Κινηματογραφικές Προβολές - Φεβρουάριος 2019

Ο μήνας των Oscars!
01 Φεβρουαρίου 2019 22:00
 Κινηματογραφικές Προβολές - Φεβρουάριος 2019

Αυτός ο μήνας στους ελληνικούς κινηματογράφους περιλαμβάνει αρκετές κυκλοφορίες που συμμετέχουν στα φετινά βραβεία Oscars και θα διεκδικήσουν το λιγότερο από ένα χρυσό αγαλματίδιο. Μαζί με τον Κυριάκο Στεργιάδη ξεχωρίσαμε, λοιπόν, μερικές από τις ταινίες του Φεβρουαρίου.

Πρώτο και καλύτερο είναι η ευρεία κυκλοφορία του “The Favourite” (Η Ευνοούμενη) του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου, το οποίο αποτελεί ένα από τα φαβορί για τα 91α βραβεία Όσκαρ με 10 υποψηφιότητες -ισάριθμες με το Roma του Alfonso Cuaron. Το σενάριο της ταινίας επιμελήθηκε ο Tony McNamara και ακολουθεί δύο αντίζηλες γυναίκες, τις Emma Stone και Rachel Weisz, οι οποίες θα ανταγωνιστούν η μία την άλλη με βάναυσο τρόπο, διεκδικώντας την εύνοια της Βασίλισσας της Αγγλίας (Olivia Colman).

Στις blockbuster προτάσεις του μήνα βρίσκουμε αρχικά το Alita: Battle Angel του Robert  Rodriguez σε παραγωγή James Cameron. Πρόκειται για την live-action μεταφορά του ομώνυμου manga/anime στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Rosa Salazar, Mahershala Ali και Christoph Waltz. Μια νεαρή γυναίκα ξεκινά ένα ταξίδι για να ανακαλύψει το ποια πραγματικά είναι και η πάλη της θα αλλάξει την κόσμο μια και καλή, σε μια ταινία που εντυπωσιάζει με τις σκηνές μάχης και τα οπτικά εφέ της.

Έπειτα έχουμε το sequel του άκρως επιτυχημένου The LEGO Movie των Phil Lord και Christopher Miller. Το δίδυμο πλέον αναλαμβάνει το σενάριο του The LEGO Movie 2: The Second Part, ενώ τα ηνία στη σκηνοθεσία παίρνει ο Mike Mitchell. Η συνέχεια βρίσκει τον κόσμο των LEGO πέντε χρόνια μετά την καταστροφή του, ωστόσο τα άσχημα δεν τελειώνουν εδώ. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει Mad Max, ο Emmet και η παρέα του θα πρέπει να απωθήσει τους εξωγήινους εισβολείς ονόματι DUPLO και να πάρει πίσω την αγαπημένη του Lucy, την οποία και έχουν απαγάγει.

Για τους φίλους των ταινιών τρόμου, σίγουρα θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο The Prodigy του Nicholas McCarthy. Η πλοκή του φιλμ έχει να κάνει με μια μητέρα που ανησυχεί για την παράξενη συμπεριφορά του γιου της, που εντείνεται όσο περνάει ο καιρός. Όταν αποφασίζει να το κοιτάξει αντιλαμβάνεται ότι κάτι υπερφυσικό τον επηρεάζει.

Όπως προαναφέραμε αυτός ο μήνας βρίθει από ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν στα φετινά Όσκαρ και ξεκινάμε με το If Beale Street Could Talk. Η νέα ταινία του Barry Jenkins, σκηνοθέτη του Moonlight (Oscar Καλύτερης Ταινίας 2017), που ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, η οποία έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με την εγκυμοσύνη της, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αποδείξει στον αρραβωνιαστικό της πως είναι αθώα για ένα έγκλημα που διέπραξε.

Το Capernaum είναι η νέα δραματική ταινία της σκηνοθέτριας Nadine Labaki, η οποία είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Πραγματεύεται την ιστορία ενός 12χρονου αγοριού που έπειτα από μια πενταετή φυλάκισή του για ένα βίαιο έγκλημα που διέπραξε, μηνύει τους γονείς του για αμέλεια.

Άξια αναφοράς είναι το Vox Lux με την Natalie Portman στο ρόλο της pop star “Celeste”, το The Wife με την Glenn Close, που έλαβε υποψηφιότητα Α Γυναικείου Ρόλου, το κοινωνικό βιογραφικό δράμα Beautiful Boy με τους Steve Carell και Timothee Chalamet, καθώς και το Can You Ever Forgive Me? με τους Melissa McCarthy και Richard E. Grant, οι οποίοι έλαβαν υποψηφιότητα Α’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα, ενώ είναι υποψήφιο και για το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.


Αναλυτικά όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους ακολουθούν παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακόλουθες ημερομηνίες σηματοδοτούν τις επίσημες πρεμιέρες των ταινιών στις ελληνικές αίθουσες, ωστόσο από περιοχή σε περιοχή οι ημερομηνίες ενδέχεται να διαφέρουν.

7 Φεβρουαρίου

14 Φεβρουαρίου

21 Φεβρουαρίου

28 Φεβρουαρίου