Gaming Κυκλοφορίες - Ιανουάριος 2024

Η νέα χρονιά ξεκινά χλιαρά
03 Ιανουαρίου 2024 15:30
Gaming Κυκλοφορίες - Ιανουάριος 2024

Μετά το καταιγιστικό 2023, το οποίο έχει αφήσει τους περισσότερους παίκτες με γεμάτα backlogs, το 2024 ξεκινά με κάπως μειωμένους ρυθμούς. Ο φετινός Ιανουάριος έχει ασυνήθιστα λίγα νέα παιχνίδια, ειδικά στις πρώτες ημέρες του, χωρίς ωστόσο να λείπουν και πάλι οι υψηλού προφίλ κυκλοφορίες. Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά το πρόγραμμα.

Το μεγαλύτερο παιχνίδι του μήνα είναι χωρίς αμφιβολία το Tekken 8. Η ιστορική σειρά που έχει αγαπηθεί όσο λίγες από το fighting community αναμένεται να αποκτήσει το πρώτο της νέο κεφάλαιο μετά από σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία.

Το Tekken 8 αναμένεται στις 26 Ιανουαρίου αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς PS5 και Xbox Series X|S, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με την Bandai Namco να κάνει χρήση της υπερσύγχρονης μηχανής γραφικών Unreal Engine 5. Στο τιμόνι βρίσκεται και πάλι ο εξαιρετικά έμπειρος Katsuhiro Harada, ο οποίος μαζί με την ομάδα του έχουν δομήσει ένα σύστημα μάχης που εστιάζει στην επιθετικότητα, εισάγοντας και νέους gameplay μηχανισμούς, όπως το ‘Heat’ σύστημα.

Το παιχνίδι θα έχει 32 playable χαρακτήρους από τους όποιους δε λείπουν λατρεμένα ονόμα της κοινότητας, όπως ο Devil Jin, ο Paul Phoenix, ο Yoshimitsu, κ.α. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την έντονη δράση του Tekken 8 μέσα από τον player που ακολουθεί:

Συνεχίζοντας, στις 18 Ιανουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το Prince of Persia: The Lost Crown, το πρώτο νέο παιχνίδι της ιστορικής σειράς μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια, για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC και Nintendo Switch.

Πρόκειται για μια εμπειρία που σε αντίθεση με τους προηγούμενους 3D τίτλους, θα είναι 2.5D side-scrolling action-adventure, με metroidvania δομή. Μιας και ο τίτλος είναι αρκετά διαφορετικός, η ομάδα ανάπτυξης Ubisoft Montpellier, η οποία στο παρελθόν είχε επιμεληθεί το εξαιρετικό Rayman Legends κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα αναλυτικό βίντεο που εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Το εν λόγω gameplay overview βίντεο έρχεται να προετοιμάσει το έδαφος για την κυκλοφορία του τίτλου, εξηγώντας τι συμβαίνει με την εξερεύνηση και το platforming, τις πτυχές του συστήματος μάχης, πως θα λειτουργεί το progression, τις δυνάμεις του χρόνου που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι παίκτες, τη δομή των side quests, κ.α.

Δείτε το μέσα από τον player που ακολουθεί για περισσότερα:

Μια ημέρα αργότερα, στις 19 Ιανουαρίου του 2024, καταφθάνει αποκλειστικά για το PS5 το The Last of Us Part II Remastered. Η Naughty Dog χαρακτηρίζει τη νέα αυτή έκδοση ως την «απόλυτη» για να βιώσει κάποιος τα συναισθηματικά ταξίδια των Ellie και Abby.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το The Last of Us Part II Remastered θα έχει βελτιωμένα γραφικά, όπως 4K ανάλυση στο Fidelity Mode, 1440p upscaled σε 4K στο Performance Mode, καθώς και ένα mode με ξεκλείδωτο framerate για τις τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την VRR τεχνολογία. Συνεχίζοντας, η ανάλυση των textures θα είναι βελτιωμένη, οι αποστάσεις των LODs μεγαλύτερες, ενώ οι σκιές θα είναι πιο ρεαλιστικές και τα animations πιο ομαλά με υψηλότερο sampling rate.

Αναμενόμενα, ως native κυκλοφορία του PS5, το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται όλες τις τεχνολογίες του, προσφέροντας αστραπιαία loading times, καθώς και υποστήριξη για την απτική ανάδραση και τα adaptive triggers του DualSense χειριστηρίου.

Πέρα από τις τεχνικές αναβαθμίσεις, η Remastered έκδοση θα περιλαμβάνει και αρκετό νέο περιεχόμενο. Η μεγαλύτερη προσθήκη είναι το No Return, ένα νέο roguelike survival mode που θα αφήνει τους παίκτες να απολαύσουν το σύστημα μάχης με διάφορους χαρακτήρες του franchise να είναι playable. Κάθε run θα είναι διαφορετικό, περιλαμβάνοντας τόσο stealth όσο και combat αναμετρήσεις.

Επιπροσθέτως, η Remastered έκδοση θα φέρει και το Guitar Free Play mode, το οποίο θα πάει το λατρεμένο mini-game του παιχνιδιού σε άλλου επίπεδο. Συγκεκριμένα, το εν λόγω mode θα επιτρέπει στους παίκτες να χτυπάνε τις χορδές σε μια σειρά από μουσικά όργανα που θα μπορούν να ξεκλειδωθούν και να χρησιμοποιήσουν FX πετάλια για να διαμορφώσουν τον ήχο. Θα υπάρχουν διαφορετικοί playable χαρακτήρες και διάφορες τοποθεσίες μέσα από το παιχνίδι για να προσαρμόσετε τη διάθεση και την αίσθηση του σετ σας.

Τέλος, το The Last of Us Part II Remastered θα περιλαμβάνει και μερικά μη-ολοκληρωμένα επίπεδα που κόπηκαν από το παιχνίδι, για να εξερευνήσουν οι παίκτες, καθώς σχολιασμό από την ομάδα ανάπτυξης για κάθε cutscene, που θα μπορούν να ακούσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Τέλος, μια ακόμη πολύ μεγάλη κυκλοφορία του μήνα είναι το νεότερο κεφάλαιο της σειράς Yakuza, το Like a Dragon: Infinite Wealth. Ο τίτλος της SEGA θα καταφθάσει στις 26 Ιανουαρίου για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC συνεχίζοντας την ιστορία τόσο του Ichiban Kasuga, πρωταγωνιστή του Yakuza: Like a Dragon, όσο και του Kazuma Kiryu, του αρχικού πρωταγωνιστή του franchise.

Με το Infinite Wealth για πρώτη φορά οι παίκτες θα ταξιδέψουν εκτός Ιαπωνίας, στη Χαβάη, χωρίς βέβαια να λείπουν και μερικές οικίες τοποθεσίες από την Ιαπωνία. Το παιχνίδι είναι το ένατο βασικό κεφάλαιο της σειράς και άμεσο sequel του Yakuza: Like a Dragon του 2020 και του spin-off τίτλου Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name που έφτασε μέσα στο 2023.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες αφίξεις του Ιανουαρίου. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια πιο αναλυτική λίστα με τις κυκλοφορίες του μήνα.

4 Ιανουαρίου

Micro Machines: Mini Challenge Mayhem (Meta Quest 2, Meta Quest 3, PC, PS5 & PSVR 2)

8 Ιανουαρίου

Supernormal (PC)
Archaelund (PC - Early Access)

10 Ιανουαρίου

Buriedbornes2 (PC)

11 Ιανουαρίου

Top Racer Collection (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Laika: Aged Through Blood (Switch)
Momodora: Moonlit Farewell (PC)
War Hospital (PC, PS5 & Xbox Series X)
Radiance (PC)

12 Ιανουαρίου

Deleted (PC)
Crystal Story: Dawn of Dusk (PC)

15 Ιανουαρίου

Sovereign Syndicate (PC)

16 Ιανουαρίου

Toy Trains (Meta Quest, PC & PSVR 2)

17 Ιανουαρίου

Bahnsen Knights (PlayStation 4 & PS5)
All Quiet in the Trenches (PC - Early Access)

18 Ιανουαρίου

Prince of Persia: The Lost Crown (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
New Cycle (PC)
Yuuna and the Haunted Hot Springs: The Thrilling Steamy Maze Kiwami (Android, iOS, PC, PS5 & Switch)
Rising Lords (PC, Switch & Xbox Series X)
DreadOut 2 (Switch)
Bulletstorm VR (Oculus Quest, PC, PS5 & PSVR 2)
Turnip Boy Robs a Bank (PC, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Choo-Choo Charles (Switch)

19 Ιανουαρίου 

The Cub (PC, PS4, PS5 & Switch)
Arclands (PC)
Another Code: Recollection (Switch)
The Last of Us Part II Remastered (PlayStation 5)

22 Ιανουαρίου

The Universim (PC)

23 Ιανουαρίου

Graven (PC)
Neptunia: Sisters VS Sisters (Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Stargate: Timekeepers (PC)

24 Ιανουαρίου

Roots of Yggdrasil (PC - Early Access)
Enshrouded (PC - Early Access)

25 Ιανουαρίου

Touhou Luna Nights (PlayStation 4 & PS5)
Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Under Night In-Birth II Sys:Celes (PC, PS4, PS5 & Switch)
Unforetold: Witchstone (PC)
Go Mecha Ball (PC, Xbox One & Xbox Series X)
White Sands (PC - Early Access)

26 Ιανουαρίου

Like a Dragon: Infinite Wealth (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Tekken 8 (PC, PS5 & Xbox Series X)

29 Ιανουαρίου

Never Mourn (PC)

30 Ιανουαρίου

Rugby 24 (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
The Lost Legends of Redwall: The Scout Anthology (PC, PS5 & Xbox Series X)
One Punch Man: World (Android, iOS & PC)
The Quinfall (PC)
Dark Light (PlayStation 4 & PS5)

31 Ιανουαρίου

Eastward: Octopia (Mac, PC & Switch)
Speed Crew (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)