Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 03/10

Οι ταινίες της εβδομάδας
03 Οκτωβρίου 2019 13:09
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 03/10

Joker

Tο βραβευμένο πια φέτος και με Χρυσό Λέοντα, φιλμ Joker του Todd Phillips (War Dogs, The Hangover trilogy), αποτελεί ήδη αντικείμενο προς συζήτηση για την διεκδίκηση και μίας θέσης στην επερχόμενη διοργάνωση των Βραβείων της Ακαδημίας.

Ο Phillips και ο Joaquin Phoenix, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να μας εξιστορήσουν τον μύθο της διάσημης φιγούρας του ‘Joker’ μέσα από ένα ιδιαίτερο ψυχολογικό θρίλερ-δράμα, που μέχρι στιγμής έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Ο Scott Silver υπογράφει το σενάριο του εν λόγω project που εμπνέεται από την αντίστοιχη μορφή της DC Comics, και γεννά ένα καινούργιο ανεξάρτητο κινηματογραφικό σύμπαν, το DC Black.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται με φόντο το Gotham City γύρω στο 1981, με πυρήνα της την προϊστορία του μετέπειτα ‘Joker’ (Phoenix), δηλαδή ενός αρχικά άσημου stand-up κωμικού, του 'Arthur Fleck' πολύ πριν και μετατραπεί στον “Γελαστό Πρίγκιπα του Εγκλήματος”, και γίνει ένας από τους πιο δύσκολους εχθρούς του Batman.

Το βασικό cast συναπαρτίζουν οι: Robert De Niro (Raging Bull, The Godfather Part II), Zazie Beetz (Deadpool 2, Atlanta), Marc Maron (GLOW, Roadies), Shea Whigham, Frances Conroy, Glenn Fleshler, Brett Cullen, κ.ά.

 

Adults in the Room | Ενήλικοι στην Αίθουσα

Ο Κώστας Γαβράς σκηνοθετεί το πολιτικό θρίλερ Adults in the Room, αντλώντας υλικό από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη “Ανίκητοι Ηττημένοι”. Χρονικά το φιλμ τοποθετείται στην περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015, με σημείο αναφοράς τις συζητήσεις του Eurogroup και τις πιέσεις των εκπροσώπων του προς την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για την εφαρμογή πιο δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων.

Παίζουν οι: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ulrich Tukur, Daan Schuurmans, Δημήτρης Tarloou, Χρήστος Στέργιογλου, Cornelius Obonya, Aurélien Recoing, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιώργος Χωραφάς κ.ά.

 

Öndög | Το Αυγό

Στο αστυνομικό δράμα Öndög το σενάριο και την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Quan'an Wang, με πρωταγωνιστές του τους Aorigeletu, Gangtemuer Arild και Dulamjav Enkhtaivan.

Ο βασικός άξονας περιστρέφεται γύρω από έναν φόνο στις στέπες της Μογγολίας με την γυμνή σορό μίας κοπέλας να έχει εντοπιστεί εκεί. Στο σημείο σπεύδει ένας αστυνομικός που είναι υπεύθυνος να διατηρήσει ανέπαφο τον τόπο όπου κείτεται το θύμα για να μην αλλοιωθεί κανένα πιθανό αποδεικτικό στοιχείο. Στην προσπάθειά του αυτή θα τον βοηθήσει μία  κτηνοτρόφος η οποία κρατάει μακριά τόσο τους λύκους όσο και τον ιδιόρρυθμο γείτονά της. Η αινιγματική αυτήν ντόπια που μένει πιστή σε μύθους και αφηγήσεις της πατρίδας της, έχει το δικό της κίνητρο να συνδράμει σε κάτι τέτοιο, και τις δικές της βλέψεις για το αύριο που κανείς δεν ξέρει τι εγκυμονεί.

 

Lemonade | Αμερικανικό Όνειρο

Η Ioana Uricaru μας παραδίδει το σύγχρονο κοινωνικό δράμα Lemonade διατυπώνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο για την προσφυγική κρίση, ενώ έχει επεξεργαστεί και τους διαλόγους μαζί με την Tatiana Ionascu.

Το έργο εστιάζει στην ‘Mara’ μία νέα, ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία η οποία έχει μόλις μετακομίσει με βίζα στις Η.Π.Α. μαζί με τον 9χρονο γιο της, ‘Dragos’ και δουλεύει εκεί ως νοσηλεύτρια. Επιθυμώντας να διασφαλίσει μία πιο ελπιδοφόρα προοπτική διαβίωσης για το παιδί της, παντρεύεται έναν Αμερικανό ασθενή της, τον ‘Daniel’, τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα. Ωστόσο, στις διαδικασίες για την εξασφάλιση της μόνιμης άδειας παραμονής της στην χώρα καλείται να αντιμετωπίσει ένα πλήθος δυσκολιών που διαδέχονται η μία την άλλη, από ατέλειωτη γραφειοκρατία μέχρι άνιση και άδικη μεταχείριση.

Οι Mãlina Manovici, Dylan Smith, και ο Steve Bacic αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο εν προκειμένω.

Ανυπομονείτε και εσείς σήμερα να πάτε σινεμά;!...