Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 10/10

Οι ταινίες της εβδομάδας
10 Οκτωβρίου 2019 16:05
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 10/10

Portrait of a Lady on Fire | Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται

Στο δράμα εποχής Portrait of a Lady on Fire στην καρέκλα της σκηνοθεσίας κάθεται η Céline Sciamma, επιμελούμενη όμως και το σενάριο, με πρωταγωνίστριες τις Noémie Merlant, Adèle Haenel και την Luàna Bajrami.

Το κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα απέσπασε φέτος το βραβείο Queer Palm στο Φεστιβάλ των Καννών, με την Sciamma να συνιστά την πρώτη βραβευμένη γυναίκα σκηνοθέτη στην εν λόγω κατηγορία της διοργάνωσης, ενώ στέφθηκε νικήτρια και όσον αφορά το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου.

Η όλη πλοκή εκτυλίσσεται στην Γαλλία, τέλη του 18ου αιώνα , σε ένα απομονωμένο νησί στη Βρετάνη. Εκεί στην ‘Marianne’(Merlant), μία νέα ζωγράφο, ανατίθεται από μία εύπορη οικογένεια να φτιάξει το πορτραίτο της κληρονόμου τους, ώστε να προσελκύσει υποψήφιους εξίσου πλούσιους μνηστήρες. Η πελάτης της, ‘Héloïse’ (Haenel) είχε αρνηθεί στο παρελθόν να φιλοτεχνήσει κάποιος τον πίνακά της μιας που στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να παντρευτεί. Ξέροντάς το αυτό η ηρωίδα μεταμφιέζεται σε υπηρέτρια της ‘Héloïse’ ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και σιγά σιγά έρχεται ολοένα και πιο κοντά με την κυρία της, νιώθοντας δυνατά συναισθήματα γι’ αυτήν.

Το cast συναπαρτίζουν επιπλέον οι:  Luàna Bajrami, Valeria Golino, Christel Baras, Armande Boulanger, Guy Delamarche και ο Clément Bouyssou.

 

Never Look Away | Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα

Το ατμοσφαιρικό ιστορικό δράμα Never Look Away του νικητή Χρυσού Αγαλματιδίου, Florian Henckel von Donnersmarck (The Lives Of Others) το 2018 κατέκτησε το βραβείο ‘Leoncino d’Oro Agiscuola’ στο Φεστιβάλ Βενετίας, και αυτή τη χρονιά πια φτάνει και στις ελληνικές αίθουσες.

Στην ταινία αυτή η οποία υπήρξε επίσημη πρόταση της Γερμανίας για την 91η διοργάνωση των Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κυρίαρχα είναι το διαγενεακό τραύμα και οι μνήμες από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο που αναβιώνουν μέσα από το έργο και τη ζωή ενός από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του 20ου αιώνα, του Gerhard Richter.

Η εν λόγω μυθοπλασία ακολουθεί τριάντα χρόνια πορείας του εμβληματικού αυτού καλλιτέχνη τον οποίο εδώ υποδύεται ο Tom Schilling (Woman in Gold, Generation War). Ο θεατής παρακολουθεί την αναπαράσταση όλων εκείνων των αλγεινών εμπειριών που έζησε ήδη από παιδί ο ήρωας στην Ναζιστική Γερμανία, αλλά και έπειτα στο μεταπολεμικό Ανατολικό Βερολίνο όπου ερωτεύτηκε μία κοπέλα (Paula Beer) της οποίας πατέρας  (Sebastian Koch) ήταν ένας καταζητούμενος πρώην αξιωματούχος των SS που διέφυγε της σύλληψης.

Εδώ, λοιπόν, ζωντανεύουν ξανά όλα τα τεκταινόμενα που σημάδεψαν ανεξίτηλα την ίδια την ύπαρξη του Gerhard Richter και υπήρξαν καθοριστικά για την μορφή και το ύφος που έδωσε αργότερα στους πίνακες που δημιούργησε, εισάγοντας μοντέρνες τάσεις και συνεισφέροντας έτσι και με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο στον χώρο των Καλών Τεχνών.

 

Gemini Man

Στο sci-fi θρίλερ Gemini Man ο Ang Lee (Life of Pi, Brokeback Mountain) ενορχηστρώνει την δράση μίας φουτουριστικής περιπέτειας με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Will Smith (The Pursuit of Happyness, Ali) να ερμηνεύει κεντρικό ρόλο εδώ.

Tα κείμενα επεξεργάστηκαν οι David Benioff (Game of Thrones), Billy Ray και ο Darren Lemke (Shrek Forever After).

Η υπόθεση επικεντρώνεται στον ‘Henry Brogen’, έναν επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος θέλει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αφού θεωρεί ότι του είναι αρκετά τα τόσα χρόνια που πέρασε σε αυτή τη δουλειά. Ωστόσο, ανακαλύπτει ένα τρομερό γεγονός: υπάρχει ένας νεότερος κλώνος αυτού του ίδιου και είναι σε θέση να διαβλέψει κάθε του βήμα από εδώ και μπρος συνιστώντας έναν τεράστιο κίνδυνο.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Mary Elizabeth Winstead, Benedict Wong, και ο Clive Owen.

 

Nomis | Night Hunter

Στο αστυνομικό-ψυχολογικό θρίλερ Nomis / Night Hunter του David Raymond, ο Henry Cavill (Mission: Impossible – Fallout, Justice League, The Man from U.N.C.L.E.) και η Alexandra Daddario (Baywatch, True Detective) ξεκινούν ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στην δράση ενός εγκληματία που δεν αστειεύεται.

Ο κεντρικός άξονας του φιλμ περιστρέφεται γύρω από έναν αστυνομικό (Cavill) ο οποίος καταφέρνει να συλλάβει έναν διαβόητο κακοποιό που δρα μέσω ίντερνετ, όμως σύντομα ανακαλύπτει ότι οι εγκληματικές του πράξεις είναι πολύ πιο φρικαλέες απ’ όσο φανταζόταν. Μία έρευνα λοιπόν, αρχίζει, και σε συνεργασία με άλλους αστυνομικούς και έναν εκδικητή δίνεται το έναυσμα για έναν αγώνα που σκοπό έχει το να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Παίζουν επίσης οι: Ben Kingsley (Schindler's List, Gandhi), Stanley Tucci (The Hunger Games movies, The Lovely Bones), Nathan Fillion και ο Brendan Fletcher.

 

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon | Σον το Πρόβατο Ταινια: Φαρμαγέδων

Οι Will Becher και Richard Phelan επιχειρούν να πάρουν το βάπτισμα του πυρός ως δημιουργοί με την sci-fi ταινία κινουμένων σχεδίων A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon, την συνέχεια δηλαδή του Shaun the Sheep Movie (2015) και της αντίστοιχης σειράς Shaun the Sheep του Nick Park.

Οπότε στην περίπτωση αυτήν, οι Justin Fletcher, John Sparkes, Kate Harbour και ο Rich Webber επανέρχονται στους γνώριμους ρόλους τους.

Όταν λοιπόν, ένα τρισχαριτωμένο εξωγήινο πλάσμα με ισχυρές υπερδυνάμεις πέφτει με το σκάφος του κοντά στην φάρμα ‘Mossy Bottom Farm’, ο ‘Σον το Πρόβατο’ αναλαμβάνουν μαζί με την υπόλοιπη κομπανία του ως αποστολή τους να βοηθήσουν τον διαγαλαξιακό και σκανταλιάρη αυτόν επισκέπτη να επιστρέψει σπίτι του πριν γίνει αντιληπτή η άφιξή του από μία μυστική εχθρική οργάνωση που αιχμαλωτίζει οντότητες από άλλους πλανήτες.

Εσείς, για ποιά ταινία θα πάτε σινεμά αυτήν την βδομάδα;