Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 9/05

Οι ταινίες της εβδομάδας
09 Μαΐου 2019 14:35
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 9/05

Euphoria

Το δυνατό ιταλικό δράμα Euphoria της Valeria Golino το σενάριο του οποίου επιμελήθηκαν οι Francesca Marciano και Valia Santella, προβλήθηκε και στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» και πλέον κατέφτασε και στην χώρα μας.

O Matteo (Riccardo Scamarcio) ένας νέος ευρηματικός, επιτυχημένος και με πυγμή επιχειρηματίας, διάγει έναν βίο γεμάτο καταστάσεις που τον εξιτάρουν και τον παρακινούν να ξεπερνάει κάθε φορά τα όριά του. Ο αδελφός του, Ettore (Valerio Mastandrea) ένας χαμηλών τόνων, συγκρατημένος και έντιμος άνδρας, είναι εκπαιδευτικός στην γενέτειρά τους, μία μικρή πόλη της υπαίθρου. Έχοντας μείνει χώρια για πολύ καιρό, οι δυο τους θα κληθούν πια εκ των συνθηκών να επαναπροσεγγίσουν τα πράγματα μεταξύ τους και θα μάθουν ξανά ο ένας τον άλλον.

 

The Mystery of Henri Pick | Το Μυστήριο του Κυρίου Πικ

Η ιδιότυπη μαύρη κωμωδία-δράμα The Mystery of Henri Pick του Rémi Bezançon συνιστά κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Γάλλου συγγραφέα David Foenkinos, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016.

Η ταινία εστιάζει σε μία εκδότρια η οποία ανακαλύπτει ένα μυθιστόρημα που θα το θεωρήσει λαμπρό. Ο χώρος που το βρήκε είναι μία βιβλιοθήκη η οποία συγκεντρώνει χειρόγραφα που απορρίφθηκαν από εκδότες. Το συγκεκριμένο έργο είναι υπογεγραμμένο από τον ‘Henri Pick’, έναν άνθρωπο που έφτιαχνε πίτσες αλλά έχει αποβιώσει εδώ και δύο χρόνια. Το ζήτημα βέβαια είναι ότι η χήρα του ισχυρίζεται πως ο σύζυγός της δεν έγραφε τίποτε άλλο πέρα από την λίστα για τα ψώνια. Ένα γνωστός κριτικός λογοτεχνίας πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάποιο κόλπο, θα διερευνήσει το όλο θέμα έχοντας όμως και την απρόσμενη βοήθεια της κόρης του εκλιπόντος.

Εμφανίζονται οι: Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaaz, Bastien Bouillon, Josiane Stoléru και η Astrid Whettnall.

 

A Sort of Family | Μια Ιδιαίτερη Οικογένεια

Το ισπανικό δράμα A Sort of Family του Αργεντίνου δημιουργού Diego Lerman, σε σενάριο της María Meira μας αφηγείται μία συγκινητική ιστορία με πρωταγωνίστρια την Bárbara Lennie (Magical Girl, Obaba).

Ο βασικός άξονας του έργου περιστρέφεται γύρω από μία διακεκριμένη γιατρό, την ‘Malena’ (Lennie) η οποία ειδοποιείται τηλεφωνικώς ότι το παιδί που πρόκειται να υιοθετήσει, πλέον είναι πολύ κοντά στο να γεννηθεί. Έτσι, παίρνει την πρώτη πτήση για Buenos Aires ώστε να είναι παρούσα στο γεγονός. Ωστόσο, μετά τον τοκετό οι βιολογικοί γονείς του βρέφους αρνούνται να της το δώσουν απαιτώντας από εκείνη να τους πληρώσει με ακόμη πιο υψηλή αμοιβή από αυτήν που είχαν συμφωνήσει αρχικά. Η ‘Malena’ έρχεται αντιμέτωπη με έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της, και αρχίζει μία αμείλικτη δικαστική μάχη που θα δοκιμάσει τις αντοχές της, και την θέλησή της να γίνει μητέρα.

Παίζουν επιπλέον οι: Daniel Aráoz, Claudio Tolcachir, Yanina Ávila και η Paula Cohen.

 

JT Leroy | Η Πιο Μεγάλη Απάτη

Στο βιογραφικό δράμα JT Leroy του Justin Kelly που βασίζεται στο βιβλίο Girl Boy Girl: How I Became JT Leroy της Savannah Knoop, σε κεντρικούς ρόλους βλέπουμε την Kristen Stewart και την Laura Dern.

Εν προκειμένω, μία νεαρή γυναίκα, η Savannah Knoop περνάει έξι χρόνια παριστάνοντας έναν καταξιωμένο συγγραφέα, τον JT LeRoy, και για να διατηρήσει το ψευδώνυμο αυτό προτείνει στην αδερφή του αγαπημένου της να την βοηθήσει στο σχέδιο της να μην διακινδυνέψει να βγει στο φως η αυθεντική της ταυτότητα.

Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν οι: Kelvin Harrison Jr., Diane Kruger, James Jagger, Dave Brown, Jim Sturgess και η Courtney Love.

 

UglyDolls | UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

Το φιλμ κινουμένων σχεδίων UglyDolls του Kelly Asbury (Gnomeo & Juliet) μας διηγείται με απίθανη περιπέτεια με τα πιο γουστόζικα κουκλάκια του κόσμου!

Η όλη πλοκή εστιάζει στο ‘Uglyville’, μία μικρή πόλη με πολύ ιδιαίτερα κουκλάκια που παροτρύνει τους κατοίκους της να είναι ο εαυτός τους κόντρα σε ό,τι προστάζουν οι συμβάσεις. Όλοι τους συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους ενώ έχουν αποδεχτεί κάθε ασυνήθιστο στοιχείο που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Όταν όμως βρεθούν στην γειτονική πόλη της ‘Τελειότητας’ όπου ο,τιδήποτε πρέπει να υπηρετεί τον κανόνα του άψογου και του ιδανικού, κάτι τέτοιο θα τους ξενίσει μιας και η ρουτίνα που έχουν οι κούκλες που μένουν σε αυτόν τον τόπο επικρατεί ένα άλλο μοντέλο ζωής για τον αληθινό κόσμο. Οι νεοαφιχθέντες θα διδάξουν στους κατοίκους της περιοχής ότι το να συμφιλιώνονται με τα πλεονεκτήματα  και τα μειονεκτήματά τους είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα για να μάθουν να αγαπούν αυτούς τους ίδιους.

Εδώ τις φωνές τους δανείζουν οι Kelly Clarkson, Nick Jonas και η Janelle Monáe. Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι: Blake Shelton, Pitbull, Wanda Sykes, Emma Roberts, Gabriel Iglesias και ο Wang Leehom.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Ειρήνη Ψυχράμη, Άρης Πλασκασοβίτης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Αντιγόνη Ψυχράμη, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Μάριζας, Κωνσταντίνος Λάγκος, και η Πηνελόπη Σκαλκώτου.

Εσείς, τί θα πάτε να δείτε;!