Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 22/08

Οι ταινίες της εβδομάδας
22 Αυγούστου 2019 10:30
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 22/08

Once Upon A Time in Hollywood | Κάποτε στο Χόλιγουντ

Ο Quentin Tarantino κάθεται και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το πολυαναμενόμενο δράμα-κωμωδία εποχής Once Upon A Time in Hollywood, όπου σε κεντρικούς ρόλους βλέπουμε τον Leonardo DiCaprio και τον Brad Pitt, με την Margot Robbie να τους πλαισιώνει υποκριτικά.

Εν προκειμένω, ο DiCaprio μας συστήνεται ως ο ‘Rick Dalton’, ένας ηθοποιός του οποίου οι παλιές καλές μέρες μοιάζει να τον έχουν αφήσει πίσω τους εδώ και καιρό, ενώ ο Brad Pitt ενσαρκώνει τον  ‘Cliff Booth’, τον κασκαντέρ και φίλο του. Οι δύο αυτές μορφές εν έτει 1969 θα κάνουν ό,τι μπορούν για να έρθουν πιο κοντά στα αλλοτινά μεγαλεία που βίωσαν κάποτε. Μάλιστα, τυχαίνει να ζουν στην ίδια γειτονιά και με την σταρ Sharon Tate (Robbie), την μετέπειτα αδικοχαμένη σύζυγο του Roman Polanski (Rafal Zawierucha), που δολοφονήθηκε από τον κατά συρροή δολοφόνο Charles Manson (Damon Herriman).

Βεβαίως εδώ εμφανίζεται και ο Al Pacino με το cast να συναπαρτίζουν επιπλέον η Rumer Willis (Empire) που θα υποδυθεί την Βρετανίδα ηθοποιό Joanna Pettet, και η Margaret Qualley (The Leftovers) που ερμηνεύει την Kitty Kat.

Συμμετέχουν επίσης οι: Dakota Fanning (The Alienist), Kurt Russell, Timothy Olyphant (Santa Clarita Diet), Burt Reynolds (Smokey and the Bandit), Damian Lewis (Billions), Emile Hirsch (Speed Racer), Tim Roth (Selma), Sydney Sweeney (The Handmaid’s Tale,Everything Sucks!), Michael Madsen (Sin City), Luke Perry (The Fifth Element), Clifton Collins (Pacific Rim), Keith Jefferson (The Hateful Eight), Nicholas Hammond (The Sound of Music), James Marsden (Westworld), Julia Butters (Transparent), Scoot McNairy (Halt and Catch Fire), Dreama Walker, Costa Ronin, Victoria Pedretti, και η Madisen Beaty.


Midsommar | Το Μεσοκαλόκαιρο

O δημιουργός Ari Aster μας παραδίδει το Midsommar, την νέα, φιλόδοξη κινηματογραφική του δουλειά μετά το πολυσυζητημένο Hereditary, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά το είδος του υπερφυσικού και του ψυχολογικού τρόμου.

Η καινούργια του ταινία αφορά ένα νέο ζευγάρι το οποίο υποδύονται ο Jack Reynor (Strange Angel) και η Florence Pugh (Outlaw King). Οι ήρωες αποφασίζουν να αναθερμάνουν την μεταξύ τους σχέση που έχει αρχίσει να εμφανίζει ολοένα και πιο πολλά προβλήματα. Έτσι, οργανώνουν μία εξόρμηση στο εσωτερικό της Σουηδίας για να χαλαρώσουν σε μία φαινομενικά ήσυχη περιοχή μένοντας σε κάποιον φίλο τους με αφορμή και ένα δημοφιλές τοπικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα εκεί στα μέσα του καλοκαιριού. Το ταξίδι αναψυχής τους ωστόσο, σύντομα θα πάρει εφιαλτική τροπή καθώς γίνονται στόχος μίας βίαιης αίρεσης.

Το επιτελείο των ηθοποιών συγκροτούν επιπλέον οι: Will Poulter (Detroit), William Jackson Harper (The Good Place), Ellora Torchia (Broadchurch), Archie Madekwe (Teen Spirit) και ο Vilhem Blomgren.


A Rainy Day in New York | Μία Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη

O Woody Allen ενορχηστρώνει την δράση της ρομαντικής κωμωδίας A Rainy Day in New York, με πρωταγωνιστές τον υποψήφιο για Χρυσό Αγαλματίδιο, Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Lady Bird) και την Elle Fanning (Galveston, Mary Shelley).

Ο βασικός άξονας της υπόθεσης περιστρέφεται γύρω από ένα νέο ζευγάρι, τον ‘Gatsby Welles’ (Chalamet) και την Ashleigh Enright (Fanning) που επισκέπτονται την Νέα Υόρκη μέσα στα πλαίσια μίας μικρής απόδρασης από την καθημερινή τους ρουτίνα. Εντούτοις, τα πλάνα τους αλλάζουν λόγω κακών καιρικών συνθηκών και μίας σειράς περίεργων γεγονότων, με τους δυο τους να χάνονται στην πόλη και να εξερευνούν χωριστά διάφορα μέρη της, να γνωρίζονται με άλλα άτομα και μέσα σε όλα αυτά να ζουν και το στοιχείο του ευτράπελου.

Εμφανίζονται επιπρόσθετα οι: Rebecca Hall, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna, Liev Schreiber και η Kelly Rohrbach.

Λοιπόν, για ποιό από τα παραπάνω σκέφτεστε να πάτε σινεμά;