Gaming Κυκλοφορίες - Μάρτιος 2023

Ένα σχετικά ήσυχος Μάρτιος
01 Μαρτίου 2023 21:08
Gaming Κυκλοφορίες - Μάρτιος 2023

Ο Μάρτιος του 2023 μοιάζει κάπως πιο νωχελικός για τη gaming βιομηχανία σε σχέση με άλλες χρονιές που βλέπαμε μερικές από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς μέσα στον πρώτο μήνα της άνοιξης, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν φιλοξενεί αξιοσημείωτες κυκλοφορίες. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά το πρόγραμμα!

Το Resident Evil 4 είναι ίσως η μεγαλύτερη κυκλοφορία του μήνα. Πρόκειται για ένα remake της θρυλικής περιπέτειας του Leon S. Kennedy, η οποία επιστρέψει άκρως αναβαθμισμένη, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκληρωτικό re-imagining στο στυλ που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Capcom.

Οι developers έχουν δηλώσει πως θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα του αρχικού παιχνιδιού, αλλά συγχρόνως να το φέρουν στο σήμερα πιο εκσυγχρονισμένο. Μεταξύ άλλων θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα διατηρεί το “αίσθημα του φόβου και της μοναξιάς”, όπως στο πρώτο παιχνίδι, και να συνεχίσει να περιλαμβάνει συναρπαστικές μάχες. Ο εμβληματικός merchant θα υπάρχει κανονικά στο παιχνίδι (με διαφορετική φωνή), από τον οποίο θα μπορείτε να κάνετε trade διαμάντια, να αγοράζετε αντικείμενα και να αναβαθμίζετε τα όπλα σας. Παράλληλα με αυτό γνωρίζουμε ότι επιστρέφει κανονικά και η βαλίτσα, όπως ακριβώς ήταν παλιά.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρία έχει επιμεληθεί και αρκετές αλλαγές, αφού θα υπάρχουν πολλοί νέοι εχθροί, ένα νέο όπλο (το Crossbow), ενώ για παράδειγμα τα QTEs έχουν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου.

Το Resident Evil 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου 2023 για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Αξίζει να αναφερθεί πως το remake, πέρα από τεχνικά αναβαθμισμένο, θα είναι και εμπλουτισμένο με νέο περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για το PlayStation VR 2 της Sony.

Συνεχίζοντας, μέσα στο Μάρτιο αναμένεται και το νέο soulslike παιχνίδι της ιστορικής ομάδας ανάπτυξης Team Ninja. Ο λόγος γίνεται για το Wo Long: Fallen Dynasty, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 3 Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Δείτε το launch trailer μέσα από τον player που ακολουθεί.

Το στούντιο υπόσχεται μια αυθεντική ιστορία στη Δυναστεία των Χαν που περιγράφει γλαφυρά τον επίπονο αγώνα για επιβίωση ενός μοναχικού στρατιώτη της πολιτοφυλακής κατά τη διάρκεια μιας γεμάτης δαίμονες περιόδου των Τριών Βασιλείων, περιλαμβάνοντας και στοιχεία φαντασίας.

Προς το τέλος του μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και το The Last of Us Part I για πρώτη φορά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το remake αφηγείται ξανά τη συναισθηματική και αξέχαστη ιστορία του Joel και της Ellie, φρεσκάροντας ολοκληρωτικά την εμπειρία του PS3. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός τομέας έχει φτιαχτεί από το μηδέν, αφού στόχος της ομάδας ανάπτυξης ήταν να εκμεταλλευτεί όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να εξαντλήσει όσο το δυνατόν τους πόρους που μπορεί να προσφέρει το PS5.

Να σημειωθεί πως το remake έρχεται για πρώτη φορά πλήρως μεταγλωττισμένο στα ελληνικά και με δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων. Το PC port θα διατεθεί τόσο μέσα από το Steam όσο και μέσα από το Epic Games Store.

Ο Μάρτιος θα φιλοξενήσει και διάφορους αθλητικούς τίτλους, όπως τα EA Sports PGA Tour και MLB The Show 23 που απασχολούν αμέτρητους παίκτες στην άλλη πλευρά του ατλαντικού. Στο group αυτό συγκανταλέγεται και το WWE 2K23 που καταφθάνει στις 17 του μηνός με τον John Cena στο εξώφυλλο.

Μάλιστα, το παιχνίδι θα περιλαμβάνει κιόλας ένα ειδικό Showcase mode (πρακτικά είναι το story mode των WWE) αφιερωμένο στις δύο δεκαετίες της πλούσιας καριέρας του, με αφήγηση από τον ίδιο τον John Cena. Φέτος η Visual Concepts υπόσχεται πως θα προσφέρει με αυτό μια "φρέσκια και μοναδική" βερσιόν του, χάρη στη "Slingshot Tech" που θα επιτρέπει την ομαλή μετάβαση από τα live-action πλάνα στο gameplay. Η νέα έκδοση θα συστήσει για πρώτη φορά το WarGames mode, προσφέροντας αναμετρήσεις 3v3 και 4v4, με δύο ρινγκ κολλητά το ένα με το άλλο εντός ενός steel cage. Στα υπόλοιπα νέα modes προστίθεται το online multiplayer στο MyFaction, ενώ το MyGM εμπλουτίζεται με αρκετές νέες επιλογές για shows και GMs.

Μια από τις ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του Μαρτίου είναι χωρίς αμφιβολία το Crime Boss: Rockay City, ένα ολοκαίνουργιο first-person shooter που λαμβάνει χώρα στην Φλόριντα τη δεκαετία του 1990, με έντονα vibes από Grand Theft Auto. Στο παιχνίδι θα εμφανίζεται μάλιστα και ο Chuck Norris, ο θρυλικός ηθοποιός και μάστερ πολεμικών τεχνών. Για την ακρίβεια, το cast γενικότερα ρίχνει σαγόνια, αφού απαρτίζεται από τους Michael Madsen, Danny Trejo, Danny Glover, Michael Rooker, Kim Basinger, Chuck Norris, Damion Poiter και Vanilla Ice.

Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του Travis Baker, στον οποίο και δανείζει τη φωνή του ο Madsen. Πρόκειται για έναν εγκληματία που προσπαθεί να γίνει αφεντικό της μαφίας στη Rockay City. Το single-player campaign του παιχνιδιού θα αναθέτει, λοιπόν, στους παίκτες να στρατολογήσουν διάφορα μέλη για τη συμμορία τους, με στόχο να καταλάβουν εν τέλει την πόλη. Μάλιστα, θα υπάρχει και ένα PVE co-op multiplayer mode, όπου έως και τέσσερις παίκτες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μαζί ληστείες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος αναπτύσσεται από την 505 Games σε συνεργασία με την Epic Games και έτσι πρόκειται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Epic Games Store στις 28 Μαρτίου του 2023, καταφθάνοντας στις κονσόλες αργότερα μέσα στο έτος.

Ο πρώτος ανοιξιάτικος μήνας αναμένεται να στείλει και τους λάτρεις της οδήγησης στα χώματα! Μετά την εκτόξευση στους ουρανούς για το Hot Wheels πακέτο επέκτασης του Forza Horizon 5, η δράση θα συνεχιστεί με το δεύτερο expansion του παιχνιδιού, το Rally Adventure, το οποίο κλείνει το μάτι στους λάτρεις του off-road.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο αυτό πακέτο επέκτασης θα ταξιδέψει τους παίκτες σε έναν νέο χάρτη, ο οποίος είναι αρκετά πιο σκληροπυρηνικός από ό,τι έχουμε συνηθίσει στο βασικό παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στον Sierra Nueva οι οδηγοί θα χρειαστεί να βάλουν τα δυνατά τους, αφού το τερέν θα αλλάζει χάρη στη νέα τεχνολογία διαμόρφωσης εδάφους που έχει αναπτύξει το στούντιο. Παράλληλα, η ταλαντούχα ομάδα αναβάθμισε περεταίρω και τα γραφικά, αφού τα οπτικά εφέ θα είναι ακόμη πιο πλούσια σε σχέση με το κανονικό παιχνίδι, ενώ το δάσος του νέου χάρτη θα είναι για πρώτη φορά πλήρως destructible.

Η Playground Games υπόσχεται μερικές από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές που έχουμε δει ποτέ στα Horizon παιχνίδια, τις οποίες οι παίκτες θα μπορούν να απολαύσουν και με 10 νέα αυτοκίνητα που θα έρθουν να εμπλουτίσουν το roster. Φυσικά, θα υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο career εστιασμένο στο rally, ενώ προσθήκες έχουν γίνει σε κάθε πτυχή της εμπειρίες, μέχρι και στη μουσική. Για παράδειγμα, ο λατρεμένος ραδιοφωνικό σταθμός Epitaph από το Forza Horizon 3 θα επιστρέψει, εμπλουτισμένος με νέα κομμάτια.

Το Forza Horizon 5: Rally Adventure αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου για τις Xbox κονσόλες και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τέλος, ο μήνας θα έχει και διάφορες νέες κυκλοφορίες για το PlayStation VR2, ενδιαφέρουσες indie προτάσεις όπως το Tchia και το Dead Cells: Return to Castlevania, καθώς και το Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon για τους κατόχους Nintendo Switch.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες αφίξεις του Μαρτίου. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα.

1 Μαρτίου

BROK the InvestiGator (PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Bendy and the Dark Revival (PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Fight'N Rage (PS5 & Xbox Series X|S)
LEAP (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Stickman Trenches (PC)

2 Μαρτίου

Aery - Calm Mind 3 (Switch & PC)
Railway Islands (PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
King of the Castle (PC)
The Smile Alchemist (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Meg's Monster (PC, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Fitness Boxing: Fist of the North Star (Switch)
Mask of Fury (PC)
Vanaris Tactics (Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)

3 Μαρτίου

void* tRrLM2(); //Void Terrarium 2 (PS4 & Switch)
Wo Long: Fallen Dynasty (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Jurassic Pinball (Xbox Series X|S)
Iris and the Giant (Xbox One & Xbox Series X|S)
No Longer Home (PS4 & PS5)
Alterity Experience (Xbox Series X|S)

6 Μαρτίου

Dead Cells: Return to Castlevania (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)

7 Μαρτίου

Romancelvania (PC, PS5 & Xbox Series X|S)
The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition (PC, PS5 & Xbox Series X|S)
Hotel Renovator (PC)
Pronty (Switch)
Melon Journey: Bittersweet Memories (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Outlanders (PC)
Little Witch Nobeta (PS4 & Switch)
Pathfinder: Wrath of the Righteous - The Last Sarkorians (PC)

8 Μαρτίου

Vessels of Decay (PC)
Sanctuary Saga (PC)
KartRider: Drift (Android, iOS, PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
ONI: Road to be the Mightiest Oni (PC, PS4, PS5 & Switch)
Contraband Police (PC)
PARANORMASIGHT: The Seven Mysteries of Honjo (PC & Switch)

9 Μαρτίου

Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Monster Energy Supercross - The Official Videogame 6 (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Germinal (PC)
Mari and Bayu: The Road Home (Switch)
Ib (Switch)
Figment 2: Creed Valley (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Caverns of Mars: Recharged (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Transport Fever 2 (PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Know by Heart... (Switch)
Chippy & Noppo (PC & Switch)
Clash: Artifacts of Chaos (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Tiny Troopers: Global Ops (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Volley Pals (PC - Early Access)                    
The Last Spell (PS5)
Record of Agarest War (Switch)
Masterplan Tycoon (PC)
Terraformers (PC)
Train Life: A Railway Simulator (Switch)
Peaky Blinders: The King’s Ransom (Meta Quest 2)
Do Not Feed the Monkeys 2099 (PC)
Mondealy (PC)

10 Μαρτίου

DC's Justice League: Cosmic Chaos (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Titanium Hound (Xbox Series X|S)
Mato Anomalies (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Bleak Faith: Forsaken (PC, PS4 & Xbox One)
Big Ambitions (PC - Early Access)
Before Your Eyes (PS5 & PSVR 2)

11 Μαρτίου

Flashout 3 (Xbox One & Xbox Series X|S)

13 Μαρτίου

Rough Justice: '84 (PC)
Barotrauma (PC)

14 Μαρτίου

Vernal Edge (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Hot Wheels: Rift Rally (iOS, PS4 & PS5)
Terminal Velocity: Boosted Edition (PC)
The Wreck (PC, PS4 & PS5)
The Legend of Heroes: Trails to Azure (PC)
Valheim (Xbox One & Xbox Series X|S)
Hell of an Office (PC - Early Access)
Spin Rhythm XD (PC)

15 Μαρτίου

Dead by Daylight Mobile (Android & iOS)

16 Μαρτίου

Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix (PS5)
Gorn (PS5 & PSVR 2)
Session: Skate Sim (Switch)
Anno 1800 (PS5 & Xbox Series X|S)
The Dark Pictures: Switchback VR (PS5 & PSVR 2)
Nihongo Quest (PC)

17 Μαρτίου

Half-Life 2: VR Mod - Episode One (PC)
Startenders: Intergalactic Bartending (PC, PS4 & PSVR 1)
The Voidness (PC - Early Access)
Anthology of Fear (PC)
WWE 2K23 (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon (Switch)

20 Μαρτίου

Project Dew (PC)

21 Μαρτίου

The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution (PC, PS5 & PSVR 2)
Tchia (PC, PS4 & PS5)
Remnant: From the Ashes (Switch)

22 Μαρτίου

Have a Nice Death (Switch)
Last Labyrinth (PS5 & PSVR 2)

23 Μαρτίου

Omen of Sorrow (PS5 & Switch)
Not for Broadcast (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X|S)
Mr. Saitou (PC)
Storyteller (PC & Switch)
The Settlers: New Allies (PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Rakuen (Switch)

24 Μαρτίου

Out of the Park Baseball 24 (PC)
Resident Evil 4 Remake (PC, PS4, PS5 & Xbox Series X|S)
Townsmen VR (PC)
EA Sports PGA Tour (PC, PS5 & Xbox Series X|S)
The Crown of Wu (PC, PS4 & PS5)
Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key (PC, PS4, PS5 & Switch)

27 Μαρτίου

9 Years of Shadows (PC)

28 Μαρτίου

MLB The Show 23 (PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
The Last of Us Part I (PC)
Colossal Cave (Xbox Series X|S)
Death Roads: Tournament (PC)
Simon the Sorcerer Origins (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Crime Boss: Rockay City (PC)
Kana Quest (Switch)
Terra Nil (PC)
SIFU (Xbox One, Xbox Series X|S)

29 Μαρτίου

Forza Horizon 5: Rally Adventure (PC & Xbox Series X|S)
Smalland: Survive the Wilds (PC - Early Access)

30 Μαρτίου

Bat Boy (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Anyaroth: The Queen's Tyranny (PC & Switch)
Dredge (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Ravenbound (PC)
Saga of Sins (PC, PS4, PS5, Switch & Xbox Series X|S)
The Great War: Western Front (PC)
Total Tank Generals (PC)
Supplice (PC)

31 Μαρτίου

Blade Assault (PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X|S)
Formula Retro Racing: World Tour (PC - Early Access)