Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 12/09

Οι ταινίες της εβδομάδας
12 Σεπτεμβρίου 2019 09:44
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 12/09

Ready or Not | Είσαι Έτοιμος;

Η Samara Weaving (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Picnic at Hanging Rock, Ash vs. Evil Dead) πρωταγωνιστεί στο φιλμ τρόμου Ready or Not των Tyler Gillett και Matt Bettinelli-Oplin, και ζει την πιο φρικαλέα νύχτα γάμου.

Το σενάριο ανέλαβαν οι Guy Busick και Ryan Murphy. Το έργο αφορά την ‘Grace’ (Weaving), μία νέα νύφη η οποία το πρώτο βράδυ του έγγαμου βίου της θα έχει μία πολύ αλλόκοτη πρόταση από την ευκατάστατη οικογένεια του συζύγου της. Τα πεθερικά της συγκεκριμένα, της γνωστοποιούν πως για να αποτελέσει κανείς μέλος του κύκλου τους θα πρέπει να επιτύχει σε έναν ορισμένο αριθμό προκλήσεων, ένα είδους τελετουργικό-αγώνα επιβίωσης που διατηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια γενιές και γενιές της φαμίλιας τους. Η εν λόγω παράδοση φέρνει την ηρωίδα σε οριακό σημείο αφού χρειάζεται να γλιτώσει απ’  όλες τις θανάσιμες παγίδες που υπάρχουν σε αυτό το νοσηρό παιχνίδι.

Εμφανίζονται ακόμη, οι: Andie MacDowell (Groundhog Day), Adam Brody (Shazam!), Mark O’Brien (Halt and Catch Fire), Henry Czerny (Revenge), Kristian Bruun (Orphan Black), Melanie Scrofano (Wynonna Earp) και η Elyse Levesque (The Originals).

 

Downton Abbey | Ο Πύργος του Downton

Η δραματική ταινία περιόδου Downton Abbey με σημείο αναφοράς την έπαυλη των Crawleys, εμπνέεται από το ομότιτλο βραβευμένο με Emmy, σόου το οποίο ύστερα από έξι συνολικά κύκλους έριξε αυλαία πριν τρία χρόνια περίπου.

Τώρα πια η συνέχεια της ιστορίας γράφεται στο πανί της μεγάλης οθόνης, με την δημιουργό της σειράς, Julian Fellowes, να επεξεργάζεται και εδώ το σενάριο αλλά να λειτουργεί και ως παραγωγός μαζί με τους Gareth Neame και Liz Trubridge. Ο Michael Engler κρατάει την σκηνοθετική κλακέτα ενώ οι Brian Percival και Nigel Marchant συντονίζουν την εξωτερική παραγωγή.

Η όλη πλοκή αφορά βεβαίως την οικογένεια των Crawleys, για την οποία ξεκινάει μία νέα εποχή εξίσου υποβλητική και μεγαλοπρεπής με λόρδους κοντέσες, μαρκησίους, βαρόνους αλλά επίσης τον βασιλιά Γεώργιο V και την βασίλισσα Mary να καταφτάνουν ως καλεσμένοι της. Εν έτει 1927, το Highclere Castle στο Berkshire έρχεται και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής και ανακτά την παλιά του λάμψη. Εντούτοις, μυστικά, ίντριγκες και καθοριστικά συμβάντα θα δοκιμάσουν για ακόμη μία φορά τις αντοχές της δημοφιλούς αριστοκρατικής οικογένειας και του προσωπικού της.

Το κύριο cast της σειράς επανέρχεται δριμύτερο. Συνεπώς, επανεμφανίζονται οι: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Joanne Froggatt, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton, Robert James-Collier, Allen Leech, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Lesley Nicol, Penelope Wilton και η Maggie Smith.

Στις φρέσκιες αφίξεις ανήκουν τα ονόματα των: Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Kate Phillips και του Stephen Campbell Moore.

 

School’s Out | L'heure de la sortie

Στο ψυχολογικό θρίλερ School’s Out του Sébastien Marnier (Faultless) που έκανε ένα πέρασμα και από το περσινό Φεστιβάλ της Βενετίας, κεντρική ερμηνεία έχει ο Laurent Lafitte (Elle).

Ο διάσημος ηθοποιός υποδύεται έναν αναπληρωτή καθηγητή που διορίζεται πια σε μία τάξη λυκείου, μετά την μοιραία κατάληξη ενός συναδέλφου του ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από ένα παράθυρο μπροστά στα μάτια όλου του σχολείου. Ο διάδοχός του όμως παρατηρεί πως έχει τεθεί ως επικεφαλής μίας πολύ ιδιόρρυθμης περίπτωσης μαθητών. Τα παιδιά αυτά δεν φαίνεται να κλονίζονται ούτε καν να θορυβούνται από το παραπάνω τραγικό συμβάν, δίνοντας την εντύπωση μίας προκλητικά παγερής στάσης απέναντι στο ζήτημα. Η παράξενη συμπεριφορά της ασυνήθιστης αυτής ομάδας εφήβων αρχίζει να κινεί τις υποψίες του νεοαφιχθέντα εκπαιδευτικού ειδικά όταν ανακαλύπτει ότι μετά το σχολείο προετοιμάζουν ένα μυστηριώδες σχέδιο όμοιο με σωστό εφιάλτη.

Παίζουν επίσης οι: Emanuelle Bercot, Pascal Greggory, Gregory Montel και ο Γάλλος καλλιτέχνης της ραπ σκηνής, Gringe.

 

A Dog’s Journey | Ένας Αληθινός Φίλος

Η κωμωδία-δράμα A Dog's Journey του Gail Mancuso, σε σενάριο των W. Bruce Cameron, Cathryn Michon, Maya Forbes, και Wally Wolodarsky μας διηγείται μία σπάνια ιστορία αγάπης και φιλίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο.

Το project αυτό αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Cameron που δημοσιεύθηκε το 2012, και συνιστά την κινηματογραφική συνέχεια του A Dog's Purpose (2017).

Η όλη πλοκή εστιάζει σε έναν σκύλο ο οποίος ανακαλύπτει το νόημα της ύπαρξής του μέσα από τις ζωές των ατόμων που γνωρίζει, και μέσω του δεσίματος που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Εν προκειμένω, του cast ηγούνται οι: Josh Gad, Dennis Quaid, Marg Helgenberger, Betty Gilpin, Kathryn Prescott, και ο Henry Lau.

 

Angel Has Fallen | Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε

Ο Gerard Butler (The Ugly Truth, RocknRolla, 300) γίνεται ξανά ο σκληροτράχηλος ‘Mike Banning’ στο action θρίλερ Angel Has Fallen του Ric Roman Waugh (Shot Caller), όμως πρέπει να διαχειριστεί μία πρόκληση άνευ προηγουμένου.

Το σενάριο εδώ επιμελήθηκαν οι Creighton Rothenberger και Katrin Benedikt. Πρόκειται ουσιαστικά, για την 3η ταινία του franchise Has Fallen για το οποίο το έναυσμα έδωσε το Olympus Has Fallen (2013), και αργότερα δόθηκε συνέχεια με το London Has Fallen (2016).

Ο Butler επανέρχεται λοιπόν, ως ο μυστικός πράκτορας ‘Mike Banning’ που πρέπει να ξεφύγει από την πλεκτάνη που στήθηκε εις βάρος του, και να βρει τον αληθινό εν δυνάμει εκτελεστή του Προέδρου της Αμερικής (Morgan Freeman). Ο ‘Banning’ με ένα γκρουπ ομοσπονδιακών πρακτόρων να τον καταδιώκουν, και αθέατους εχθρούς, χρειάζεται πλέον να βάλει τα δυνατά του για να εγγυηθεί στην πράξη για την αθωότητά του.

Σε υποστηρικτικούς ρόλους βλέπουμε και τους: Jada Pinkett Smith (The Matrix Reloaded), Lance Reddick (Fringe), Piper Perabo (Covert Affairs), Mark Gill, Matt O’Toole, Alan Siegel, Nick Nolte, Danny Huston, Tim Blake Nelson και ο John Thompson.

Εσείς, τί θα πάτε να δείτε τώρα που παίρνει να φθινοπωριάζει;