Κινηματογραφικές Προβολές - Μάιος 2019

Δολοφόνοι, τέρατα, αστέρες και μαγικά χαλιά
03 Μαΐου 2019 09:33
Κινηματογραφικές Προβολές - Μάιος 2019

Με το Avengers: Endgame να έχει ποδοπατήσει δεκάδες εισπρακτικά ρεκόρ, έχοντας ξεπεράσει το $1.2 δις δολάρια μέσα σε μερικές μέρες, οι υπόλοιπες ταινίες θα πρέπει να στριμωχτούν για τον επόμενο καιρό και να παλέψουν για τη δική τους θέση στις αίθουσες. Ο Μάιος προσφέρει αρκετές και ποικίλες επιλογές για τους Έλληνες θεατές, με μάχες μεταξύ τεράτων, αστέρων που αναδύονται, δολοφόνους φυγάδες και μαγικά χαλιά. Ας τα δούμε από την αρχή. 

Στις 16 Μαίου ο δολοφόνος του Keanu Reeves θα επιστρέψει για το John Wick: Chapter 3. Αυτή η φορά θα είναι όμως και η πιο φαρμακερή, καθώς βρίσκεται κυνηγημένος από τους ίδιους του τους "συναδέλφους" καθώς στην προηγούμενη ταινία παραβίασε τον μοναδικό κανόνα του The Continental. Στην περιπέτειά του για να σωθεί θα σταθεί στο πλευρό του μια παλιά φίλη που την υποδύεται η Halle Berry. Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Chad Stahelski, ενώ στο cast επιστρέφουν οι Ian McShane, Laurence Fisburne και Lance Reddick.

Επόμενη μεγάλη κυκλοφορία του μήνα είναι το Aladdin της Disney. Δια χειρός Guy Ritchie έρχεται το live-action remake της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1992 που θα διηγηθεί ξανά την ιστορία του Αλαντίν και του μαγικού λιχναριού. Στον εμβληματικό ρόλο του Τζίνι συναντάμε πλέον τον Will Smith, την Naomi Scott ως Jasmine, τον Marwan Kenzari ως Jafar, τον Mena Massoud ως Aladdin και τον Alan Tyduk στο ρόλο του παπαγάλου Iago. 

Η συνέχεια του MonsterVerse της Lionsgate γράφεται με το sequel του Godzilla (2014). Στο "Godzilla: King of the Monsters" ξυπνούν μερικά μυθικά τέρατα με σκοπό να κάνουν επίδειξη ισχύος σε βάρος της ανθρωπότητας για να αναδειχθεί ο βασιλιάς αυτού του κόσμου. Η μόνη ελπίδα των ανθρώπων βρίσκεται στον Godzilla, τον οποίο εξαπολύουν ενάντια στους Mothra, Rodan και τον νέμεσις του, King Ghidorah. Ο Michael Dougherty σκηνοθετεί αυτή την εντυπωσιακή τιτανομαχία τεράτων, ενώ στο cast συναντάμε τους Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Charles Dance και Kyle Chandler.

Ο βίος και η καριέρα του θρυλικού Elton John ζωντανεύει στο Rocketman, ένα φιλμ-υβρίδιο φαντασίας, μιούζικαλ και βιογραφίας, σε σκηνοθεσία Dexter Fletcher, ο οποίος ολοκλήρωσε το οσκαρικό Bohemian Rhapsody στη θέση του Bryan Singer. Τον John ενσαρκώνει ο Taron Egerton, γνωστός για τους ρόλους του στα "Kingsman", ενώ στο πλάι του συμπρωταγωνιστούν οι: Richard Madden, Bryce Dallas Howard και Stephen Graham.

Για τους λάτρεις των horror, ο James Gunn, σκηνοθέτης των Guardians of the Galaxy σας έχει καλυμμένους με ένα ολόφρεσκο concept, το οποίο σκηνοθετεί ο David Yarovevsky. Ο λόγος για το Brightburn, που φαντάζεται την ιστορία ενός σούπερ ήρωα τύπου Superman, όπου αντί για σωτήρας της ανθρωπότητας, μετατρέπεται στον φονιά της. Ένα μικρό παιδί με υπερφυσικές ικανότητες που μεγαλώνει στην αγκαλιά της Elizabeth Banks και μετατρέπεται σε έναν ανεξέλεγκτο δολοφόνο. 

Ακολουθούν οι υπόλοιπες κυκλοφορίες καθώς και όλα τα trailers των ταινιών αυτού του μήνα. Πείτε μας στα σχόλια ποια ή ποιες ταινίες θα δείτε στις σκοτεινές αίθουσες. 

Αναλυτικά όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους ακολουθούν παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακόλουθες ημερομηνίες σηματοδοτούν τις επίσημες πρεμιέρες των ταινιών στις ελληνικές αίθουσες, ωστόσο από περιοχή σε περιοχή οι ημερομηνίες ενδέχεται να διαφέρουν.

02 Μαΐου

09 Μαΐου

16 Μαΐου

23 Μαΐου

30 Μαΐου