Τι παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; Όλες οι ταινίες της εβδομάδας

Αρκετές νέες προτάσεις
25 Ιανουαρίου 2024 13:32
Τι παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; Όλες οι ταινίες της εβδομάδας

Σκέφτεστε να πάτε κινηματογράφο; Σήμερα σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις νέες ταινίες που έρχονται στη χώρα μας, αλλά και τις ταινίες που συνεχίζουν να παίζουν. Αυτή την εβδομάδα έχουμε αρκετές νέες πρεμιέρες και μεταξύ άλλων θα δείτε το Ferrari του Michael Mann και το The Holdovers.

Ας δούμε τις ταινίες, όμως, πιο αναλυτικά:

The Holdovers (Τα Παιδιά του Χειμώνα)

Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ” ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα) – και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).

Ferrari

Ο Μάικλ Μάν σκηνοθετεί μία από τις πιό ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του εμβληματικού Έντσο Φερράρι, μαζί με ένα all star καστ, σε μία απο τις πιό πολυαναμενόμενες ταινίες του 2023. Το καλοκαίρι του 1957, ο πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Έντσο Φερράρι βρίσκεται σε κρίση. Με την εταιρεία του στα πρόθυρα της πτώχευσης και τον γάμο του να βιώνει την τραυματική απώλεια του ενός γιου, ο Φερράρι εναποθέτει την ελπίδα για την σωτηρία τους σε έναν αγώνα δρόμου 1000 μιλίων στην Ιταλία, τον εμβληματικό Mille Miglia.

Cats in the Museum (Γάτες στο Μουσείο)

O Βίνσεντ ο γάτος, παρέα με τον κολλητό του, τον ποντικό Μορίς, θα γλιτώσουν από μία μεγάλη πλημμύρα, κρυμμένοι μέσα σε ένα παλιό πιάνο, το οποίο θα καταλήξει στο θρυλικό μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί, ο Βίνσεντ θα συναντήσει μια επίλεκτη ομάδα από γάτες που η αποστολή τους είναι να προστατεύουν τα έργα τέχνης από τα ποντίκια και άλλα παράσιτα, εδώ και αιώνες. Ο Βίνσεντ ονειρεύεται να βρει μια οικογένεια, αλλά δεν θέλει να χάσει τον φίλο του τον Μορίς, που του έσωσε τη ζωή και ο οποίος έχει μια… "μικρή αδυναμία": λατρεύει να ροκανίζει πίνακες ζωγραφικής. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ένας από τους μεγαλύτερους πίνακες της ανθρωπότητας, η Μόνα Λίζα, φτάνει στο Ερμιτάζ και το όνειρο όλων των ποντικών είναι να τον ροκανίσουν…

The Bricklayer (Αποστολή στην Ελλάδα)

Κάποια μυστικά που κρύβει η Θεσσαλονίκη, θα αποδειχτούν θανάσιμα. Κάποιος εκβιάζει τη CIA – δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους και κάνοντας τις δολοφονίες να φαίνονται ως ευθύνη της υπηρεσίας. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται ενάντια στις ΗΠΑ, η CIA πρέπει να φέρει πίσω σε ενεργό δράση τον πιο λαμπρό – και επαναστάτη – πράκτορά της από τη σύνταξη, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περίεργο παρελθόν του ενώ ξετυλίγεται μια διεθνή συνωμοσία.

What Happens Later (Τι Συνέβη Μετά...)

Η Μεγκ Ράιαν, αξέχαστη πρωταγωνίστρια των ταινιών «Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι» και «Άγρυπνος στο Σιάτλ», σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτή την εξελιγμένη και νοσταλγική ρομαντική κομεντί στο πλάι του Ντέιβιντ Ντουκόβνι. Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Στίβεν Ντίετζ, «Shooting Star», ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο, η ταινία ακολουθεί δύο πρώην συντρόφους, την Γουίλα (Ράιαν) και τον Μπιλ (Ντουκόβνι), που ξαναβρίσκονται χρόνια μετά τον χωρισμό τους, όταν αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο λόγω κακοκαιρίας. Και οι δύο θέλουν να γυρίσουν σπίτια τους, αλλά στη διάρκεια της νύκτας καταλήγουν να αναπολούν το παρελθόν τους και όλα αυτά που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Όταν όμως οι αναμνήσεις τους μοιάζουν να διαφοροποιούνται, πού πάνε από εκεί;

Ταινίες που συνεχίζουν να παίζουν στην Ελλάδα:

  • The Sound of Freedom (Η Μελωδία της Ελευθερίας)
  • Fast Charlie (Ο Γρήγορος Τσάρλι)
  • One Life (Μια Ζωή)
  • Next Goal Wins (Ένα Γκολ για τη Νίκη)
  • Three Robbers and a Lion (Τρεις Κλέφτες και Ένα Λιοντάρι)
  • Night Swim (Στοιχειωμένα Νερά)
  • Poor Things
  • Aquaman and the Lost Kingdom (Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο)
  • Καπετάν Μιχάλης
  • Wonka (Γουόνκα)
  • Κουραμπιέδες Από Χιόνι
  • Φόνισσα
  • Wish