Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 08/08

Οι ταινίες της εβδομάδας
08 Αυγούστου 2019 18:00
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 08/08

The Kitchen | Χελς Κιτσεν Οι Βασίλισσες Του Εγκλήματος

Με το δράμα μυστηρίου The Kitchen η σεναριογράφος του Straight Outta Compton, Andrea Berloff, παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως δημιουργός, με πρωταγωνίστριες τις Melissa McCarthy (Ghostbusters, The Heat), Tiffany Haddish (Girls’ Trip, Night School), και την Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale, Us).

Η μυθοπλασία αυτήν αποτελεί διασκευή της ομότιτλης σειράς comic της DC/Vertigo του συγγραφέα Ollie Masters και των εικονογράφων Becky Cloonan και Ming Doyle.

Μεταφερόμαστε λοιπόν, στο Hell’s Kitchen, στην Νέα Υόρκη την δεκαετία του ’70, με προεξάρχουσες τις συζύγους Ιρλανδών μαφιόζων. Οι γυναίκες αυτές πρέπει πια να αναλάβουν εκείνες όχι μόνο το τιμόνι του σπιτιού αλλά και της επιχείρησης αφότου οι σύντροφοί τους συλλαμβάνονται από το FBI εν μέσω μίας σύγκρουσης με άλλα στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος. Οι τρεις ηρωίδες, θα αποδείξουν και στην πράξη ότι είναι ικανές κυριολεκτικά για όλα, δίνοντας μία ιδέα και στους αντιπάλους τους.

Η McCarthy μας συστήνεται ως η ‘Kathy’, μία στοργική μητέρα που συντονίζει την παραπάνω ομάδα. Η Haddish υποδύεται την ‘Ruby O’Carroll’, μία γυναίκα που δεν διστάζει να αναμετρηθεί στα ίσα με όποιον την αμφισβητεί. Και τέλος, η Moss που ενσαρκώνει την ‘Claire Walsh’, σύζυγο ενός βίαιου άνδρα η οποία βαθμιαία αφήνει τον εαυτό της να ανακαλύψει την πιο αδυσώπητη πλευρά του.

Εμαφανίζονται επιπλέον οι: Domhnall Gleeson (About Time, Star Wars: The Last Jedi), Common (Selma,Eve), James Badge Dale (World War Z, Donnybrook), Brian d’Arcy James (Spotlight), Margo Martindale (The Americans), Bill Camp (The Night Of), και ο Jeremy Bobb (Marshall).

 

The Realm | Ο Έκπτωτος

Ο Rodrigo Sorogoyen ενορχηστρώνει την δράση του δυνατού πολιτικού δράματος-θρίλερ The Candidate, επεξεργαζόμενος και τους διαλόγους μαζί με την Isabel Peña, και με πρωταγωνιστές τους Antonio de la Torre, Mónica López, και τον Josep Maria Pou.

Η όλη πλοκή εστιάζει στον ‘Manuel’ (de la Torre), τον τοπικό γραμματέα μίας παράταξης σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή της Ισπανίας. Η μέχρι τότε κοινωνική και πολιτική του ανέλιξη αρχίζει να κινδυνεύει όταν τα μέσα φέρνουν στην επιφάνεια ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συνδέει τόσο το όνομα του ίδιου όσο και μελών του κόμματός του με παράνομες συναλλαγές. Ο ‘Manuel’ πλέον βαδίζει στην κόψη ενός ξυραφιού με τις πιέσεις προς το πολιτικό του γραφείο να αυξάνονται και τον ίδιο να προσπαθεί απεγνωσμένα να βγει από αυτό το αδιέξοδο.

 

Un Homme Pressé | Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

Ο Hervé Mimran μας παραδίδει την κωμωδία-δράμα Un Homme Pressé επιμελούμενος και το σενάριό της από κοινού μαζί με την Hélène Fillières, ενώ αντλεί έμπνευση από τη ζωή του πρώην επικεφαλής της Peugeot, Christian Stieff.

Εδώ, κεντρικό ρόλο ερμηνεύει ο Fabrice Luchini ως ο ‘Alain Wapler’, ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας που βιώνει ίσως την πιο επιτυχημένη φάση της καριέρας του, αποφεύγοντας επιμελώς να σκοτίσει τον εαυτό του με επουσιώδη θέματα είτε αυτά έχουν να κάνουν με την οικογένεια, τις παρέες ή την διασκέδαση. Έπειτα από ένα εγκεφαλικό ξυπνάει στο νοσοκομείο και διαπιστώνει ότι το συμβάν αυτό έχει επιδράσει και στην ομιλία του. Προκειμένου να μην επηρεάσει κάτι τέτοιο την επαγγελματική του πορεία, ξεκινάει από το μηδέν με την στήριξη μίας νεαρής λογοθεραπεύτριας. Η πλήρης ανάκαμψή του απαιτεί χρόνο, υπομονή και επιμονή, με τον ‘Alain’ να αντιλαμβάνεται βαθμιαία ότι καλείται να αναθεωρήσει, να ξαναχτίσει την ζωή του με πιο στέρεες βάσεις και να επανεκτιμήσει όλα όσα αξίζει να γευτεί κανείς σαν στιγμές.

Παίζουν ακόμη οι: Leïla Bekhti, Rebecca Marder, Rebecca Marder, Igor Gotesman, Clémence Massart-Weit και ο Yves Jacques.

 

Little Italy | Έρωτας Αλά Ιταλικά

H ρομαντική κωμωδία Little Italy του Donald Petrie, μεταδίδει το μήνυμα ότι ο έρωτας περνά από το στομάχι και μάλιστα είναι πιο “molto gustoso” αλά ιταλικά!

Στο εν λόγω το φιλμ, η Emma Roberts και ο Hayden Christensen (γνωστός ως ‘Anakin Skywalker’ στην prequel τριλογία του Star Wars), καταπιάνονται με την τέχνη της μαγειρικής, και ειδικά με αυτήν της πίτσας!

Οι νεαροί ηθοποιοί υποδύονται δύο παιδικούς φίλους που μεγαλώνουν ξέροντας πως οι οικογένειές τους βρίσκονται σε αιώνια κόντρα μιας και χρόνια τώρα ανταγωνίζονται για το ποιος φτιάχνει την καλύτερη πίτσα στην Ιταλία. Βέβαια, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όταν ο φτερωτός θεός αποφασίζει να κάνει το θαύμα του στις δύο κουζίνες, δημιουργώντας ερωτικά σκιρτήματα, απίστευτα ευτράπελα και γαστριμαργικούς πειρασμούς!

Το cast της ταινίας συναπαρτίζουν οι: Alyssa Milano, Danny Aiello, και η Andrea Martin.

Εσείς, τελικά για ποιά προβολή λέτε με το καλό;!