Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 23/2

Πολλές νέες ταινίες σήμερα
23 Φεβρουαρίου 2023 12:10
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 23/2

Σκέφτεστε να πάτε κινηματογράφο απόψε ή μέσα στο Σαββατοκύριακο; Σε αυτό το άρθρο, κάθε Πέμπτη, θα βρίσκετε όλες τις ταινίες που κάνουν παίζουν στη χώρα μας. Σήμερα 23 Φεβρουαρίου έχουμε αρκετές νέες ταινίες, όπως το The Banshees of Inisherin, το Jujutsu Kaisen 0: The Movie και πολλές άλλες.

Ας δούμε τις ταινίες, όμως, πιο αναλυτικά:


Jujutsu Kaisen 0: The Movie

Όταν ήταν ακόμη παιδιά, η Ρίκα Οτιμότο πέθανε σε ένα τροχαίο δυστύχημα μπροστά στα μάτια του πολύ κοντινού της φίλου, Γιούτα Οκκότσου. “Είναι μία υπόσχεση. Όταν μεγαλώσουμε, θα παντρευτούμε.” Η Ρίκα έγινε ένα καταραμένο πνεύμα, και ο Γιούτα λαχταρούσε το θάνατο του, αφού υπέφερε από την κατάρα της. Αλλά, ο σπουδαιότερος Τζουτζούτσου Μάγος, Σάτορου Γκόζο, τον καλωσόρισε στην σχολή Τζουτζούτσου. Εκεί ο Γιούτα γνώρισε τους συμμαθητές του, Μάκι Ζένιν, Τόγκε Ινουμάκι και Πάντα, και επιτέλους βρήκε τον δικό του σκοπό.

“Θέλω να βρω το θάρρος να πω, ότι είναι εντάξει, που είμαι ζωντανός!” “Καθώς βρίσκομαι στην σχολή Τζουτζούτσου, θα σπάσω την κατάρα της Ρίκα.” Εν τω μεταξύ, ο απαίσιος μάγος, Σούγκουρου Γκέτο, ο οποίος αποβλήθηκε από το σχολή Τζουτζούτσου για την σφαγή πολλών απλών ανθρώπων, εμφανίζεται απέναντι στο Γιούτα και τους άλλους. “Στις 24 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουμε την Νυχτερινή Παρέλαση των Εκατό Δαιμόνων” Ενώ ο Γκέτο υποστηρίζει τη δημιουργία ενός παραδείσου μόνο για Τζουτζούτσου μάγους, εξαπολύει χίλιες κατάρες στο Σιντζούκου και στο Κιότο για να εξοντώσει όλους τους μη-μάγους. Θα μπορέσει ο Γιούτα να σταματήσει τον Γκέτο στο τέλος; Και τι θα γίνει με το σπάσιμο της κατάρας της Ρίκας;

The Banshees of Inisherin (Τα Πνεύματα του Ινισέριν)

Η μακροχρόνια φιλία ανάμεσα στον Padraic (Colin Farrell) και τον Colm (Brendan Gleeson) διαλύεται ξαφνικά όταν ο Colm αποφασίζει και βάζει απρόσμενα τέλος. Ο έκπληκτος Padraic, με τη βοήθεια της αδελφής του Siobhan (Kerry Condon) και του νεαρού Dominic (Barry Keoghan), προσπαθεί να διορθώσει τη σχέση και αρνείται να συμφιλιωθεί με την ιδέα της απόρριψης. Όμως, αυτές οι επανειλημμένες απόπειρες εντείνουν την αρνητική στάση του φίλου του. Όταν ο απεγνωσμένος πια Colm δίνει τελεσίγραφο, η κατάσταση κλιμακώνεται με επεισοδιακό τρόπο.

Women Talking (Γυναικείες Κουβέντες)

Το 2010, οι γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας παλεύουν να συμβιβάσουν την πραγματικότητά τους με την πίστη τους. Παρόλο που πολλές διαφωνούν μεταξύ τους σε βασικά πράγματα, πρέπει να αποφασίσουν πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν μαζί, για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Missing

Από τους δημιουργούς της ταινίας Searching, η νέα ταινία Missing είναι μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου όπου κανείς αναρωτιέται πόσο καλά γνωρίζει ακόμη και τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Όταν η μητέρα της Τζουν (Storm Reed) εξαφανίζεται ενώ κάνει διακοπές με το νέο της αγόρι, η Τζουν την αναζητά παντού. Εγκλωβισμένη μίλια μακρυά στο Λος Άντζελες και με τις  προσπάθειές της να παρεμποδίζονται από τη διεθνή γραφειοκρατία, χρησιμοποιεί όλη την τελευταία τεχνολογία που έχει στα χέρια της για να καταφέρει να τη βρει πριν είναι πολύ αργά.

Καθώς σκάβει βαθύτερα, τα ψηφιακά στοιχεία δημιουργούν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Όταν η Τζουν ξετυλίγει του κουβάρι των μυστικών που κουβαλούσε η μαμά της, ανακαλύπτει ότι ποτέ δεν την ήξερε πραγματικά.

Argonuts (Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα)

Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό, το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμένο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας.


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

  • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία)
  • Bed Rest (Ξεκουράσου)
  • Tár
  • Magic Mike's Last Dance (Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός)
  • Knock at the Cabin (Χτύπος στην Καλύβα)
  • Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu (Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα)
  • Belle (Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα)
  • Godland (Η Χώρα του Θεού)
  • Babylon (Βαβυλώνα)
  • Avatar: The Way of Water
  • The Whale (Η Φάλαινα)