Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 27/7

Ο Robert De Niro επιστρέφει με μια νέα κωμωδία
27 Ιουλίου 2023 15:31
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 27/7

Σκέφτεστε να πάτε κινηματογράφο; Σε αυτό το άρθρο, κάθε Πέμπτη, θα βρίσκετε όλες τις νέες ταινίες που έρχονται στη χώρα μας, αλλά και αυτές που συνεχίζουν να παίζουν. Από σήμερα, 27 Ιουλίου έχει πρεμιέρα η νέα κωμωδία του Robert De Niro με την ονομασία About My Father.

Ας δούμε τις ταινίες, όμως, πιο αναλυτικά:

About My Father (Μπαμπάς να σου Πετύχει...)

Η ταινία επικεντρώνεται στον Σεμπάστιαν (Μανισκάλκο) που ενθαρρύνεται από την αρραβωνιαστικιά του (Λέσλι Μπιμπ) να φέρει τον μετανάστη, κομμωτή πατέρα του, Σάλβο (Ντε Νίρο), σε μια συνάντηση με την πολύ πλούσια και εξαιρετικά εκκεντρική οικογένειά της. Το Σαββατοκύριακο εξελίσσεται σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πολιτιστική σύγκρουση, αφήνοντας τον Σεμπάστιαν και τον Σάλβο να ανακαλύψουν ότι το σπουδαίο πράγμα στην οικογένεια είναι η ίδια η οικογένεια.

Όταν συναντάμε τον Σεμπάστιαν, είναι χαρούμενος με τη ζωή του με την κοπέλα του Έλι. Αν και προέρχονται από διαφορετικές οικογενειακές αξίες και τρόπους ζωής, το ζευγάρι ταιριάζει απόλυτα και ο Σεμπάστιαν είναι έτοιμος να της κάνει πρόταση γάμου. Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη: η Έλι έχει προσκαλέσει τον Σεμπάστιαν στο πολυτελές καλοκαιρινό κτήμα της οικογένειάς της στη Βιρτζίνια για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου. Τι θα κάνει ο Σεμπάστιαν με τον μπαμπά του Σάλβο, που υπολόγιζε στον γιο του να περάσει την 4η μαζί του; ‘Απλώς φέρτε τον μαζί’, λέει η Έλι…

Ο Σάλβο αρχικά είναι διστακτικός, σύντομα, όμως, επιμένει να πάει μαζί γιατί θέλει να δει από κοντά τη νέα ζωή του γιου του. Η κουλτούρα και οι συγκρούσεις των γενεών ξεκινούν αμέσως με την άφιξη στο κτήμα στη Βιρτζίνια. Οι Κόλινς έχουν να κάνουν με την εκδήλωση στοργής ο ένας για τον άλλον, ο Σάλβο δεν έχει καμία σχέση. Οι Κόλινς επενδύουν τη σημαντική τους περιουσία στο χρηματιστήριο, ενώ ο Σάλβο βάζει τα μετρητά του σε ένα βάζα θαμμένα στην αυλή του σπιτιού. Τα κατοικίδια για τους Κόλινς είναι μια οικογένεια εξωτικών παγωνιών. Για τον Σάλβο σημαίνουν άλλα…

Haunted Mansion (Στοιχειωμένο Αρχοντικό)

Μία γυναίκα προσλαμβάνει μια αταίριαστη ομάδα υποτιθέμενων ειδικών σε ζητήματα περί πνευμάτων, για να ξεφορτωθεί τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού της. Εμπνευσμένη από το κλασικό τρενάκι που βρίσκεται στο θεματικό πάρκο της Disneyland, η ταινία «Στοιχειωμένο Αρχοντικό» είναι μία κωμική περιπέτεια μυστηρίου με φόντο ένα στοιχειωμένο αρχοντικό στα περίχωρα της Νέας Ορλεάνης.

God is a Bullet (Ο Θεός είναι μια Σφαίρα)

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία παρουσιάζει την κάθοδο του ντετέκτιβ Μπομπ Χάιταουερ (Νικολάι Κόστερ – Βαλντάου), ύστερα από τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και την απαγωγή της κόρης του από μια Σατανιστική Αίρεση. Εξαγριωμένος από την ατελέσφορη αστυνομική έρευνα, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, διεισδύοντας στην αίρεση με τη βοήθεια της Κέιζ Χάρντιν (Μάικα Μονρό), της μόνης γυναίκας που ξέφυγε από αυτήν. Μαζί ξεκινούν ένα αιματηρό κυνήγι ενάντια στον αρχηγό της αίρεσης με στόχο τη σωτηρία της κόρης του και την εξιλέωση της Κέιζ.


Ταινίες που συνεχίζουν να παίζουν στην Ελλάδα:

  • Barbie
  • Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο)
  • Insidious: The Red Door (Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα)
  • No Hard Feelings (Μαθήματα Αποπλάνησης)
  • Indiana Jones and the Dial of Destiny (Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου)
  • Asteroid City
  • Elemental (Στο Στοιχείο τους)
  • Transformers: Rise of the Beasts (Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων)
  • Spider-Man: Across the Spider-Verse
  • The Little Mermaid (Η Μικρή Γοργόνα)
  • Super Mario Bros. Movie