Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 11/04

Οι ταινίες της εβδομάδας
11 Απριλίου 2019 16:34
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 11/04

How to Train Your Dragon 3 (The Hidden World) | Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας 3

Η animated ταινία φαντασίας How to Train Your Dragon 3 της DreamWorks Animation εμπλουτίζει με ένα νέο κεφάλαιο το αντίστοιχο πολυαγαπημένο σύμπαν κινουμένων σχεδίων, με τον Dean DeBlois να ενορχηστρώνει την δράση του.

Το franchise του How to Train Your Dragon θεωρείται μακράν ως ένα από τα πιο επιτυχημένα της DreamWorks. Όσον αφορά το επιτελείο των ηθοποιών έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής τις φωνές των Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, F. Murray Abraham και του τηλεπαρουσιαστή Craig Ferguson.

Η υπόθεση λοιπόν, του καινούργιου project αναπτύσσεται ως εξής: «Καθώς ο Hiccup εκπληρώνει το όνειρό του να δημιουργήσει μία ειρηνική ουτοπία με δράκους, η ανακάλυψη από τον Toothless ενός νέου και ατίθασου συμμάχου προκαλεί αναταράξεις στις ισορροπίες του βασιλείου. Ενώ μία σοβαρή απειλή πλησιάζει, η ικανότητα του Hiccup ως κυβερνήτη του τόπου του δοκιμάζεται. Πλέον τόσο ο δράκος όσο και ο αναβάτης του πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις ώστε να διασώσουν το σπάνιο είδος των μαγικών αυτών πλασμάτων».

 

Styx

Ο Wolfgang Fischer μέσα από το καθηλωτικό δράμα επιβίωσης Styx ζωντανεύει μία σύγχρονη οδύσσεια στην θάλασσα, με επίκεντρο την ατομική ευθύνη και την ενεργοποίηση απέναντι σε μία ανθρωπιστική κρίση όπως αυτή που συνδέεται με το προσφυγικό. Ταυτόχρονα ψέγει την επιλεκτική αποστασιοποίηση των πολιτικών μηχανισμών όταν αποφασίζουν κάθε τόσο να αποστρέφουν το βλέμμα τους από εκείνους των οποίων η θέληση και η ανάγκη να επιζήσουν ξεπερνάει τα υδάτινα σύνορα για ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο. Μία νεαρή γιατρός (Susanne Wolff) ξεκινάει να υλοποιήσει έναν διακαή της πόθο, ένα ταξίδι με προορισμό την Νήσο της Αναλήψεως, ανοιχτά της Αφρικής. Αρμενίζοντας με το ιστιοπλοϊκό της, επικοινωνεί τακτικά για παν ενδεχόμενο με το εγγύτερο σε αυτήν σκάφος. Στα μισά της διαδρομής της θα την πληροφορήσουν ότι πλησιάζει ισχυρή καταιγίδα που θα πλήξει και το σημείο όπου βρίσκεται η ίδια.

Την επομένη αναπάντεχα θα κληθεί και πάλι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μέσα από μία πρόκληση που την συγκλονίζει. Με το λιμενικό να της απαγορεύει οποιαδήποτε εμπλοκή, το δίλημμα που την ταλανίζει πια είναι το εάν πρέπει ή όχι να διασχίσει την λιγοστή απόσταση που την χωρίζει από ένα καράβι γεμάτο πρόσφυγες που βουλιάζει σιγά σιγά. Η εικόνα που αντικρίζει: χέρια ανήσυχα που κάνουν συνεχώς σινιάλο για βοήθεια, κορμιά κουρασμένα που βγάζουν κραυγές απόγνωσης και φόβου, και έπειτα πέφτουν στο νερό για φτάσουν προς το μέρος της. Αν δεν λάβει σύντομα μίαν απόφαση πολλοί από τους επιβάτες θα καταλήξουν να ναυαγήσουν μαζί με το σκαρί στην σκοτεινή και υγρή άβυσσο του πελάγους.

 

Amanda | Αμάντα

Ο δημιουργός Mikhaël Hers αποτυπώνει στο πανί της μεγάλης οθόνης μία ιδιαίτερη δραματική μυθοπλασία η οποία εκτυλίσσεται στον απόηχο των πιο πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Γαλλία, με σημείο αναφοράς τις εύθραυστες ισορροπίες της σύγχρονης καθημερινότητας και το πώς επιδρούν στην διαμόρφωση των ανθρώπινων δεσμών.

Ο ‘David’ (Vincent Lacoste) είναι ένας νεαρός άνδρας με άστατη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Μένει στο Παρίσι και κάνει πολλές διαφορετικές εργασίες προκειμένου να βιοποριστεί, όμως γενικά δεν θα άλλαζε εύκολα την μέχρι πρότινος ρουτίνα του. Ωστόσο, τα πάντα ανατρέπονται όταν πληροφορείται για την απροσδόκητη απώλεια της μεγαλύτερής του αδερφής. Πενθεί αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιεί ότι εκείνος θα είναι πλέον ο κηδεμόνας της επτάχρονης ανιψιάς του, ‘Amanda’ (Isaure Multrier). Ο ήρωας καλείται να ωριμάσει κι άλλο αλλά σχεδόν από την μία μέρα στην άλλη, αφού τώρα πια πρέπει να διαχειριστεί πιο σοβαρές ευθύνες, όπως την ανατροφή ενός παιδιού. Η κοσμοθεωρία του περνάει σε φάση ριζικής αναθεώρησης και καθώς φροντίζει το κοριτσάκι ο ίδιος ανακαλύπτει πράγματα για τον εαυτό του που ποτέ πριν δεν φανταζόταν ότι είχε.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Stacy Martin, Ophélia Kolb, Marianne Basler και ο Jonathan Cohen.

 

Hellboy | Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση

Στην action περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας Hellboy του Neil Marshall (The Descent) κεντρικό ρόλο αναλαμβάνει ο David Harbour (Stranger Things) που μετατρέπεται στον ομώνυμο ήρωα.

Την πρωτότυπη αυτήν ιστορία είχε μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη αρχικά ο Guillermo del Toro με δύο ταινίες και με πρωταγωνιστή τον Ron Perlman. Όταν λοιπόν, προέκυψε σαν ενδεχόμενο να βγει και μία τρίτη, ο Mike Mignola, ο δημιουργός του comic, οραματίστηκε ένα reboot σε R-rated εκδοχή. Έτσι, την φρέσκια αυτή διασκευή της ιστορίας επεξεργάστηκε σεναριακά ο ίδιος.

Ο Harbour εδώ μας συστήνεται ως ο διάσημος ντεντέκτιβ του παραφυσικού, ‘Hellboy’, ο δαίμονας που κάλεσαν από την κόλαση μία ομάδα από Ναζί αποκρυφιστές στα τέλη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ian McShane, ενσαρκώνει τον καθηγητή Trevor “Broom” Bruttenholm, τον επικεφαλής του Γραφείου Παραφυσικής Έρευνας και Άμυνας (BPRD), που ανέλαβε ως θετός γονέας και μέντορας της παραπάνω φιγούρας αφού τον έσωσε το 1944 και τον πήρε υπό την προστασία του. Η Milla Jovovich με την σειρά της υποδύεται μία πανούργα μάγισσα του Μεσαίωνα, με σκοτεινές δυνάμεις που επιζητά τρόπο να καταστρέψει την ανθρωπότητα, ενώ ο Daniel Dae Kim του Lost ερμηνεύει τον Ιάπωνα ήρωα ‘Major Ben Daimio’, που μπορεί να μεταμορφώνεται σε ιαγουάρο σε όποιο ερέθισμα του προκαλεί οργή ή πόνο.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Sasha Lane, Brian Gleeson, Sophie Okonedo, Penelope Mitchell, και ο Allstair Petrie.

 

Back Held Hands | Η Τέχνη Καταστρέφει

Στο οικογενειακό δράμα Back Held Hands του Νίκου Κορνήλιου η ζωή συνομιλεί με την τέχνη μέσα από μία ωμή αφήγηση στην οποία τα πρόσωπα που κυριαρχούν πραγματοποιούν το δικό τους εσωτερικό ταξίδι παλεύοντας με λάθη και πληγές του παρελθόντος.

Εδώ, σε βασική μορφή αναδεικνύεται ένας διάσημος αστέρας του θεάτρου, ο οποίος έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ζητάει να ξαναδεί τις δυο του κόρες, από το Βέλγιο και την Γαλλία. Σε μία ύστατη απόπειρα να επαναπροσεγγίσει την σχέση του μαζί τους καθώς υπήρξε ένας απόντας πατέρας, τις προσκαλεί απευθύνοντάς τους την πρόταση να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις». Κατά τις πρόβες της παράστασης, σιγά σιγά αρχίζουν να ξεθάβονται πικρές μνήμες και απελευθερώνεται ένας επί χρόνια συσσωρευμένος θυμός, με τους χαρακτήρες αυτούς να ψάχνουν απεγνωσμένα την κάθαρση στην τελευταία πράξη της ζωής του ενός από αυτούς.

Παίζουν οι: Κώστας Αρζόγλου, Aurore Marion, Estelle Marion, και η Katia Leclerc O’ Wallis.

 

Twarz/ Mug | Με Άλλο Πρόσωπο

Το πολωνικό δράμα Twarz/ Mug της Malgorzata Szumowska διαγωνίστηκε πέρυσι στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου από όπου έφυγε έχοντας αποσπάσει Αργυρή Άρκτο.

Ο ‘Jacek’ (Mateusz Kosciukiewicz) λατρεύει να περνάει τον ελεύθερό του χρόνο ακούγοντας heavy metal και πηγαίνοντας βόλτα με τον σκύλο του. Ασχολείται με οικοδομικές εργασίες και είναι ευχαριστημένος με όσα έχει. Κάποια στιγμή παραμορφώνεται εξαιτίας ενός ατυχήματος στο περιβάλλον εργασίας του. Έκτοτε βάζει στόχο να γίνει το πρώτο άτομο στην Πολωνία που θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση προσώπου, φαντάζοντας έτσι στα μάτια πολλών ως εθνικός ήρωας. Εντούτοις, ο ‘Jacek’ μετά την εγχείρηση δυσκολεύεται να αναγνωρίσει το είδωλό του στον καθρέφτη και να προσαρμοστεί  στα νέα δεδομένα που προέκυψαν.

 

After | Μετά

To ρομαντικό δράμα After της Aviron Pictures βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Anna Todd ενώ προσιδιάζει ίσως στον εφηβικό διάδοχο του Fifty Shades of Grey καθώς μοιάζει να βαδίζει στα χνάρια του, απλά σε μία πιο νεανική εκδοχή του πράγματος.

Η ιστορία εστιάζει στην ‘Tessa’ (Josephine Langford), ένα εσωστρεφές κορίτσι που είναι μαθήτρια ενός κολλεγίου και της οποίας η ήρεμη καθημερινότητα ανατρέπεται μετά από την γνωριμία της με έναν μυστηριώδη νεαρό, τον ‘Hardin Scott’ (Hero Fiennes Tiffin).

Τα κείμενα του φιλμ επιμελήθηκε η Susan McMartin ενώ την σκηνοθεσία η Jenny Gage.

Τί λέτε; Φύγαμε για ταινία;!