Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 27/4

Beau is Afraid, The Return of the King και πολλά άλλα
27 Απριλίου 2023 10:43
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 27/4

Σκέφτεστε να πάτε κινηματογράφο; Σε αυτό το άρθρο, και κάθε Πέμπτη πρωί, θα βρίσκετε όλες τις νέες ταινίες που έρχονται στη χώρα μας. Σήμερα, 27 Απριλίου 2023, έχει πρεμιέρα ο Joaquin Phoenix με το νέο φιλμ του Ari Aster, ονόματι “Beau is Afraid”, ενώ θα μπορείτε να απολαύσετε για ακόμη μία φορά το The Lord of the Rings: The Return of the King με 4K ποιότητα και Dolby Atmos.

Ας δούμε τις ταινίες, όμως, πιο αναλυτικά:


Beau is Afraid (Ο Μπο Φοβάται)

Η ταινία “Ο Μπο Φοβάται” είναι η επερχόμενη σουρεαλιστική κωμωδία τρόμου σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του Άρι Άστερ. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ που υποδύεται, όπως αναφέρει και ο τίτλος, τον Μπο, έναν αγχωμένο άντρα που ξεκινάει μία περιπέτεια με σκοπό να φτάσει σε ένα σπίτι σουρεαλιστικής οδύσσειας μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του, ενώ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του στην περιπετειώδη διαδρομή του.

Παίζουν οι Joaquin Phoenix, Parker Posey, Richard Kind, Amy Ryan, Zoe Lister-Jones, Nathan Lane, Patti LuPone, Kylie Rogers, Denis Menochet, Armen Nahapetian, Hayley Squires.

The Lord of the Rings: The Return of the King (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά)

Στην τελευταία ταινία της τριλογίας, ακολουθούμε τη διαδρομή του Φρόντο, του δαχτυλιδοκουβαλητή, και του αχώριστου φίλου του Σαμ. Οι δυο τους περιπλανιώνται σε δύσβατα μονοπάτια υπο την καθοδήγηση του μοχθηρού Γκόλουμ, με σκοπό να φτάσουν στο Βουνό του Χαμού, όπου θα καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι.

Το Γκόλουμ αναδεικνύοντας και πάλι την κακιά φύση του, θα προδώσει τους δυο φίλους, οδηγώντας τους στη γιγαντιαία αράχνη Σέλομπ. Ο Φρόντο, που θα έρθει μια ανάσα απο τον θάνατο, βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ορκ, ενώ ο Σαμ, που τον νομίζει νεκρό, συνεχίζει μόνος του. Ενώ η Σκοτεινιά της Μόρντορ απλώνεται απειλητικά στη Μέση-Γη, ο Άραγκορν αποκαλύπτεται οτι είναι ο χαμένος Βασιλιάς της Γκόντορ και ταξιδεύει προς τη Μίνας Τίριθ, μαζί με όσους έχουν απομείνει απο τη Συντροφιά, προκειμένου να υπερασπιστεί την αρχαία αυτή πόλη, μέχρι θανάτου.

Με το κλείσιμο της τριλογίας, ορίζονται και οι τύχες όλων των φυλών της Μέσης-Γης του Τόλκιν, του συγγραφέα που ήταν ένας απο τους θεμελιωτές της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας.

Πρωταγωνιστούν οι Marton Csokas, Viggo Mortensen, Cate Blanchett, Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Bean, Orlando Bloom, Sean Astin, Sala Baker, Billy Boyd, Ian Holm, John Rhys-Davies, Liv Tyler, John Bach, Miranda Otto, Dominic Monaghan, Alistair Browning.

Little  Eggs (Κάτσε στ’ αβγά σου)

Ο χαριτωμένος κόκορας Τότο και η αγαπημένη του πουλάδα Ντι είναι οι περήφανοι γονείς δύο μικρών αβγών, της Λούσι και του Μαξ, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα να χρυσίζουν. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που κάποιοι συλλέκτες σπάνιων αυγών τα αρπάζουν και τα παίρνουν μαζί τους μέχρι το Κονγκό. Εκεί διοργανώνονται μυστικά γεύματα για εκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο, που πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για τα πιο εξωτικά πιάτα.

Ο Τότο και η Ντι, παρέα με τους φίλους τους, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να φτάσουν μέχρι την αφρικανική ήπειρο και να σώσουν τα παιδιά τους εγκαίρως, αποφεύγοντας κάθε λογής κινδύνους όπως πεινασμένους κροκόδειλους, τρεις ιπποπόταμους, ένα μάτσο τρελές μαϊμούδες και τον ίδιο τον Βασιλιά της Ζούγκλας.

Τις φωνές τους δανείζουν οι Γιώργος Σκουφής, Ειρήνη Ασπιώτη, Αλεξάνδρα Λέρτα, Φωτεινή Ντεμίρη, Μιχάλης Ψυχράμης, Κατερίνα Πέτσα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Μήλιος, Πάνος Αποστολόπουλος, Βασίλης Παπαστάθης, Σοφία Παναηλίδου, Χρήστος Θάνος, Θάνος Λέκκας, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ντίνος Σούτης.

To Catch a Killer (Στα Ίχνη του Δολοφόνου)

Η Eleanor είναι μια αστυνομική ερευνήτρια που παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος, όταν καλείται στην σκηνή ενός άγριου εγκλήματος- δουλειά ενός νέου και τρομακτικού μαζικού δολοφόνου. Η αστυνομία και το FBI θα εξαπολύσουν ένα απεγνωσμένο ανθρωποκυνηγητό σε όλη την χώρα που θα ανατρέπεται κάθε λεπτό εξαιτίας της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του αινιγματικού δολοφόνου. Αν και αρκετά άπειρη, η Eleanor, εμπλέκεται όλο και περισσότερο με την υπόθεση καθώς τόσο η ίδια όσο και  οι συνεργάτες της αντιλαμβάνονται ότι αυτή ίσως είναι η μόνη  που μπορεί να «μπει»  στο μυαλό αυτού του ατόμου και να το φέρει μπροστά στην δικαιοσύνη.

Σε αυτή την ταινία θα δείτε μεταξύ άλλων τους Shailene Woodley, Jovan Adepo, Ralph Ineson, Ben Mendelsohn.


Ταινίες που συνεχίζουν να παίζουν στην Ελλάδα:

  • Evil Dead Rise
  • Saint Omer (Σεντ Ομέρ)
  • Καραόκε
  • Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan (Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ'Αρτανιάν)
  • Guy Ritchie's The Covenant (Άρρηκτος Δεσμός)
  • Suzume
  • A Little White Lie (Συγγραφέας Κατά Λάθος)
  • The Magic Flute (Ο Μαγικός Αυλός)
  • Super Mario Bros. Movie
  • The Pope's Exorcist (Ο Εξορκιστής του Βατικανού)
  • Α Beautiful Disaster (Γλυκιά Καταστροφή)
  • Air (Air: Κυνηγώντας Ένα Θρύλο)
  • "Arte Povera" - The Documentary
  • Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village
  • Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών)
  • John Wick: Chapter 4
  • Scream VI
  • Mummies
  • Argonuts (Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα)