Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 14/02

Οι ταινίες της εβδομάδας
14 Φεβρουαρίου 2019 10:11
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 14/02

Alita : Battle Angel | Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης

Το cyberpunk φιλμ δράσης Alita: Battle Angel του Robert Rodriguez αντλεί έμπνευση από την ιστορία της αντίστοιχης σειράς manga Gunnm του Ιάπωνα Yukito Kishiro, με την προσαρμογή των κειμένων να έχουν επιμεληθεί οι James Cameron (Avatar, Titanic) και Laeta Kalogridis (Altered Carbon, Shutter Island).

Η Rosa Salazar μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας μας συστήνεται ως η ‘Alita’, ένα ανδροειδές, που ξυπνά στο πολύ μακρινό μέλλον, το 2563, και νιώθει μπερδεμένη χωρίς να έχει κανέναν δικό της που να την  αναγνωρίζει. Ο Δόκτωρ ‘Dyson Ido’, ένας επιστήμονας της προσφέρει την φιλοξενία του. Ο ίδιος καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για μία τυπική περίπτωση ρομπότ με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αφού μέσα σε αυτό κρύβονται η καρδιά και η ψυχή ενός πολύ ιδιαίτερου ατόμου με σημαντική προϊστορία. Η κοπέλα διδάσκεται από τον ευεργέτη της πώς να επιβιώνει στην ισχύουσα τάξη πραγμάτων που απαντάται πλέον πάνω στον πλανήτη. Σταδιακά αρχίζει να εξοικειώνεται μέσα από την περιήγησή της στους γεμάτους προκλήσεις δρόμους της μητρόπολης της ‘Iron City’ και κάποτε γνωρίζει έναν πολύ ψαγμένο νεαρό, τον ‘Hugo’ (Keean Johnson) ο οποίος της υπόσχεται να την βοηθήσει να επαναφέρει στην μνήμη της το μυστηριώδες παρελθόν της παρά την επιμονή του μέντορά της για το αντίθετο. Παρόλαυτα, μόλις οι πιο εγκληματικές και διεφθαρμένες ομάδες της πόλης χτυπήσουν την πόρτα του καταφυγίου της ‘Alita’, όλα σιγά σιγά αποκαθίστανται πιο ξεκάθαρα στην θύμησή της. Η ίδια ανακαλύπτοντας τις εξαιρετικές δεξιότητες που έχει και πληροφορούμενη πως εξαιτίας αυτών κάποιοι θα επιζητήσουν να την καθυποτάξουν, ξεκινά έναν αμείλικτο αγώνα όπου θα πρέπει να σταθεί δυνατή για χάρη των αγαπημένων της και της σωτηρίας τους.

Υποστηρικτικούς ρόλους έχουν οι: Mahershala Ali (True Detective, Mooonlight), Jennifer Connelly, Ed Skrein, Jackie Earle Haley.

 

The Kindergarten Teacher | Η Νηπιαγωγός

Το The Kindergarten Teacher της Sara Colangelo, συνιστά ουσιαστικά remake της ομώνυμης επιτυχημένης ισραηλινής κινηματογραφικής μυθοπλασίας του Nadav Lapid, και έχοντας βραβευτεί στο περσινό Φεστιβάλ Sundance στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, πλέον κάνει πρεμιέρα και στην χώρα μας.

Εδώ, πρωταγωνιστεί η Maggie Gyllenhaal (The Deuce, Crazy Heart, Secretary) υποδυόμενη μία νηπιαγωγό εν ονόματι ‘Lisa’, η οποία “μαγεύεται” όταν ο ‘Jimmy’ (Parker Sevak), ένας από τους πεντάχρονους μαθητές της κάποτε απαγγέλλει στην τάξη ένα δικό του, πρωτότυπο ποίημα. Η γυναίκα ενθουσιάζεται από το πηγαίο ταλέντο του, πιστεύοντας ότι έχει να κάνει με την περίπτωση ενός «νεαρού Μότσαρτ»! Πεπεισμένη ακράδαντα πως δεν πρέπει να αγνοηθεί το ξεχωριστό χάρισμα που έχει ο ‘Jimmy’ και το οποίο θα του δώσει την δυνατότητα να κάνει σπουδαία πράγματα στο μέλλον, είναι διατεθειμένη να καλλιεργήσει την έμφυτη του κλίση. Σύντομα εξαιτίας του υπερβάλλοντος ζήλου που δείχνει η εκπαιδευτικός να καθοδηγήσει τον μικρό, βαθμιαία βυθίζεται σε μία παγίδα εξιδανίκευσης του, έχοντας αφήσει τον εαυτό της να παρασυρθεί από μία γοητεία που ξεφεύγει από τα όρια του φυσιολογικού ενδιαφέροντος. Η ίδια αρχίζει να βρίσκει διάφορες αφορμές για να ιδωθεί με το παιδί και εκτός σχολίου φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να τον πάρει από παιδική χαρά για να περάσει μαζί του όλη την υπόλοιπη ημέρα.

To cast συμπληρώνουν επίσης οι: Rosa Salazar, Anna Baryshnikov, Michael Chernus και ο Gael Garcia Bernal.

 

Capernaum| Καπερναούμ

Το κοινωνικό δράμα Capernaum της ταλαντούχας δημιουργού Nadine Labaki, έχοντας αποσπάσει το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και όντας υποψήφιο και για Χρυσή Σφαίρα, βαδίζει με αυτοπεποίθηση πια προς την 91η τελετή των Όσκαρ, διαγωνιζόμενο στην Κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η υπόθεση του έργου επικεντρώνεται στην συγκλονιστική περιπλάνηση ενός αγοριού από το Λίβανο που μηνύει τους γονείς τους για το έγκλημα που διέπραξαν να τον φέρουν στον κόσμο. Το παιδί δραπετεύει μακριά από τους δικούς του και επιστρατεύει όλη του την εξυπνάδα για να επιβιώσει στους δρόμους όπου συναντάει μία πρόσφυγα από την Αιθιοπία μαζί με τον νεαρό γιο της.

Πρωταγωνιστούν οι: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole, Kawthar Al Haddad, Fadi Kamel Youssef, Cedra Izam, Alaa Chouchnieh, Elias Khoury, και η ίδια η Labaki.

 

Sin Fin | Έρωτας Χωρίς Τέλος

Η ρομαντική ταινία Sin Fin σε σενάριο και σκηνοθεσία των César Esteban Alendaκαι José Esteban Alenda πραγματεύεται τον έρωτα ανάμεσα στον ‘Javier’ (Javier Rey), έναν εσωστρεφή και συνεσταλμένο νεαρό και την ‘María’ (María León), ένα πρόσχαρο, πολύ εξωστρεφές και γλυκό πλάσμα.

Η σχέση που θα γεννηθεί μεταξύ τους δεκαπέντε έτη αργότερα δεν θα είναι η ίδια. Ο εργασιομανής πια άνδρας, και η γεμάτη ανεκπλήρωτα όνειρα σύντροφός του χάνονται βαθμιαία ο καθένας στον μικρόκοσμό του με την στοργή στο δέσιμο τους να αποδυναμώνεται όσο περνάει ο καιρός. Μία λύση υπάρχει: να γυρίσουν πίσω τον χρόνο στην ημέρα εκείνη που πρωτογνωρίστηκαν, για να πραγματοποιήσουν και οι δύο όλα όσα ποτέ τους λαχταρούσαν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να μην υποπέσουν σε παρόμοια λάθη.

Συμμετέχουν επιπλέον οι: Juan Carlos Sánchez, Mari Paz Sayago, Paco Ochoa, και ο Roberto Campillo.

 

Rainbow: A Private Affair | Μία Προσωπική Ιστορία

Το πολεμικό δράμα εποχής Rainbow: A Private Affair επηρεασμένο από το ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Beppe Fenoglio, είναι η τελευταία κοινή σκηνοθετική και σεναριακή δουλειά των αδερφών Paolo και Vittorio Taviani με τον δεύτερο να αποβιώνει μέσα στο 2018.

Η πλοκή του όλου εγχειρήματος μας ταξιδεύει στους καλοκαιρινούς μήνες του 1943, όταν κατά την διάρκεια της απελευθερωτικής εξέγερσης στο Langhe, ένας αντάρτης, ο ‘Milton’ (Luca Marinelli) ερωτευμένος με την ‘Fulvia’ (Valentina Bellè) μαθαίνει πως εκείνη τρέφει αισθήματα για έναν καλό κοινό τους φίλο. Όταν επιλέγει να κουβεντιάσει μαζί του το θέμα, αντιλαμβάνεται ότι ο συμπολεμιστής του έχει αιχμαλωτιστεί από τους Ναζί. Ο ήρωας πρέπει πια να εξισορροπήσει τα πράγματα ανάμεσα στο χρέος του προς την πατρίδα, την φιλία και την προσωπική του ευτυχία.

Το επιτελείο των ηθοποιών συγκροτούν και οι Giulio Beranek και Lorenzo Richelmy.

 

The Lego Movie 2 | Η Ταινία Lego 2

To H TAINIA LEGO 2 του Mike Mitchell, έρχεται να εμπλουτίσει ως sequel τις περιπέτειες του αρχικού computer-animated φιλμ The Lego Movie (2014).

Εν προκειμένω, επανέρχονται στις γνώριμες ερμηνείες τους οι: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Charlie Day, Alison Brie, Nick Offerman, και ο Will Ferrell.

Έτσι, με σκοπό να σώσουν την πόλη τους, οι φιγούρες από το ‘Bricksburg’ θα προσπαθήσουν να πολεμήσουν απέναντι σε ακόμη μία σοβαρή απειλή που ξεπροβάλει. Ενώνουν λοιπόν, τις δυνάμεις τους σε μία φρέσκια αφήγηση όπου η δράση και τα ευτράπελα δεν λείπουν. Έχει παρέλθει κιόλας μία πενταετία από τότε που τα πράγματα λειτουργούσαν κανονικά και ήσυχα. Τώρα πια οι κάτοικοι του μέρους εκείνου καλούνται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι στους εισβολείς LEGO DUPLO από το διάστημα, που σκορπούν την καταστροφή απ’ όπου κι αν περάσουν. Η μάχη που θα διεξαχθεί θα είναι σκληρή, με τους Emmet, Lucy, Batman και τους συμμάχους τους σε απομακρυσμένες γωνιές του σύμπαντος να παίρνουν τις θέσεις τους για να αναμετρηθούν με τον αντίπαλο και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την φαντασία και τις ικανότητές τους στο χτίσιμο ώστε να βγουν νικητές.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι φωνές των: Σταύρος Σιούλης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Έβελυν Ασουάντ, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Κωνσταντίνος Κακούρης, Θάνος Λέκκας, Φώτης Πετρίδης κ.ά.

Εσείς τί σκοπεύετε να δείτε;