Gaming Κυκλοφορίες - Φεβρουάριος 2022

Ο πρώτος "βομβαρδισμός" του 2022!
02 Φεβρουαρίου 2022 10:45
Gaming Κυκλοφορίες - Φεβρουάριος 2022

Ο Φεβρουάριος μάλλον μοιάζει με μήνας του 2021, αφού οι μεγαλύτερες κυκλοφορίες του είναι παιχνίδια που περιμέναμε αρχικά πέρυσι και τελικά καθυστέρησαν. Φυσικά, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως έχει ξεκινήσει ένας φανταστικός μήνας για τους gamers που θυμίζει σχεδόν εορταστική περίοδο. Ας δούμε, λοιπόν, τις κυκλοφορίες του!

Ίσως το πιο αναμενόμενο παιχνίδι αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία συνολικά, είναι το Elden Ring αναμένεται για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC στις 25 Φεβρουαρίου. Να σας υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για τη νέα επική περιπέτεια που ετοιμάζουν οι δημιουργοί των Dark Souls, Bloodborne και Sekiro. Συγκεκριμένα, ο αινιγματικός τίτλος της FromSoftware έρχεται με επικεφαλής τον ιδιοφυή Hidetaka Miyazaki, ο οποίος όμως έχει ενώσει τις δημιουργικές του δυνάμεις με τον συγγραφέα George R. R. Martin, γνωστό για τα βιβλία που βασίστηκε η σειρά Game of Thrones.

Μάλιστα, το Elden Ring υπόσχεται κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε παιχνίδι της FromSoftware. Ο κόσμος του απαρτίζεται από γιγαντιαία περιβάλλοντα που κόβουν την ανάσα και ενώνονται αβίαστα με Dungeons, ενώ θα μπορούμε να ταξιδέψουμε και να περιηγηθούμε σε αυτόν με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας άλογο, μόνοι ή και με άλλους παίκτες online. Το παιχνίδι θα έχει δυναμικό σύστημα καιρού και δυναμικό κύκλο ημέρας-νύχτας. Συγχρόνως, θα υπάρχει τεράστια ποικιλία όπλων, μαγειών και stealth επιλογών, για μοναδική προσέγγιση κάθε μάχης.

Συνεχίζοντας, το Horizon Forbidden West είναι το νέο άκρως αναμενόμενο αποκλειστικό του PlayStation οικοσυστήματος, το οποίο καταφθάνει για το PlayStation 4 και το PlayStation 5 στις 18 Φεβρουαρίου του 2022.

Η περιπέτεια της αξιολάτρευτης Aloy συνεχίζεται, λοιπόν, στην ‘Απαγορευμένη Δύση’, οπού ταξιδεύει για να σώσει τον κόσμο από μια επικείμενη καταστροφή. Το νέο αυτό κεφάλαιο αναμένεται να είναι αρκετά συναισθηματικά φορτισμένο, αφού η Aloy θα έρθει αντιμέτωπη με πολλές νέες απειλές, όπως νέους πανίσχυρους ρομποτικούς εχθρούς, την Regalla και τους επαναστάτες της, καθώς και τον Sylens με τις μηχανορραφίες του. Βέβαια, στο ταξίδι αυτό, δε θα είναι μόνη, αφού στο πλευρό της θα βρεθούν παλιοί και νέοι φίλοι, όπως οι Varl και Erend που γνωρίζουμε ήδη.

Όσον αφορά το gameplay, μπορείτε να περιμένετε τη γνώριμη συνταγή της σειράς, αλλά και νέα στοιχεία, όπως ένα φουτουριστικό paraglider (Shield Wing), το οποίο θυμίζει το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, καθώς και έναν γάντζο για να σκαρφαλώνει η Aloy άμεσα σε κάποιο υψηλότερο σημείο.

Περνώντας τώρα στο Dying Light 2, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, αυτό αναμένεται πλέον για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S και PC στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο τίτλος των πολωνών αναμένεται να προσφέρει διάφορα από τα στοιχεία που αγάπησαν ήδη οι παίκτες, όπως δομή ανοιχτού κόσμου, έντονο gameplay, αμέτρητους ζόμπι εχθρούς, κύκλο ημέρας-νύχτας που αλλάζει ουσιαστικά τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που παρουσιάζονται, φαντασμαγορικό παρκούρ, καθώς και δύσκολες αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ροή της ιστορίας. Μάλιστα, το παιχνίδι αναμένεται να είναι και γιγαντιαίας κλίμακας, με 500 ώρες διαθέσιμου περιεχομένου και 40,000 γραμμές διαλόγου.

Άλλη μια τεράστια κυκλοφορία του μήνα για τους PC gamers είναι το Total War: WARHAMMER III, το οποίο θα συνεχίσει τη strategy σειρά στις 17 Φεβρουαρίου.

Στο τιμόνι της ανάπτυξης βρίσκεται φυσικά η Creative Assembly που συνεργάζεται για τρίτη φορά με την Games Workshop του Warhammer. Το νέο κεφάλαιο της σειράς θα βυθίσει τους παίκτες σε μια κατακλυσμική σύγκρουση μεταξύ των καταστροφικών δυνάμεων των δαιμόνων και των φρουρών του θνητού κόσμου. Η ομάδα υπόσχεται πως κάθε σας απόφαση θα έχει αντίκτυπο και προσκαλεί τους λάτρεις των παιχνιδιών στρατηγικής να βιώσουν άνευ προηγουμένου κλίμακα στην επική κορύφωση της τριλογίας.

Όσον αφορά τα shooters, οι fans του Destiny 2 ανυπομονούν για το The Witch Queen, το οποίο μάλλον δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ενώ εντός του μήνα κυκλοφορεί και το campaign του CrossfireX, το οποίο επιμελήθηκε η Remedy του Control.

Παράλληλα, οι λάτρεις του racing genre έχουν να προσμένουν το GRID Legends, το πρώτο παιχνίδι της Codemasters κάτω από την ομπρέλα της EA, το οποίο καταφθάνει στις 25 Φεβρουαρίου του 2022 για τα PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S και PC.

Μέσα από το Legends οι παίκτες θα περάσουν από διάφορες νέες τοποθεσίες, όπως η Μόσχα και το Λονδίνο, έχοντας στη διάθεσή τους πάνω από 100 οχήματα για να επιλέξουν, σε ένα πλούσιο Career mode, το οποίο θα διαθέτει συνολικά 250 events. Ειδική αναφορά αξίζει, ωστόσο, στο ‘Driven to Glory’. Πρόκειται για το νέο story mode το παιχνιδιού, στο οποίο διάφοροι ηθοποιοί, όπως o Ncuti Gatwa (από το Sex Education του Netflix) θα πρωταγωνιστούν σε μια κλασσική ‘underdog’ ιστορία. Το παιχνίδι φιλοδοξεί να συνδυάσει live-action cutscenes με το racing gameplay του.

Όσον αφορά τα indies, το SIFU σίγουρα έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα για την μοναδική kung-fu δράση που προσφέρει και τις ιδέες του με το σύστημα aging του παίκτη.

Παράλληλα, μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να φτάσει στη Δύση και το τεράστιο MMO, Lost Ark, καθώς και το King of Fighters XV που σίγουρα θα απασχολήσει την fighting κοινότητα.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες αφίξεις του Φεβρουαρίου. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ακόμη ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Φεβρουαρίου

Storyteller (PC, Switch)
Life is Strange Remastered Collection (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Dyna Bomb (Xbox One)

2 Φεβρουαρίου

The Sealed Ampoule (PS4, Xbox One, Switch)
The Waylanders (PC)
Webbed (Xbox One)

3 Φεβρουαρίου

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (Switch)

4 Φεβρουαρίου

Ambition Record (Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Dying Light 2: Stay Human (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Maglam Lord (PS4, Switch)
Croc's World Construction Kit 2 (Xbox One, PC)

8 Φεβρουαρίου

OlliOlli World (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC)
Sifu (PS4, PS5, PC)
Zorya: The Celestial Sisters (Switch, PC)

9 Φεβρουαρίου

Unbound: Worlds Apart (PS4, PS5)
Backbone (Switch)

10 Φεβρουαρίου

KungFu Kickball (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC)
Breakout: Recharged (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC)
EGGLIA: Rebirth (Switch)
CrossfireX (Xbox One, Xbox Series X|S)
Edge of Eternity (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Rise of the Third Power (PS4, Xbox One, Switch, PC)
PowerSlave: Exhumed (Switch)

11 Φεβρουαρίου

Lost Ark (PC)
Unbound: Worlds Apart (Xbox One, Xbox Series X|S)
From Heaven to Earth (PC)
Death end re;Quest 2 (Switch)

14 Φεβρουαρίου

Infernax (PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC)

15 Φεβρουαρίου

Dynasty Warriors 9 Empires (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch)

17 Φεβρουαρίου

The King of Fighters XV (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
From Heaven to Earth (Switch)
Total War: Warhammer 3 (PC)
Assassin's Creed: The Ezio Collection (Switch)

18 Φεβρουαρίου

Horizon Forbidden West (PS4, PS5)

22 Φεβρουαρίου

Sol Cresta (PS4, Switch, PC)
Destiny 2: The Witch Queen (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Blue Prince (PC)
Monster Crown (Xbox One)

23 Φεβρουαρίου

Edge of Eternity (Switch)

24 Φεβρουαρίου

Monark (PS4, PS5, Switch, PC)
Martha Is Dead (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Assetto Corsa Competizione (PS5, Xbox Series X|S)
Variable Barricade (Switch)

25 Φεβρουαρίου

GRID Legends (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Elden Ring (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream (PS4, Switch, PC)


Ποιο είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!