Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 24/10

Οι ταινίες της εβδομάδας
24 Οκτωβρίου 2019 16:12
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 24/10

The Current War | Η Μάχη της Επικράτησης

Το ιστορικό δράμα The Current War του Alfonso Gomez-Rejon τοποθετείται χρονικά στον 19ο αιώνα και πραγματεύεται τον ανταγωνισμό δύο ονομάτων-ορόσημων στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, του Thomas Edison και του George Westinghouse.

Tο κοινό θα παρακολουθήσει την αντιπαράθεση των δύο αυτών σπουδαίων εφευρετών για τις θεωρίες που υποστήριζε ο καθένας του περί της ροής του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Westinghouse τασσόταν υπέρ της προσέγγισής που εισήγαγε σαν όρο το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) εν αντιθέσει με τον Edison που επέμενε στην θέση του για το συνεχές ρεύμα (DC).

Ο Benedict Cumberbatch μας συστήνεται εδώ ως ο Thomas Edison, με πολύ πετυχημένη αμερικανική προφορά, ενώ ο Michael Shannon ως ο αντίπαλός του, George Westinghouse. Τα πράγματα εντείνονται ακόμη περισσότερο όταν στο προσκήνιο  εμφανίζεται ο Nikola Tesla τον οποίο υποδύεται ο Nicholas Hoult (τελευταία φορά αυτός ο ρόλος άνηκε στον David Bowie και την ταινία Prestige), οξύνοντας την επιστημονική αυτήν κόντρα για το ποιο σύστημα θα κυριαρχήσει επίσημα στον σύγχρονο πολιτισμό.

Τα κείμενα επεξεργάστηκε ο Michael Mitnick. Παίζουν ακόμη οι: Katherine Waterston, Tom Holland, Tuppence Middleton, και ο Matthew Macfadyen.

 

Judy

Μέσα από το βιογραφικό δράμα εποχής Judy του Rupert Goold, η θρυλική Judy Garland αναβιώνει στο πρόσωπο της Renée Zellweger και πραγματοποιείται μία νοσταλγική αναδρομή στη ζωή της σπουδαίας αυτής Αμερικανίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού.

Η δράση της ταινίας τοποθετείται εν έτει 1969, την περίοδο που η διάσημη αυτήν καλλιτέχνιδα φτάνει στο Λονδίνο για μία σειρά εμφανίσεων στο Talk of the Town. Αποτελεί μεταφορά του υποψήφιου για τα βραβεία Olivier και Tony, θεατρικού «End of the Rainbow» του Peter Quilter το οποίο ανέβηκε σε West End και Broadway σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Το cast συναπαρτίζουν επιπλέον οι: Darci Shaw, Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, και ο Michael Gambon.

 

Family Romance, LLC | Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.

Το κοινωνικό δράμα Family Romance, LLC του υποψήφιου από την Ακαδημία Γερμανού δημιουργού, Werner Herzog (Encounters at the End of the World) αποτελεί μία ιδιαίτερη αφήγηση για τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα ανέφικτα όνειρα, με πρωταγωνιστές τους Mahiro Tanimoto και Ishii Yuichi.

Εδώ σημείο αναφοράς είναι μία ιδιότυπη περίπτωση εταιρείας η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της για ενοικίαση συγγενών! Συγκεκριμένα, προσλαμβάνει ηθοποιούς ώστε να αναπληρώσουν την θέση  συγγενών και άλλων οικείων προσώπων για χάρη των πελατών της, παρέχοντάς τους δηλαδή αυτό που ουσιαστικά δηλώνει το όνομά της: την οικογενειακή ευτυχία. Έτσι, ένας από τους εργαζομένους της αναλαμβάνει να γίνει η πατρική φιγούρα για ένα δωδεκάχρονο κορίτσι.

 

Official Secrets | Κρατικά Μυστικά

Το πολιτικό θρίλερ Official Secrets του βραβευμένου με Χρυσό Αγαλματίδιο, Gavin Hood (Tsotsi, X-Men Origins: Wolverine, Ender’s Game), βασίζεται στο βιβλίο “The Spy Who Tried to Stop a War” που αφορά αληθινά γεγονότα σχετικά με την Βρετανίδα μυστική πράκτορα, Katharine Gun.

Την παραπάνω φυσιογνωμία ενσαρκώνει η Keira Knightley (Pirates of the Caribbean movies, Pride and Prejudice), και δίπλα της βλέπουμε και τον Matt Smith (Doctor Who) ως τον Βρετανό δημοσιογράφο Martin Bright.

Η υπόθεση διαδραματίζεται το 2003 επί προεδρίας του Bush, τα αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζονταν να εισβάλλουν στο Ιράκ. Για να αποτραπεί κάτι τέτοιο, η Katharine Gun ξεκίνησε έναν δύσκολο αγώνα. Επομένως, εν προκειμένω διασαφηνίζεται το πώς ενέργησε αυτό το άτομο γνωστοποιώντας απόρρητα στοιχεία για παράνομες κατασκοπευτικές ενέργειες μεθοδευμένες από τις Η.Π.Α και το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η εφαρμογή μίας τέτοιας επιχείρησης θα λειτουργούσε έτσι ώστε να εκβιαστούν μικρότερα κράτη να στηρίξουν τον πόλεμο.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Ralph Fiennes, Matthew Goode, και ο Rhys Ifans.

 

The Informer | 3 Δευτερόλεπτα

Το αστυνομικό-κατασκοπευτικό θρίλερ The Informer του Andrea Di Stefano, συνιστά διασκευή του βιβλίου “Three Seconds” των Anders Roslund και Börge Hellström, με τον Matt Cook να έχει επιμεληθεί το σενάριο, και με τον Joel Kinnaman (Altered Carbon, Suicide Squad, House of Cards) να ερμηνεύει κεντρικό ρόλο.

Το έργο αφορά τον ‘Pete Koslow’ (Joel Kinnaman), έναν απόστρατο αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων ο οποίος μπαίνει στην φυλακή για να υπερασπιστεί την σύζυγό του (Ana de Armas) από κάποιον που της επιτίθεται. Τον πλησιάζουν λοιπόν, δύο πράκτορες του FBI (Rosamund Pike, Clive Owen) και του προτείνουν να εργαστεί ως πληροφοριοδότης τους ώστε να μειωθεί η ποινή του. Για να γίνει αυτό πρέπει να εξουδετερώσει τον πιο μεγάλο κεφάλι της μαφίας στην Νέα Υόρκη, τον διαβόητο “Στρατηγό”.

Εντούτοις, όταν στο συγκεκριμένο εγχείρημα πέσει νεκρός και ένας μυστικός αστυνομικός του NYPD, ο ήρωας θα πρέπει να προστατευτεί τόσο από τους ομοσπονδιακούς όσο και από τον υπόκοσμο. Ο “Στρατηγός” στέλνει πίσω στην φυλακή τον ‘Koslow’ για ξεκινήσει εκεί κρυφά διακίνηση ναρκωτικών. Το FBI του διευκρινίζει ότι το παιχνίδι σε διπλό ταμπλό είναι το μόνο που τον κρατάει ζωντανό και ότι υπό αυτό τον όρο θα τηρηθεί η συμφωνία όπου έχουν προχωρήσει. Τώρα πια ο Koslow χρειάζεται να σκεφτεί προσεκτικά πώς θα γλιτώσει ο ίδιος και η οικογένειά του ενώ ο κλοιός γύρω του στενεύει τόσο από το οργανωμένο έγκλημα όσο και από το FBI.

 

Countdown | Αντίστροφη Μέτρηση

Στην horror μυθοπλασία Countdown του Justin Dec, η αντίστροφη μέτρηση για την ζωή της Anne Winters αρχίζει και θα πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να εξαπατήσει τον θάνατο.

Το project εστιάζει σε μία νοσηλεύτρια (Winters) η οποία κατεβάζει στο κινητό της μία εφαρμογή που υποτίθεται ότι μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το πότε θα πεθάνει κάποιος, και μάλιστα στην περίπτωση της ηρωίδας το απευκταίο πρόκειται να συμβεί σε τρεις μόλις ημέρες. Με τον χρόνο να έχει ξεκινήσει κιόλας να μετράει αντίστροφα, η νεαρή γυναίκα αντιλαμβάνεται πως μία σκοτεινή παρουσία την καταδιώκει και καλείται πλέον να βρει έναν τρόπο να γλιτώσει πριν εκπνεύσει ο χρόνος που της απομένει.

Συμμετέχουν επίσης οι: Elizabeth Lail, Charlie McDermott, Charlie McDermott, Peter Facinelli, Talitha Eliana Bateman, Tom Segura και ο Jordan Calloway.

 

Abominable | Γέτι ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

Οι Jill Culton και Todd Wilderman ενώνουν τις δυνάμεις τους στο animated φιλμ Abominable για λογαριασμό της Dreamworks και της Pearl Studio, ξετυλίγοντας το κουβάρι μίας απίθανης περιπέτειας από την Σαγκάη ως τα χιονισμένα Ιμαλάια, με τους Chloe Bennet (Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.), Albert Tsai, Sarah Paulson (American Horror Story) και τον Tenzing Norgay Trainor να δανείζουν την φωνή τους στους κύριους ήρωες.

Η πλοκή εστιάζει στην έφηβη ‘Yi’ (Bennet) η οποία βρίσκει κρυμμένο ένα νεαρό Γέτι στην σκεπή του σπιτιού της στη Σαγκάη, και η συντροφιά τους ενισχύεται από τους σκανταλιάρηδες φίλους της ‘Yi’, ‘Jin’ (Trainor) και ‘Peng’ (Tsai), που θα αποκαλούν στο εξής τον καινούργιο τους γνώριμο ως «Έβερεστ». Όλοι μαζί θα επιχειρήσουν ένα απίστευτο ταξίδι αναζήτησης της οικογένειας του μυθικού αυτού πλάσματος στη ψηλότερη κορφή του πλανήτη. Όμως, για τον σκοπό αυτό, η παρέα αυτή θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγει την ιδιόρρυθμη ζωολόγο ‘Dr. Zara’ (Paulson) και τον ‘Burnish’ (Eddie Izzard), έναν πλούσιο και αδίστακτο πλούσιο άνδρα που θέλει να φυλακίσει το Γέτι.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατή, Γιώργου Κωνσταντίνου, και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Λοιπόν, εσείς τί λέτε να δείτε;!