Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 25/07

Οι ταινίες της εβδομάδας
25 Ιουλίου 2019 10:30
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 25/07

Polaroid

O Lars Klevberg ενορχηστρώνει την δράση του θρίλερ υπερφυσικού τρόμου Polaroid, με την Blair Butler να έχει επιμεληθεί την υπόθεση του project.

Ο βασικός άξονας του έργου επικεντρώνεται σε μία μοναχική και εσωστρεφή μαθήτρια γυμνασίου, την  ‘Bird Fitcher’ (Kathryn Prescott) η οποία αγνοεί παντελώς την μακάβρια ιστορία της vintage φωτογραφικής μηχανής Polaroid που έχει πλέον στην κατοχή της. Παρά τον αρχικό της ενθουσιασμό που το αντικείμενο αυτό βρέθηκε τυχαία στα χέρια της, γρήγορα εντούτοις, η ηρωίδα διαπιστώνει ότι τα άτομα που απαθανατίζει ο φακός του νέου αποκτήματός της καταλήγουν μοιραία με τον πιο φρικτό τρόπο.

Παίζουν επίσης οι: Tyler Young, Samantha Logan, Keenan Tracey, Priscilla Quintana, Javier Botet, Mitch Pileggi και ο Davi Santos.

 

Vault | Η Ληστεία της Μαφίας

Ο Tom DeNucci κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το αστυνομικό θρίλερ Vault, συνυπογράφοντας εν προκειμένω και το σενάριο μαζί με τον B. Dolan, με πρωταγωνιστές τους Theo Rossi, Clive Standen, και Samira Wiley.

Η όλη πλοκή εστιάζει σε ένα γκρουπ μικροκακοποιών οι οποίοι εν έτει 1975 επιχειρούν την μεγαλύτερη ληστεία στα αμερικανικά χρονικά. Το σχέδιό τους έχει ως λεία τουλάχιστον $34 εκατ. τα οποία καταφέρνουν να κλέψουν από τη μαφία ανοίγοντας ένα χρηματοκιβώτιο στο Rhode Island.

 

Who You Think I Am | Celle que vous croyez

Το σύγχρονο κοινωνικό δράμα Who You Think I Am του Safy Nebbou, έρχεται να κάνει πολύ ενδιαφέροντα σχόλια πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, την φύση και τις δυναμικές τους πόσο μάλλον έτσι όπως φιλτράρονται σήμερα μέσα από τα social media και την καθημερινή τους χρήση ως εργαλείο επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.

Το φιλμ βασίζεται στο αντίστοιχο μυθιστόρημα της Camille Laurens, με την Juliette Binoche να ηγείται εδώ του cast υποδυόμενη μία εκπαιδευτικό εν ονόματι ‘Claire’. Η γυναίκα αυτή διανύει ήδη την 50η δεκαετία της ζωής της. Έχει πάρει ένα διαζύγιο και έχει καιρό να αισθανθεί ότι έρχεται κοντά με έναν άνθρωπο. Δημιουργεί λοιπόν, έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook βρίσκοντας τυχαία μία φωτογραφία που ανήκει σε μία όμορφη 24χρονη κοπέλα με καστανά μαλλιά. Νομίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με όλο αυτό έως τη στιγμή που θα γνωρίσει στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον ‘Alex’ (François Civil), φίλο μίας προηγούμενής της σχέσης. Το διαδικτυακό τους φλερτ όμως θα γίνει πιο περίπλοκο όταν ο νεαρός αυτός της ζητήσει να βγουν ραντεβού. Παγιδευμένη στην ψεύτικη ταυτότητα ενός ατόμου που δεν είναι, η ‘Claire’ θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη πια με την αλήθεια.

Συμμετέχουν ακόμα οι ηθοποιοί: Nicole Garcia, Marie-Ange Casta, Guillaume Gouix και ο Charles Berling.

 

Sibyl | Sex και Ψυχανάλυση

Η Justine Triet αναλαμβάνει ως δημιουργός της γαλλικής κωμωδίας-δράματος Sibyl τα κείμενα της οποίας επιμελήθηκαν οι Arthur Harari και David H. Pickering, ενώ σε κεντρικές ερμηνείες βλέπουμε την Virginie Efira (In Bed with Victoria) και την Adèle Exarchopoulos (Blue Is the Warmest Colour).

Το κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα που επιλέχθηκε να διαγωνιστεί για τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, αφορά την ‘Sibyl’ (Efira), μία ψυχοθεραπεύτρια η οποία αποφασίζει να καταπιαστεί με θέρμη με το πάθος που ανέκαθεν είχε, δηλαδή την συγγραφή. Μάλιστα, η νέα της θεραπευόμενη, η ‘Margot’ (Exarchopoulos), μία ανερχόμενη ηθοποιός με πολυτάραχο βίο φαντάζει ως ιδανική πηγή έμπνευσης. Ο ενθουσιασμός της ειδικού σύντομα αγγίζει τα όρια της εμμονής και η ‘Sibyl’ επιζητά να γίνει μέρος της θυελλώδους ζωής της ‘Margot’ ώστε επώδυνες μνήμες από τα περασμένα να ξεπηδήσουν και πάλι στην επιφάνεια.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Gaspard Ulliel, Sandra Hüller, Laure Calamy και ο Niels Schneider. 

         

Εσείς, κανονίσατε για σινεμαδάκι αυτό το Σαββατοκύριακο;!