Κινηματογραφικές Προβολές - Μάρτιος 2019

Η Captain Marvel και οι υπόλοιποι…
01 Μαρτίου 2019 14:57
Κινηματογραφικές Προβολές - Μάρτιος 2019

Ενδιαφέρον μήνας και ο Μάρτιος στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας, αφού οι προτάσεις καλύπτουν για ακόμη μια φορά όλα τα γούστα είτε είστε των blockbuster, των ταινιών τρόμου, είτε σινεφίλ. Μαζί με τον Κυριάκο Στεργιάδη ξεχωρίσαμε, λοιπόν, μερικές από τις ταινίες του Μαρτίου.

Αδιαμφισβήτητα, η μεγαλύτερη κυκλοφορία ακούει στο όνομα Captain Marvel. Η ηρωΐδα που έγινε tease στην post credits σκηνή του Infinity War θα μας συστηθεί μέσω της solo ταινίας της, η οποία μάλιστα θα είναι και η πρώτη με γυναίκα πρωταγωνίστρια για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Carol Danvers ενσαρκώνει η βραβευμένη με Όσκαρ, Brie Larson, η οποία θα παλέψει με το χαμένο παρελθόν της για να ανακαλύψει πως αποκτά τις τρομερές δυνάμεις των Kree, ενώ μια μυστική εξωγήινη εισβολή λαμβάνει χώρα στη Γη. Μαζί της θα δούμε και τις νεαρές βερσιόν των Nick Fury του Samuel L. Jackson και του Agent Coulson του Clark Gregg χάρη στην ειδική αντιγηραντική CGI τεχνολογία, ενώ συμπρωταγωνιστούν και άλλα μεγάλα ονόματα όπως οι: Ben Mendelsohn, Jude Law, Annette Bening, Lee Pace και Djimon Hounsou.

Έπειτα έχουμε την σινεφίλ πρόταση του μήνα που ακούει στο όνομα Beautiful Boy. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι υποψήφιοι για Όσκαρ, Steve Carell και Timothée Chalamet στο δραματικό φιλμ που σκηνοθετεί ο Felix van Groeningen σε σενάριο του ιδίου και του Luke Davies. Ο Chalamet με τον Carell παίζουν το ρόλο του πατέρα και του γιου σε μια οικογένεια που επί χρόνια παλεύει με τον εθισμό και η ταινία αποτελεί μια εξιστόρηση των εμπειριών τους γύρω από την επιβίωση, τον υποτροπιασμό και την ανάρρωση.

Περνώντας στη horror πρόταση εκεί έχουμε το Greta του σκηνοθέτη Neil Jordan. Μια νεαρή γυναίκα (Chloe Grace Moretz) γίνεται φίλη με μια μοναχική χήρα (Isabelle Huppert), η οποία καλύτερα να μη μπλεκόταν ποτέ μαζί της, διότι κρύβει μυστικά και έχει μια σκοτεινή ατζέντα εναντίον της.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης και το θρίλερ του Kim Ngyuen με τίτλο The Hummingbird Project. Έχοντας ένα δυνατό πρωταγωνιστικό τρίο (Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgard, Salma Hayek) εξιστορεί την προσπάθεια δύο εμπόρων που έρχονται αντιμέτωποι με το παλιό αφεντικό τους, με σκοπό να βγάλουν πολλά εκατομμύρια από μια συμφωνία οπτικών ινών.

Για τους μικρούς θιασώτες, το Wonder Park θα αποτελέσει την ιδανική περίπτωση.

Άξια αναφοράς είναι και το The Professor and the Madman με τους Mel Gibson, Sean Penn και Natalie Dormer, καθώς και το γερμανικής παραγωγής δράμα εποχής του Florian Henckel von Donnersmarck με τίτλο Never Look Away ( Werk Ohne Autor).


Αναλυτικά όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους ακολουθούν παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακόλουθες ημερομηνίες σηματοδοτούν τις επίσημες πρεμιέρες των ταινιών στις ελληνικές αίθουσες, ωστόσο από περιοχή σε περιοχή οι ημερομηνίες ενδέχεται να διαφέρουν.

07 Μαρτίου

14 Μαρτίου

21 Μαρτίου

28 Μαρτίου