στην τότε μεταβατική περίοδο για το σύγχρονο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, με σημείο αναφοράς έναν παράνομο έρωτα ανάμεσα σε μία νέα πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια (Ρένα Μόρφη) και έναν επιτυχημένο  λαϊκό-ποπ ερμηνευτή (Γιάννης Στάνκογλου) της αθηναϊκής σκηνής. Φρένο στο απαγορευμένο τους ειδύλλιο θα μπουν ο μέντορας της (Στέλιος Μάϊνας) καθώς άλλες καταστάσεις εξαιτίας των οποίων θα κληθούν να πάρουν μία κρίσιμη απόφαση.

Συμμετέχουν επιπλέον οι: Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Καφετζόπουλος κ.ά.

Εσείς, τί θα επιλέξετε να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα;