Gaming Κυκλοφορίες - Απρίλιος 2020

Ιαπωνική επιδρομή με remakes!
01 Απριλίου 2020 21:15
Gaming Κυκλοφορίες - Απρίλιος 2020

Εκατομμύρια gamers και όχι μόνο σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη είναι κλεισμένοι αυτή τη στιγμή στα σπίτια τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19. Όσοι, λοιπόν, ψάχνουν κάποιο νέο παιχνίδι για να παίξουν στην καραντίνα δεν θα μείνουν απογοητευμένοι από τον Απρίλιο, ο οποίος φέρνει δύο τεράστια remakes και πολλές ακόμη αξιοσημείωτες κυκλοφορίες. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα το πρόγραμμα!

Η μεγαλύτερη κυκλοφορία του μήνα είναι πιθανότατα για τους περισσότερους το Final Fantasy VII Remake. Το θρυλικό JRPG του Yoshinori Kitase επιστρέφει στην τωρινή γενιά κονσολών δημιουργημένο από την αρχή υπό την αιγίδα του ίδιου και των Tetsuya Nomura και Motomu Toriyama, με τις νότες του Nobuo Uematsu. Ήδη αυτή η εντυπωσιακή λίστα από ονόματα λέει πολλά για το project, το οποίο είναι ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα για τη Square Enix που χρειάστηκε να σπάσει σε δύο κομμάτια. Το πρώτο μέρος θα καταφθάσει αποκλειστικά στο PS4 για έναν χρόνο στις 10 Απριλίου και αναμένεται να μας πει ξανά την ιστορία του Cloud, με σύγχρονο real-time gameplay, καλογυαλισμένα γραφικά και ατέλειωτες ακόμη βελτιώσεις.

Ομοίως, μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του μήνα είναι σίγουρα το Resident Evil 3. Πρόκειται για ένα remake του αρχικού παιχνιδιού που είχε κυκλοφορήσει το 1999, το οποίο δε μένει στον αναβαθμισμένο τεχνικό τομέα, αλλά φαντάζεται εκ νέου τον survival horror τίτλο με τα σημερινά δεδομένα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review των Unboxholics για τον τίτλο πατώντας εδώ. Το Resident Evil 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για τα PS4, Xbox One και PC.

Προχωρώντας, το Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered έκανε το ντεμπούτο του χτες, 31 Μαρτίου, φέρνοντας το λατρεμένο παιχνίδι στην κονσόλα της Sony με αναβαθμισμένο τεχνικό τομέα, αλλά χωρίς multiplayer. Ο λόγος που περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα είναι οι εκδόσεις των PC και Xbox One που θα έρθουν ακριβώς ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 30 Απριλίου. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις. Αν θέλετε να επισκεφτείτε ξανά το θρυλικό του campaign ή να το βιώσετε για πρώτη φορά, αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Μέσα στο μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου θα καταφθάσει το Predator: Hunting Grounds, μια ακόμη ασύμμετρη multiplayer εμπειρία από τους δημιουργούς του Friday The 13th. Το παιχνίδι βασίζεται στη θρυλική ομότιτλη ταινία και βάζει μια ομάδα τεσσάρων παικτών έναντι ενός Predator, τον οποίο χειρίζεται ένας πέμπτος παίκτης. Για την ιστορία το παιχνίδι αναπτύσσεται κάτω από την ομπρέλα της Sony Interactive Entertainment και θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PS4 και PC.

Συνεχίζοντας, οι φανατικοί της σειράς Gears of War έχουν μόλις έξι μήνες μετά το Gears 5 ένα ακόμη παιχνίδι για να τους κρατά απασχολημένους. Ο λόγος γίνεται για το Gears Tactics, το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχικά μόνο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 28 Απριλίου και μελλοντικά θα έρθει και στις κονσόλες της Microsoft. Πρόκειται για το πρώτο βήμα της σειράς σε ένα νέο genre, το strategy. Αναλυτικότερα έχουμε να κάνουμε με έναν γρήγορο turn-based strategy τίτλο που έχει έντονο άρωμα XCOM και αναμένεται να καλύψει πολλά σημαντικά γεγονότα από το lore του Gears.

Τέλος, μερικές ακόμη άξιες αναφοράς κυκλοφορίες είναι το νέο MotoGP 20 για τους λάτρεις της ταχύτητας, το νέο expansion του Fallout 76 που θα φέρει επιτέλους τους NPCs στο παιχνίδι, καθώς και το 3D remake του ιστορικού Trials of Mana.


Παρακάτω, θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Απριλίου
Totally Reliable Delivery Service (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Snakeybus (PS4)
Lost Artifacts: Golden Island (Xbox One)
Random Heroes: Gold Edition (Xbox One)

2 Απριλίου
MazM: Jekyll and Hyde (PC, Switch)
My Friend Pedro (PS4)
Curious Expedition (Switch)
Snakeybus (Switch)

3 Απριλίου
HyperParasite (PS4, Switch, Xbox One)
Curious Expedition (Xbox One)
Prison Princess (PC)
Resident Evil 3 (PC, PS4, Xbox One)
Snakeybus (Xbox One)
Pode (PC)
Horror of the Deep (Xbox One)

7 Απριλίου
Below (PS4)
Disaster Report 4: Summer Memories (PC, PS4, Switch)

8 Απριλίου
Convoy: A Tactical Roguelike (Xbox One)

9 Απριλίου
Beholder 2 (Xbox One)

10 Απριλίου
Final Fantasy VII Remake (PS4)
Braveland Trilogy (Xbox One)
Obduction (Xbox One)
BQM - BlockQuest Maker (Xbox One)
Retro Tanks (Xbox One)

11 Απριλίου
Space Engineers (Xbox One)

14 Απριλίου
Fallout 76: Wastelanders (PC, PS4, Xbox One)

16 Απριλίου
Hellpoint (Linux, Mac, PC, PS4, Switch, Xbox One)
Billion Road (PC, Switch)
Save Your Nuts (Switch, Xbox One)
Kawaii Deathu Desu (Switch)

21 Απριλίου
Help Will Come Tomorrow (PC, PS4, Switch)

22 Απριλίου
ITTA (PC, Switch)
Help Will Come Tomorrow (Xbox One)
Brutal Rage (Xbox One)

23 Απριλίου
MotoGP 20 (PC, PS4, Stadia, Switch, Xbox One)
Filament (PC)
Azure Striker Gunvolt: Striker Pack (PS4)
Little Busters! Converted Edition (Switch)
Cloudpunk (PC)

24 Απριλίου
Trials of Mana (PC, PS4, Switch)
PO (PC, PS4)
Deliver Us the Moon (PS4, Xbox One)

28 Απριλίου
Sakura Wars (PS4)
SnowRunner (PC, PS4, Xbox One)
Moving Out (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Daymare: 1998 (PS4, Xbox One)
Gears Tactics (PC)

29 Απριλίου
Dread Nautical (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Shred! 2 - Ft Sam Pilgrim (Xbox One)

30 Απριλίου
Levelhead (PC, Switch, Xbox One)
Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered (PC, Xbox One)


Ποιό είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!