Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 31/10 

Οι ταινίες της εβδομάδας
31 Οκτωβρίου 2019 16:30
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 31/10 

Terminator: Dark Fate | Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο

Η action ταινία Terminator: Dark Fate του Tim Miller (Deadpool) έρχεται να προστεθεί στο γνωστό franchise του James Cameron, συνιστώντας το 6ο κεφάλαιο του sci-fi αυτού κινηματογραφικού έπους όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζει φυσικά η φιγούρα της ‘Sarah Connor’ στο πρόσωπο της Linda Hamilton.

Η διάσημη ηθοποιός επανέρχεται δριμύτερη εν προκειμένω, υποδυόμενη ξανά την εν λόγω φυσιογνωμία που μαζί και με τον χαρακτήρα του Arnold Schwarzenegger πρωτοστάτησαν στα Terminator και Terminator 2: Judgement Day, και πλέον επιστρέφουν για τα καλά!

Δίπλα στην Hamilton, βρίσκεται η Mackenzie Davis (Blade Runner 2049), που μας συστήνεται ως μία εκτελέστρια η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την ‘Dani Ramos’ (Natalia Reyes), μία κοπέλα διωκόμενη από ένα προηγμένο και άκρως επικίνδυνο μοντέλο Εξολοθρευτή (Gabriel Luna).

Dolor Y Gloria | Πόνος και Δόξα

To αισθηματικό-κοινωνικό δράμα Dolor Y Gloria του χαρισματικού Pedro Almodóvar εμπλουτίζει κι άλλο την φιλμογραφία του, με πρωταγωνιστές την Penelope Cruz και τον Antonio Banderas.

Ο λαμπρός αυτός δημιουργός έχει ξανασυνεργαστεί με τα παραπάνω δημοφιλή ονόματα της υποκριτικής, το 1997 και το 1982 αντιστοίχως. Σήμερα πια προχωράει σε ένα επιπλέον κοινό επαγγελματικό βήμα μαζί τους.

Εν προκειμένω, ο Antonio Banderas ενσαρκώνει έναν σκηνοθέτη που αναλογίζεται όλα τα καθοριστικά γεγονότα που επηρέασαν την πορεία της ζωής του. Επαναξιολογεί όλα όσα λειτούργησαν σαν καταλύτης στις διαπροσωπικές του επαφές ξεκινώντας από την σχέση του με την μητέρα του (Cruz), εκείνη με τους ανθρώπους που τον προσέλκυσαν ερωτικά αλλά και την σχέση του με τον εαυτό του.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι Asier Etxeandía και Julieta Serrano.

Mia And The White Lion | Το Κορίτσι και το Λιοντάρι

Το οικογενειακό δράμα Mia And The White Lion του Gilles de Maistre σε σενάριο των Prune de Maistre και William Davies μας μεταφέρει σε μία περιπέτεια γεμάτη συγκίνηση με φόντο την Αφρική, με τους Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, και Langley Kirkwood να αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο εδώ.

Η όλη πλοκή εστιάζει στην 10χρονη ‘Mia’ η οποία θα βιώσει μία καθοριστική αλλαγή στη ζωή της αφότου οι δικοί της αποφασίζουν να μετακομίζουν από το Λονδίνο σε ένα πάρκο με λιοντάρια στην Αφρική. Η γέννηση ενός τρισχαριτωμένου λευκού λιονταριού, του ‘Charlie’, θα κάνει την μικρούλα να δει με άλλο μάτι την εγκατάστασή τους σ’ εκείνο το μέρος, να ξαναβρεί το γέλιο και την χαρά της μέσα από το δυνατό της δέσιμο με τον ‘Charlie’. Όμως, μακροπρόθεσμα την ευτυχία της έρχεται να απειλήσει μία συγκλονιστική αποκάλυψη που σχετίζεται με την εργασία του πατέρα της. Η ‘Mia’ φοβούμενη ότι ο ‘Charlie’ κινδυνεύει, επιλέγει να δραπετεύσει μαζί του και οι δυο τους διασχίζουν την Αφρικανική Σαβάνα ώστε να του βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Checkered Ninja | Καρό Νίντζα

Το δανέζικης παραγωγής animated φιλμ Checkered Ninja των Thorbjørn Christoffersen και Anders Matthesen μας αφηγείται μία απίθανη ιστορία φιλίας και δράσης, με τον ίδιο τον Matthesen να δανείζει την φωνή του μαζί με τους Emma Sehested Høeg και Alfred Bjerre Larsen.

Η υπόθεση εστιάζει σε μία στοιχειωμένη κούκλα Ninja η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με τον ‘Aske’ (Bjerre Larsen), έναν έφηβο να την έχει λάβει ως δώρο για τα γενέθλιά του. Το παιχνίδι αυτό ενώνει τις δυνάμεις του με το νεαρό αγόρι για να τιμωρήσει τον ένοχο για τον φόνο ενός φτωχού, αθώου παιδιού που δούλευε σε ένα εργοστάσιο και μέσα από ένα απίστευτο ταξίδι θα μάθουν και οι δύο πως η εκδίκηση μπορεί να γίνει το ίδιο άσχημη με μία εγκληματική πράξη.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άλκης Ζερβός, Ντίνος Σούτης, Χρήστος Θάνος, και η Ρία Απέργη κ.ά.


Εσείς, σε ποιά προβολή, σκέφτεστε να πάτε;