Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 30/05

Οι ταινίες της εβδομάδας
30 Μαΐου 2019 14:05
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 30/05

Rocketman

Στο βιογραφικό δράμα-μιούζικαλ Rocketman, βασισμένο στη ζωή του πασίγνωστου τραγουδιστή Elton John, ο Taron Egerton μεταμορφώνεται στον παραπάνω καλλιτέχνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Dexter Fletcher (Eddie the Eagle).

Η εν λόγω ταινία εστιάζει στην αρχή της καριέρας του διάσημου αυτού ερμηνευτή στον χώρο της μουσικής, αλλά προχωράει και στην μετέπειτα πορεία του. Το έργο θα προβάλει το πώς ξεχώρισε ήδη από τον καιρό που βρισκόταν στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου μέχρι την αποθέωση του ονόματός του, καθώς και την προσπάθεια απαλλαγής του από τον εθισμό του σε ψυχοτρόπες ουσίες, και επίσης στην σχέση του με τον Bernie Taupin.

Το επιτελείο των ηθοποιών συναπαρτίζουν ακόμη οι: Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, και η Gemma Jones.

 

Godzilla II King of the Monsters | Γκοτζίλα ΙΙ Ο Βασιλιάς των Τεράτων

Ο Michael Doughtery ενορχηστρώνει την δράση της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας Godzilla: King of the Monsters όπου ο Αρμαγεδώνας έρχεται με την μορφή πελώριων, μυθικών θηρίων αφού επικρατεί ο φόβος και ο τρόμος της μεγάλης οθόνης, ο βασιλιάς των τεράτων, ο ‘Godzilla’.

Η ανθρωπότητα πλέον είναι αντιμέτωπη με μία μάχη βαρέων βαρών ανάμεσα σε αρχαία, θεόρατα πλάσματα όπως ο ‘Godzilla’, ο ‘Mothra’, ο ‘Rodan’, και ο ‘King Ghidorah’. Όταν αυτά τα παντοδύναμα υπερείδη κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στην επιφάνεια της Γης, τίποτε δεν θα είναι ξανά το ίδιο!

Πρωταγωνιστούν οι: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Charles Dance, Thomas Middleditch, O'Shea Jackson Jr., Ken Watanabe, και η Zhang Ziyi.

 

Ma

Ο Tate Taylor (The Help, Get On Up), σε παραγωγή του Jason Blum (Get Out, Halloween, The Purge series), μας παραδίδει το θρίλερ ψυχολογικού τρόμου Ma όπου σε κεντρικό ρόλο βλέπουμε την νικήτρια Χρυσού Αγαλματιδίου, Octavia Spencer (The Help, The Shape of Water) να διοργανώνει πάρτι-εφιάλτη!

Το σενάριο επιμελήθηκαν από κοινού οι Taylor και Scotty Landes (Workaholics), με την παραπάνω σταρ να υποδύεται εδώ την ‘Sue Ann’, ένα μοναχικό και φαινομενικά χαμηλών τόνων άτομο σε μία κωμόπολη του Ohio. Κάποτε, μία νεοφερμένη έφηβη, η ‘Maggie’ (Diana Silvers) απευθύνεται σε εκείνη για προμηθευτεί ποτό αυτήν και οι φίλοι της μιας που βάζουν μπρος για ένα ξέφρενο πάρτι. Η ‘Sue Ann’ δέχεται να τους διευκολύνει αρκεί να έρθει και η ίδια εκεί επωφελούμενη από την περίσταση για να διασκεδάσει λιγάκι γνωρίζοντας και άλλους ανθρώπους. Προτείνει επομένως, να γίνει η συνάθροιση σπίτι της.

Αφότου τους μαζεύει όλους στο υπόγειο τους ανακοινώνει ορισμένους κανόνες. Μπορούν να περάσουν καλά και να πιούν όσο θέλουν με την προϋπόθεση να υπάρχει ένας μονάχα νηφάλιος. Να μην χυδαιολογούν. Να μην ανέβουν ποτέ στο πάνω μέρος της κατοικίας και να την φωνάζουν ως “Ma”, δηλαδή «Μαμά». Εντούτοις, η οικοδεσπότης τους δεν αργεί να αποκαλύψει το αληθινό της πρόσωπο καθιστώντας σαφές πως αυτό που άρχισε ως ένα ανέμελο βράδυ μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε μία νοσηρή φαντασίωση.

Συμμετέχουν επίσης οι: Juliette Lewis (August: Osage County), Luke Evans (Beauty and the Beast), Missi Pyle (Gone Girl), McKaley Miller (Hart of Dixie), Corey Fogelmanis (Girl Meets World), Gianni Paolo (Power) και ο Dante Brown (Lethal Weapon).

 

The Uncovering | El desentierro

Ο Nacho Ruipérez σκηνοθετεί το ισπανοαργεντίνικο θρίλερ μυστηρίου The Uncovering επεξεργαζόμενος και τους διαλόγους από κοινού μαζί με τον Mario Fernandez Alonso, ενώ εδώ ξεχωρίζουν οι ερμηνείες των Michel Noher, Leonardo Sbaraglia, Jelena Jovanova και του Jan Cornet.

Η όλη πλοκή αφορά τον ‘Jordi’ (Noher), έναν άνδρα ο οποίος γυρίζει στην γενέτειρά του, μία μικρή επαρχιακή πόλη, πληροφορούμενος ότι ο πατέρας του δεν έχει ταφεί, όπως νόμιζε, στο κοιμητήριο του χωριού. Λίγο αργότερα συνειδητοποιεί πως μία κοπέλα, η ‘Vera’ (Jovanova) που υποτίθεται ότι είχε χάσει την ζωή της μαζί με τον γονέα του, τελικά δεν έχει αποβιώσει. Με βάση αυτήν την εξέλιξη ο ήρωας επιλέγει να μείνει σε εκείνο το μέρος και να εξιχνιάσει το μυστήριο που καλύπτει την απώλεια του προκατόχου του. Ωστόσο, δεν αργεί, η ώρα που θα ξεκινήσει ένα ντόμινο συγκλονιστικών αποκαλύψεων, την ίδια στιγμή που αρχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των δολοφονιών, μία ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τον νεαρό να πάψει να σκαλίζει την υπόθεση. 

 

Smuggling Hendrix | Αναζητώντας τον Χέντριξ

Η κωμωδία Smuggling Hendrix του Μάριου Πιπερίδη, που πραγματοποίησε ένα επιτυχημένο πέρασμα από το Tribeca Film Festival και απέσπασε Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, διηγείται μία ιστορία απίθανης φιλίας, με τον Αδάμ Μπουσδούκο και την Βίκυ Παπαδοπούλου να ηγούνται του cast εν προκειμένω.

Ο βασικός άξονας του project περιστρέφεται γύρω από τον Γιάννη, έναν μουσικό του οποίου η δόξα έχει παρέλθει εδώ και καιρό. Έχει χωρίσει με την αγαπημένη του και χρωστάει πολλά χρήματα σε κάποιους ανθρώπους που μέρα με την μέρα τον πιέζουν ολοένα και πιο πολύ. Πλέον, ζυμώνει μέσα του την ιδέα του να φύγει από την Κύπρο ελπίζοντας να βρει πιο ευοίωνες προοπτικές στο εξωτερικό. Ωστόσο, τα σχέδιά του ανατρέπονται όταν ο σκύλος του, ο ‘Jimmy’ εξαφανίζεται στα κατεχόμενα. Για να φέρει πίσω σώο και αβλαβή τον πιο πιστό του φίλο, θα απευθυνθεί στο παλιό του αίσθημα, αλλά και στον ‘Hasan’, έναν Τούρκο έποικο. Ο Γιάννης θα μπορέσει άραγε να διασχίσει την ουδέτερη ζώνη που διαχωρίζει τον ελληνικό νότο από τον τουρκικό βορρά;!

Συν τοις άλλοις, παίζουν οι: Fatih Al, Özgür Karadeniz, και ο Γιάννης Κόκκινος.

 

Dumplin | Όνειρα Σε Ψηλοτάκουνες Γόβες

Στην κωμωδία Dumplin του Netflix, η Jennifer Aniston ενσαρκώνει μία απαστράπτουσα πρώην εστεμμένη που είναι πια μαμά αλλά δεν λέει να ξεκολλήσει από τις παλιές της δόξες. Βέβαια, η κόρη της σκοπεύει να την κάνει να αναθεωρήσει θέτοντάς της μία σημαντική πρόκληση.

Το εγχείρημα αυτό αντλεί υλικό από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Julie Murphy και εστιάζει στην Willowdean (Danielle Macdonald), την πληθωρική κόρη της ‘Rosie Dickson’, μίας πρώην νικήτριας καλλιστείων (Aniston) στο Texas.

Η κοπέλα αποφασίζει να λάβει μέρος στον τοπικό διαγωνισμό ομορφιάς για τον τίτλο της “Miss Teen Blue Bonnet”, βάζοντας ένα στοίχημα ζωής στο οποίο ζητά βοήθεια από κάποιες drag queens. Η ηρωίδα σκοπεύει να αγωνιστεί για αυτό που πιστεύει αποδεικνύοντας πώς το ωραίο δεν είναι υποχρεωτικό να συμβαδίζει με τα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς.

Εμφανίζονται μεταξύ άλλων και οι: Odeya Rush, Maddie Baillio, Bex Taylor-Klaus, Luke Benward, Georgie Flores, Dove Cameron και ο Harold Perrineau.

Μύρισε επιτέλους καλοκαιράκι! Τί λέτε, λοιπόν, για μια θερινή προβολή κάτω απ’ τα αστέρια;!