Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 21/11

Οι ταινίες της εβδομάδας
21 Νοεμβρίου 2019 09:28
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 21/11

The Irishman | Ο Ιρλανδός

To βιογραφικό-γκανγκστερικό δράμα εποχής The Irishman του Martin Scorsese, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του I Heard You Paint Houses του Charles Brandt, αφηγείται σε σενάριο Steven Zaillian μία ιστορία με επίκεντρο τον Frank Sheeran (Robert De Niro).

Ο άνδρας αυτός από οδηγός φορτηγού μετατρέπεται σε εκτελεστή, αναμειγνυόμενος με δουλειές του μαφιόζου Russell Bufalino (Joe Pesci), όμως σύντομα κάτι τέτοιο επηρεάζει τις σχέσεις του με την οικογένειά του, και στο όλο σκηνικό προστίθεται επίσης η γνωριμία και η συνεργασία του με τον αρχηγό ενός εργατικού σωματείου, του Jimmy Hoffa (Al Pacino) και την μετέπειτα εξαφάνισή του.

Το cast συμπληρώνουν και οι: Ray Romano, Bobby Cannavale, Anna Paquin, Stephen Graham, Stephanie Kurtzuba, Jesse Plemons, και ο Harvey Keitel.


The Miracle of the Sargasso Sea | Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών

Το βραβευμένο στο φετινό ΦΚΘ, Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα (Η Έκρηξη, Χώρα Προέλευσης), αποτελεί ένα καθηλωτικό νεοnoir δράμα με πρωταγωνιστές τους: Αγγελική Παπούλια, Γιούλα Μπούνταλη, Χρήστο Πασσαλή, και τον Αργύρη Ξάφη.

Η πλοκή εστιάζει σε δύο γυναίκες άγνωστες μεταξύ τους, οι δρόμοι των οποίων διασταυρώνονται ύστερα από μία αυτοχειρία που αναστατώνει τους κατοίκους μίας μικρής κοινότητας στη δυτική Ελλάδα, και σηματοδοτεί την αρχή για μακάβρια σκηνικά και φρικαλέες αποκαλύψεις που συγκλονίζουν την τοπική κοινή γνώμη.


Charlies Angels | Οι Άγγελοι του Τσάρλι

Η κατασκοπευτική κωμωδία δράσης Charlie's Angels της Elizabeth Banks που επιμελήθηκε και τα κείμενα, μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη μία ιδέα των Evan Spiliotopoulos και David Auburn, μαζεύοντας την αφρόκρεμα των γυναικών κατασκόπων.

Το εν λόγω πασίγνωστο κινηματογραφικό franchise διανθίζεται πια με μία μοντέρνα περιπέτεια εμπνευσμένη όμως και από το πρωτότυπο τηλεοπτικό project των Ivan Goff και Ben Roberts που προβλήθηκε την δεκαετία του ’70 και του ’80 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Οι ‘Άγγελοι του Τσάρλι’ λοιπόν, ανέκαθεν ήταν εξπέρ ως κατάσκοποι, αλλά και ως προς την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ασφαλείας σε ιδιωτικούς πελάτες. Πλέον, η εταιρεία ‘Townsend Agency’ την οποία εκπροσωπούν, γίνεται ένα παγκόσμιο δίκτυο το οποίο στρατολογεί τις πιο ασυναγώνιστες γυναίκες πράκτορες διεθνώς. Πολλά από τα γκρουπ αυτά που έχουν συσταθεί δρώντας συντονισμένα υπό τις εντολές πολλών ‘Bosleys’, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ριψοκίνδυνα εγχειρήματα.

Κάποτε, ένας νεαρός μηχανικός συστημάτων τους προειδοποιεί για μία πολύ αμφιλεγόμενη τεχνολογική εφεύρεση που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά καταστροφική για όλον τον πλανήτη, και οι Άγγελοι του Τσάρλι ενεργοποιούνται για να αποσοβήσουν μία τέτοια απειλή.

Το βασικό επιτελείο των ηθοποιών συγκροτούν οι Kristen Stewart, Naomi Scott, και η Ella Balinska, ενώ εμφανίζονται και ονόματα όπως οι: Noah Centineo, Sam Claflin, Djimon Hounsou, Banks, και ο Patrick Stewart.


God Exists, Her Name Is Petrunija | Υπάρχει Θεός, το Όνομά της είναι Πετρούνια

Το μοντέρνο δράμα God Exists, Her Name Is Petrunija της Teona Strugar Mitevska που επεξεργάστηκε και τους διαλόγους μαζί με την Elma Tataragic μας διηγείται έναν κόντρα στις συμβάσεις μύθο με φόντο στο Stip, μία μικρή κωμόπολη στη Βόρεια Μακεδονία.

Εκεί κάθε Ιανουάριο εν όψει του αγιασμού των υδάτων πραγματοποιείται ένα θρησκευτικό τελετουργικό με δεκάδες νέους να βουτούν στο ποτάμι για να πιάσουν έναν ξύλινο σταυρό ώστε να τους φέρει καλοτυχία και ευλογία στη ζωή τους. Αψηφώντας το τι προστάζει το συγκεκριμένο  εθιμοτυπικό, μία άνεργη, ελεύθερη κοπέλα, η ‘Petrunya’ (Zorica Nusheva) θα κολυμπήσει και εκείνη στα παγωμένα νερά, συναγωνιζόμενη με τους άνδρες της περιοχής. Μόλις εντούτοις, τα καταφέρει θα νιώσει να πέφτει επάνω της η οργή των συγχωριανών της και η δριμύτατη κατηγορία για ασέβεια.

Παίζουν επίσης οι: Labina Mitevska, Stefan Vujisic και ο Suad Begovski.

Ποιά από τις παραπάνω προβολές θα πάτε να δείτε;