Gaming Κυκλοφορίες - Απρίλιος 2022

Η βιομηχανία ρίχνει ρυθμούς
03 Απριλίου 2022 11:58
Gaming Κυκλοφορίες - Απρίλιος 2022

Μετά τον φορτωμένο Φεβρουάριο, με παιχνίδια όπως τα Elden Ring, Horizon Forbidden West και Dying Light 2 που σίγουρα απασχολούν ακόμη πολλούς παίκτες, ο Μάρτιος ήρθε να συνεχίσει το σερί με κυκλοφορίες όπως τα Gran Turismo 7 και Kirby and the Forgotten Land. Τώρα, η gaming βιομηχανία φαίνεται πως πατάει ελαφρώς το φρένο, με τον Απρίλιο να είναι κάπως πιο άδειος, ειδικότερα όσον αφορά τις blockbuster κυκλοφορίες. Ας δούμε, ωστόσο, αναλυτικά, μερικά από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν αυτόν το μήνα.

Στις 5 Απριλίου καταφθάνει μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες της περιόδου, το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις, το νέο κεφάλαιο της σειράς είναι επιτέλους έτοιμο για το ντεμπούτο του στα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC και Switch.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πρόκειται για την απόλυτη Star Wars εμπειρία, αφού το παιχνίδι θα προσαρμόσει και τις εννέα ταινίες του Skywalker saga του πασίγνωστου franchise. Σε αντίθεση με τα περισσότερα LEGO παιχνίδια, στα οποία οι παίκτες προχωράνε γραμμικά στην ιστορία, εδώ θα μπορούν να επιλέξουν να ξεκινήσουν από οποιαδήποτε από τις τρεις τριλογίες του Skywalker saga επιθυμούν και να τις ολοκληρώσουν με όποια σειρά επιθυμούν. Κάθε επεισόδιο θα έχει πέντε story missions, πράγμα που σημαίνει πως συνολικά θα υπάρχουν 45 επίπεδα. Πέρα από τη δομή, αλλαγές έχουν γίνει και στο Combat που έχει ανανεωθεί ριζικά, με τις μάχες με lightsaber να έχουν περισσότερο βάθος από ποτέ, νέες Force κινήσεις και χαρακτήρες που παίζουν με Blaster όπλα, σαν third-person shooter. Μάλιστα, το παιχνίδι θα διαθέτει 300 διαφορετικούς χαρακτήρες από το σύμπαν!

Συνεχίζοντας, προς το τέλους του μήνα αναμένουμε και την επιστροφή του Wii Sports ή καλύτερα τον διάδοχό του. Ο λόγος γίνεται για το Nintendo Switch Sports που όπως υποδηλώνει και το όνομά του είναι η νέα έκδοση του αθλητικού τίτλου της Nintendo.

Σε αυτό το παιχνίδι θα μπορείτε να απολαύσετε έξι διαφορετικά αθλήματα μόνοι σας, με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας, μέσω τοπικού co-op ή φυσικά μέσα από το internet. Τα αθλήματα που θα είναι αρχικά διαθέσιμα είναι το Ποδόσφαιρο, το Μπόουλινγκ, το Τένις, το Βόλεϊ, το Μπάντμιντον και το Chambara. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία έχει υποσχεθεί ότι αργότερα πρόκειται να προσθέσει με ένα σωρό από updates νέα αθλήματα -όπως το γκολφ που θα έρθει το φθινόπωρο-, ενώ πρόκειται να διαθέσει και ένα νέο αξεσουάρ για να παίζετε ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος προφανώς εκμεταλλεύεται πλήρως τα joy-cons χειριστήρια για motion controls, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να φτιάξουν το δικό τους χαρακτήρα για να τους αντιπροσωπεύει εντός του παιχνιδιού.

Στις 27 Απριλίου καταφθάνει επίσης και το The Stanley Parable: Ultra Deluxe, έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το The Stanley Parable είναι ένα πολυβραβευμένο παιχνίδι από τους σχεδιαστές Davey Wreden και William Pugh, το οποίο μιλά για την ψευδαίσθηση της επιλογής στα βιντεοπαιχνίδια, για τη σχέση του δημιουργού με τον παίκτη, αλλά και για τη μοίρα γενικότερα.

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει ως mod του Half-Life, αλλά το 2013 δημιουργήθηκε εκ νέου χρησιμοποιώντας την Source Engine, με νέα στοιχεία ιστορίας και βελτιωμένα γραφικά.

Το 2018 ανακοινώθηκε το Stanley Parable Ultra Deluxe Edition που είναι ένα ακόμη remake, αφού ο τίτλος φτιάχνεται εκ νέου στη Unity μηχανή γραφικών αυτή τη φορά. Η νέα έκδοση περιγράφεται ως ένα σημαντικά εμπλουτισμένο re-imagining του remake από το 2013 και θα φέρει νέα endings, περισσότερες επιλογές και φυσικά νέους διαλόγους, με τον Kevan Brighting να επιστρέφει για το ρόλο του αφηγητή.

Τέλος, όσον αφορά τους αθλητικούς/racing τίτλους, ο Απρίλιος θα φέρει το MotoGP 22 για τους λάτρεις των μοτοσυκλετών, καθώς και το MLB The Show 22 του PlayStation που ως μπέιζμπολ παιχνίδι είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις ΗΠΑ.

Άξιο αναφοράς είναι και το HD remaster του θρυλικού JRPG CHRONO CROSS μέσα από την The Radical Dreamers Edition.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες αφίξεις του Απριλίου. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ακόμη ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Απριλίου

Willy Morgan and the Curse of Bone Town (PS4, Xbox One)
Super Cyborg (Xbox One)
Flat Kingdom Paper's Cut Edition (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch)

5 Απριλίου

Legal Dungeon (PS4, Xbox One)
MLB The Show 22 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch)
LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC)
Replica (PS4, Xbox One)

6 Απριλίου

Outbreak: Contagious Memories (Xbox One, Xbox Series X|S, PC)

7 Απριλίου

The House of the Dead: Remake (Switch)
Chinatown Detective Agency (Xbox One, Switch, PC)
Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition (Xbox One, Switch, PS4, PC)
Godfall (Xbox One, Xbox Series X|S)
The Last Friend (Switch)
Whiskey & Zombies (Xbox One)
Happy's Humble Burger Farm (Switch)
Eschatos (PS4)

12 Απριλίου

13 Sentinels: Aegis Rim (Switch)
Cathedral (PS4)

14 Απριλίου

Road 96 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Run: The World In-Between (Switch, PC)
Tormented Souls (Switch)
Crimesight (PC)

19 Απριλίου

The Iron Oath (PC)
Winter Ember (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)

20 Απριλίου

Star Wars: The Force Unleashed (Switch)
Postal 4: No Regerts (PC)
Glover (PC)

21 Απριλίου

MotoGP 22 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC)
Anuchard (Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC)
Samurai Bringer (PS4, Switch, PC)
Lumote (PS4, Xbox One, Switch)
Chernobylite (PS5, Xbox Series X|S)
Revita (Switch, PC)

22 Απριλίου

Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars (Switch)
Ganryu 2: Hakuma Kojiro (PS4, Xbox One, Switch, PC)

26 Απριλίου

The Serpent Rogue (PS5, Xbox Series X|S, PC)
Zombie Army 4: Dead War (Switch)
King Arthur: Knight's Tale (PC)

27 Απριλίου

The Stanley Parable: Ultra Deluxe (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC)
Vampire: The Masquerade – Bloodhunt (PS5)

28 Απριλίου

Kaiju Wars (PC)
Abyss Memory: Fallen Angel and the Path of Magic (Switch, PC)
Transiruby (Switch)
Tasomachi: Behind the Twilight (PS4, Switch)

29 Απριλίου

Nintendo Switch Sports (Switch)


Ποιο είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!