Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 18/07

Οι ταινίες της εβδομάδας
18 Ιουλίου 2019 12:08
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 18/07

The Lion King | Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

H live-action μεταφορά The Lion King της Disney έρχεται για να μας βοηθήσει να αναβιώσουμε την μοναδική ιστορία που όλοι αγαπήσαμε μέσω της κλασικής animated ταινίας του 1994.

Θα ξαναδούμε λοιπόν, τον γερο-σοφό μπαμπουίνο 'Rafiki' (John Kani) να συστήνει τον νεογέννητο ‘Simba’, στην κορυφή του Μεγάλου Βράχου, παρουσία ολάκερου του ζωικού βασιλείου δείχνοντας τον τρισχαριτωμένο γιο του βασιλιά ‘Mufasa’ στον λαό του.

Το σύγχρονο αυτό project της Walt Disney Pictures σκηνοθετεί ο Jon Favreau (The Jungle Book, Iron Man movies), ενώ το cast συναπαρτίζουν διάσημοι αστέρες, όπως είναι ο Donald Glover (Atlanta, Solo: A Star Wars Story) ως ο ‘Simba’, η ‘Beyoncé’ Knowles-Carter (Dreamgirls) ως η ‘Nala’, ο Chiwetel Ejiofor (Twelve Years a Slave, Doctor Strange) ως ο ‘Scar’ και ο James Earl Jones (Rogue One: A Star Wars Story, Field of Dreams) ως ο ‘Mufasa’.

Ακούγεται ακόμη η φωνή του Seth Rogen (Sausage Party, Neighbors) ως ο πιο απίθανος και καλόκαρδος αγριόχοιρος ‘Pumbaa’, και του Billy Eichner (Billy on the Street, American Horror Story) ως η κατεργάρα και πανέξυπνη σουρικάτα ‘Timon’. Να σημειωθεί ότι ως ύαινες επιστρατεύονται εδώ οι ηθοποιοί: Florence Kasumba (Emerald City, Black Panther) ως η ‘Shenzi’, ο Eric André (The Eric André Show, Man Seeking Woman) ως ο ‘Azizi’, και o Keegan-Michael Key (Predator, Friends from College) ως o ‘Kamari’.

 

The Dead Don’t Die | Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν

Η μαύρη κωμωδία με ζόμπι The Dead Don’t Die του Jim Jarmusch (Only Lovers Left Alive, Coffee and Cigarettes), μας φέρνει προ των πυλών με μία ζόμπι-Αποκάλυψη με ελάχιστους επιζήσαντες ανάμεσα στους οποίους ο Adam Driver (BlacKkKlansman, Star Wars: The Last Jedi, Star Wars: The Force Awakens), και ο Bill Murray (The Grand Budapest Hotel, Lost in Translation) που γράφουν τον δικό τους οδηγό επιβίωσης.

Η πλοκή εκτυλίσσεται σε μία μικρή, ήσυχη επαρχιακή πόλη όπου ξαφνικά ζωντανοί νεκροί αρχίζουν να περιφέρονται στην έκτασή της τρομοκρατώντας τους πολίτες. Τρεις αστυνομικοί λοιπόν, και μία παράξενη Σκωτσέζα εργολάβος κηδειών (Tilda Swinton) με ιδιαίτερη έφεση στις τεχνικές μακιγιάζ και την ξιφασκία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παραμείνουν ζωντανοί. Ωστόσο, ο δρόμος για την σωτηρία τους ίσως να οδηγεί σε αδιέξοδο. Όπως και να ‘χει, εκείνοι θα φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες για να τη γλιτώσουν!

Εμφανίζονται επιπρόσθετα οι: Chloë Sevigny (Broken Flowers), Steve Buscemi, Tom Waits, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Iggy Pop, Sara Driver, RZA, Selena Gomez, και η Carol Kane.

 

Stockholm | Η Ληστεία της Στοκχόλμης

To βιογραφικό δράμα περιόδου Stockholm του Robert Budreau αφηγείται το χρονικό μίας πολύ περίεργης ληστείας που έγινε το 1973 στην πρωτεύουσα της Σουηδίας στην τράπεζα Kreditbanken, αλλά όλως παραδόξως έφερε πιο κοντά τον έναν από τους δύο δράστες με μία γυναίκα από τους υπαλλήλους που κρατούνταν αιχμάλωτοι.

Κεντρικό ρόλο ερμηνεύει εν προκειμένω, ο υποψήφιος με Όσκαρ, Ethan Hawke ως ο παραπάνω άνδρας εν ονόματι Lars Nystrom, ενώ υποκριτικά τον πλαισιώνουν ο Mark Strong ως ο συνεργός του, Gunnar Sorensson, και η Noomi Rapace ως η υπάλληλος Bianca Lind με την οποία ήρθε πιο κοντά.

Το αληθινό αυτό συμβάν απασχόλησε αρκετά τόσο την δικαιοσύνη, ειδικούς της ψυχικής υγείας όσο και τα μέσα της εποχής, ενώ το 1974 αναλύθηκε περαιτέρω και πιο ανοιχτά στο εκτενές άρθρο “The Bank Drama” του Daniel Lang του New Yorker.

Μάλιστα, στην ιδιόρρυθμη αυτήν περίπτωση εγκληματικής δραστηριότητας οι δέσμιοι υπήρξαν πιο ευμενώς διακείμενοι προς τους ανθρώπους που τους κρατούσαν παρά την θέλησή τους ενώ η στάση τους προς τις αρχές ήταν κάπως πιο δύσπιστη. Υπό τις εν λόγω συνθήκες πίεσης τα θύματα ομηρίας προσπάθησαν να διαχειριστούν την τραυματική εμπειρία που βίωναν εκλαμβάνοντας θετικά την απουσία κακομεταχείρισης από τους δράστες. Οπότε έτειναν να τους βλέπουν πιο ευνοϊκά και σιγά σιγά περιοριζόταν ενδόμυχά τους η ανησυχία ως προς το μέγεθος του κινδύνου που συνιστούσαν οι επιτιθέμενοι για τους ίδιους.

 

Anna

Ο Luc Besson (Lucy, Léon: The Professional) αναλαμβάνει ως δημιουργός και σεναριογράφος του θρίλερ δράσης και μυστηρίου Anna, με πρωταγωνιστές το διάσημο μοντέλο Sasha Luss και τον σταρ του Peaky Blinders, Cillian Murphy.

Το έργο εστιάζει σε μία νεαρή γυναίκα, την ‘Anna Poliatova’ (Luss) που πίσω από την εκπληκτική ομορφιά της κρύβεται ένα σκοτεινό παρελθόν και πολλά επικίνδυνα μυστικά τα οποία την ωθούν να χρησιμοποιήσει τις φονικές της ικανότητες ως αμείλικτη εκτελέστρια. Ως αποτέλεσμα μπαίνει τελικά στην λίστα με τους πιο διαβόητους καταζητούμενους δολοφόνους του πλανήτη με τον Νόμο να είναι στο κατόπι της.

Παίζουν επιπλέον οι: Helen Mirren, Luke Evans, Eric Godon και η Anna Krippa.

 

Red Joan | Η Κόκκινη Τζόαν

Το βιογραφικό δράμα εποχής Red Joan του Trevor Nunn, σε σενάριο της Lindsay Shapero και εμπνευσμένο από το αντίστοιχο βιβλίο της Jennie Rooney, μας διηγείται τα γεγονότα της ζωής της Joan Stanley, της πιο γνωστής μυστικής Βρετανίδας πράκτορα της KGB.

Την εν λόγω φυσιογνωμία ενσαρκώνει η Judi Dench η οποία μεταπηδά από το κινηματογραφικό σύμπαν του James Bond στην ρεαλιστική απόδοση μίας αληθινής κατασκόπου η οποία έδρασε ως πληροφοριοδότης των Σοβιετικών, μέσα στα πλαίσια μελετών του σχεδιασμού της ατομικής βόμβας και της σχέσης της με ένα στέλεχός τους.

Εσείς, για ποιό απ’ όλα θα πάρετε ποπ κορν, και καθίσετε αναπαυτικά στο κάθισμα του σινεμά;