Το Wonka παίζει από σήμερα στους κινηματογράφους - Όλες οι ταινίες της εβδομάδας

Λίγες επιλογές αυτή την εβδομάδα
14 Δεκεμβρίου 2023 13:24
Το Wonka παίζει από σήμερα στους κινηματογράφους - Όλες οι ταινίες της εβδομάδας

Σκέφτεστε να πάτε κινηματογράφο; Σήμερα σε αυτό το άρθρο, αλλά και κάθε Πέμπτη, θα βρίσκετε όλες τις νέες ταινίες που έρχονται στη χώρα μας, αλλά και αυτές που συνεχίζουν να παίζουν. Από σήμερα 14 Δεκεμβρίου θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μεταξύ άλλων το Wonka με πρωταγωνιστή τον Timothée Chalamet σε αυτόν τον εμβληματικό ρόλο.

Ας δούμε τις ταινίες, όμως, πιο αναλυτικά:

Wonka (Γουόνκα)

Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Γουίλι Γούνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό. Παρόλο που το μέλλον του Γουίλι διαγράφεται δυσοίωνο, το φρόνημα του παραμένει ακμαιότατο, αν και η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυία του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στη μοναδικότητα και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων -ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ- ο Γουίλι είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αξιοποιήσει τα ταλέντα και το πείσμα του για να εκπληρώσει το όνειρο του. Μέσα από τη μαγευτικά λαχταριστή, καμιά φορά επικίνδυνη, αισιόδοξη περιπέτεια που θα ακολουθήσει, ο Γουίλι ανακαλύπτει ότι, ενώ οι περισσότεροι στο διάβα του προτιμούν την απληστία από την καλοσύνη, κάθε εμπόδιο είναι για καλό… Το μόνο που χρειάζεται είναι αγνή φαντασία.

Κουραμπιέδες Από Χιόνι

Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) αναγκάζεται λόγω συνθηκών  να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή (Αριάδνη Βελλή). Γρήγορα τα δυο εγγόνια του (Σπύρος Ντούγιας, Στέλλα Μουρίκη) και ένας φίλος τους (Στρατής Ζαχαρής) ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης ζουν μια υπέροχη περιπέτεια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού. Πρέπει όμως πρώτα να ξεγελάσουν τους πάντες. Την κόρη του κυρίου Παναγιώτη (Κατερίνα Γερονικολού), τον γιατρό του χωριού (Μελέτης Ηλίας) και γενικώς όλους τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας. Τα εμπόδιά τους είναι άπειρα κι αφού περάσουν από χίλιες δυο ανατροπές και δοκιμασίες, θα αποκαλυφθούν και θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Shchelkunchik i Volshebnaya Fleyta (Ο Καρυοθραύστης και η Μαγική Φλογέρα)

Παιχνίδια που ζωντανεύουν, μαγεμένοι πρίγκιπες και βασίλισσες, και μια ευχή που αλλάζει τα πάντα στη ζωή ενός κοριτσιού: καλώς ήλθατε στο υπέροχο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης και ο Μαγικός Αυλός»!

 

Ένα από τα εμβληματικότερα παιδικά παραμύθια, με την υπογραφή του συγγραφέα Ε.Τ.Α Χόφμαν, το οποίο ενέπνευσε τον σπουδαίο Τσαϊκόφσκι να γράψει το διάσημο μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» (βασισμένο στην εκδοχή της ιστορίας που έγραψε ο Αλέξανδρος Δουμάς) που απογείωσε τη φήμη του παραμυθιού, μεταφέρεται στον κινηματογράφο, αυτήν τη φορά σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη γέλιο, περιπέτεια, καλοσύνη και πολλή, πολλή αγάπη. «Το παραμύθι μας, ευλογημένο μεταξύ άλλων και με τη μαγική μουσική του υπέροχου Τσαϊκόφσκι, μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και της οικογένειας, τις οποίες μπορείς να βρεις σε κάθε απίθανο σημείο στη ζωή,» λέει ο σκηνοθέτης Βίκτορ Γκλουκούσιν. «Αν πιστεύετε στα θαύματα, τότε ξέρετε ότι αυτά μπορούν να συμβούν την παραμονή των Χριστουγέννων!».

The Zone of Interest (Ζώνη Ενδιαφέροντος)

Η ειδυλλιακή καθημερινότητα της επταμελούς οικογένειας του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες και της συζύγου του Χέντγουικ, οι οποίοι περνούν τις μέρες του σ’ ένα πανέμορφο σπίτι με κήπο δίπλα στον τοίχο του στρατοπέδου.

Ταινίες που συνεχίζουν να παίζουν στην Ελλάδα:

  • Thanksgiving
  • The Last Rifleman (Ο Τελευταίος Στρατιώτης)
  • Maestro (Ο Μαέστρος)
  • Migration (Ενα Ταξίδι για Πάπιες)
  • Renaissance: A Film By Beyonce
  • Φόνισσα
  • Silent Night (Σιωπηλή Οργή)
  • All Fun and Games (Παιχνίδια Θανάτου)
  • Napoleon (Ναπολέων)
  • Wish (Ευχή)
  • The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών)
  • Talk to Me (Μίλα Μου)
  • ΑΚΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ